Alexandra Bridge
Alexandra Bridge mellom Ottawa og Gatineau
Utstyr
  • Nikon D2X
  • Nikon 17-55mm f/2.8 DX
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger420
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_224174} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Kjetil D.
Fin dybde, og bra vinkel i forhold til bruen. Personlig ville jeg ha boostet opp kontrasten litt mer. (S-kurve i Photoshop kanskje).
Synd med alle kvistene/småtrærne i forgrunnen. Å ta med hageredskap er vel uaktuelt : )
Avsluttet .
Enig med Digernes vdr. retusj. Jeg synes bildet lider av for mange forstyrrende elementer som hindrer et god helhet. Dog, bildet har potensiale, da hovedmotivet er spennende :)

--
Bjørnar Hauge
Tormod I.
Motivet er veldig spennende, men her er diverse som trekker ned ja. Kvistene i forgrunnen er nevnt. I tillegg kan jeg ikke si den utblåste himmelen tilfører bildet noe..
Jeg ville heller sett at du zoomet inn på noen detaljer i den flotte brua.
Geir B.
Tusen takk for kommentarene. Det er slike tilbakemeldinger som gjør det verdt å legge ut bilder her.

Alle kvistene i forgrunnen er nok forstyrrende ja. Jeg tok et par bilder fra et litt annet ståsted (bak et gjerde), men ville komme litt lavere og ha noe i forgrunnen så jeg klatret over gjerdet og ned på den lille plassen bildet er tatt fra. Jeg tok ikke sjansen på å bevege meg noe særlig rundt siden det var et stykke ned :)

Den utblåste himmelen skyldes to ting, at man ser bildet på en ukalibrert skjerm og bildebehandlingen jeg har gjort i etterkant. På laptopen min er himmelen helt hvit, men på macen min som jeg vanligvis bruker til bildebehandling er det mer detaljer (men fortsatt er skyene utbrent). I RAW-fila er ikke himmelen utbrent i noe stor grad. Personlig ser jeg ikke noe stort problem med at himmelen er litt utbrent siden den er nokså uinteressant, men jeg burde nok prøve å lage en versjon med litt mørkere himmel for å få fram skyene bedre.

Når det gjelder kontrasten gjorde jeg noen justeringer og det ble litt bedre. Det er mulig jeg legger ut en ny versjon etterhvert med litt mer kontrast og litt mindre utbrent himmel etterhvert, men er desverre opptatt med andre ting de neste dagene.

Bilder zoomet inn/fra annet ståsted med fler detaljer i brua burde jeg nok tatt fler av. Angrer på det nå :)
Tormod I.
Du har rett angående himmelen, Geir. Jeg så på bildet med en laptop som nok har litt for lyst bilde og himmelen så hvitvasket ut. Nå når jeg ser bildet på en vanlig LCD ser jeg detaljene. Men likevel i grenseland. Himmelen kan absolutt tilføre bildet noe, men da må den tones kraftig ned. Har du prøvd å dobbeltprossesere fila i converteren? Dvs fremfakalle en versjon du undereksponerer med et til to trinn og så henter himmelen, som da har blitt mørkere og detaljrik, og legger den over versjonen som har korrekt eksponering på forgrunnen. Velkjent triks for å utvide dynamikken i bilder. En slags HDR-light :)

En annen ting jeg ville tipset om her er å blende mer ned. Bakgrunnen og spesiellt bygningene til venstre later til å være ute av fokus. Det kan også være pga at objektivet ikke tegner skarpt i hjørnene på stor blender og vid vinkel..(ser det litt på kvisten øverst i høyre hjørne også)
F 5.6 på 17mm skal gi en del DOF, men det avhenger stertk av hvor du legger fokus. Husker du hvor du fokuserte?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu