- Flygeklar -
Europabeinved- Euonymus europacus-får frukter om hausten liknande små, japanske lykter med dei orange frøa og røde lyktene. Blada får sterke haustfargar.
Bildet inngår i albumet - Når hausten kjem... -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-17 03:44:08
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-11-18 01:42:08
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon Macro Lens EF 100mm 1:2.8
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/40s
  • FilmtypeDigital ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger677
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_223296} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Ivar B.

Dristig og tøff komposissjon. ble utrolig facscinert av det lille røde bladet, eller frøet. Det ser så skjørt ut, henger i en tynn tråd rett og slett. Flotte farger og godt lagt skarphetsplan. Mvh Ivar
Sverre H.

Jeg sier meg enig med min venn Ivar her. For meg ble det v2. Det gav et tydelig bilde av treet og bladene som henger. Flott. Mvh Sverre.
Camilla S.

Hei

''Oy, så kult'' var det første jeg tenkte.
Utrolig spenstig fargekombinasjon, knallrosa mot en dus og nesten pastell grønn tone. Skal si du har funnet noe som virkelig motsetter hverandre!
For meg så funker begge versjonene på et vis, men henger en knapp på v2.
God helg til deg:)

-Camilla
Steinulf L.

Lekre farger og god bruk av hele skarphetsplanet. Utsnittet i v#2 faller mest i smak hos meg, det gir mest ro. Meget fin macro.
Tone A.

Takk for alle kommentarar og gilde tilbakemeldingar.
Stor takk til Steinulf som anbefalte bildet! Med din kreative haustserie har du vore til inspirasjon til å fanga andre motiv.

Desse vakre frøkapslane blir hengane etter at blada har blese bort, og med desse knallorange frøa er det eit vakkert syn. Her har eg teke mange bilde, pga at desse frøa er så småe og ein må venta på vindstilla.
Bakgrunnen her var så spesiell at eg ville ha mest mogleg med, men då vart frøet midstilt så difor vart det versjon 2.
:) Tone
Avsluttet .

Hei Tone
Du er flink med macroen. Som den første kommenterte merket jeg meg også den lille røde først, kanskje fordi den var så liten i forhold til det andre og en helt spesiell rødfarve.
Jeg kan like begge versjonene, velkomponert med de røde bladene og så merker jeg greina i bakgrunnen som tegner fint sammen med den duse flotte bakgrunnen.
Ja så minner det jo meg på at snart er det jul og etter det går det bare fremover.
Ja, nå har vi jo hatt en fin dag idag da, kjørte fra Bryne til Kvernaland og over til Figgjo og det var så mange fine motiv i det flotte solskinnet som var da, godt jeg ikke hadde med meg kamera for da hadde jeg vel ikke kommet frem til målet:)

mvh arild
Hanne S.

Flott og skarpt nærbilde. Liker fargene.

-Hanne.
Avsluttet .

Tone.
Et flott macro bilde og for noen farger da!
Meget bra jobbet Tone..

Hilsen
Arne
arvid k.

Dete er bra. Liker best versjon 1. Du har bladet ute av sentrum.
Fargene er klare og sterke, lekker crop og lekker soft bakgrunn, dette er noe jeg liker meget godt.
Mvh
Arvid K!
ingebjørg fyrileiv g.

Et bilde med god og intens rødfarge som er i fin kontrast til bakgrunnen. Skarpheten ligger fint og av utsnittene, velger jeg meg v#2. Mønsteret i bladet kommer godt frem og det er fint. Jeg liker godt gulfargen i bakgrunnen som varmer opp.

Ha en fin helg!
Hilsen ingebjørg
Anne-Lise S.

Knallfarger og flott komp. V1 for meg siden frøet ikke er midtstilt der. Liker derfor den best. Synes også greiene bak forstyrrer mer i v2.

Anne-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

#2 blei vesentleg bedre, men ser at bildet lider av fargestøy noko du fint kan ordna på i ps.
Ellers et ok komp., du traff meg ikkje heilt denne gongen, men det er ikkje så viktig.

Fine komplementære fargar i haustlege tonar.

Mvh Inger Anne
Torbjørn K.

Sprek komposisjon og fargevalg, og jeg liker best v3. Jeg synes dog lyset og muligens fargene blir altfor harde og intense til at jeg klarer å like dette bildet.

Torbjørn
Tone A.

Takk for alle kommentarar og gode råd. Når det gjeld reduce noise i PS så anar eg ikkje kva verdiane skal stå på, pga at det er ikkje noko eg til vanleg brukar. Så mykje fargestøy ser eg ikkje heller her, men tips når det gjeld reduce noise treng eg!
Torbjørn: Dette bildet har eg kun brukt levels, saturation ca.8 og litt smart harpen og litt usm, pga at fargane var ganske sterke frå før. Det var overskya ver så noko varmt sollys var det ikkje. Eit litt spesielt haustfenomen som eg ville visa, difor la eg bildet ut.
:) Tone
Kenneth K.

Dette var bra. V2 er best. Det er fine og skarpe farger. Et bra utsnitt. Skarpt og fint. Den rødfargen mot den grønne bakrunnen likte jeg. Dette var bra.


mvh Kenneth
Terje H.

Vakkert :) Stemmer for versjon 2
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu