Engenekollen
....eller sukkertoppen som noen kaller den. Motiv fra Sætre
Fjellet er dessverre midtstilt, men husene kompenserer litt for det. Photomatixbehandlet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-14 20:18:52
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon coolpix SQ
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger461
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_222819} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Kai-Wilhelm N.

Skulle så gjerne funnet noe positivt å si om bildet siden du har tatt deg tid til å jobbe med dette; men for min del ble dette svart og mørkt..
Photomatix er etter min mening kjørt altfor hardt på dette bildet.. Det tilfører ikke noe, bare komprimerer og gjør bildet grått og svart...
En fornuftig Photomatixbehandling kunne muligens gjøre noe, men jeg tror du vil få aller eller mest ut av bildet uten bruk av photomatix...


mvh
-k
Kenneth K.

Jeg er helt enig med kai. Et mørkt og trist bilde.

mvh Kenneth
Hege Ø.

Originalbildet har jeg ikke lenger, og heller ikke noe å satse på slik det var. Dessuten var det mørke skyer, vår og lite farger akkurat da. For min egen del vil ikke jeg bare ha naturbilder i solskinn og fine farger. Dystert og trist eller ikke - smak og behag.
Kai-Wilhelm N.

Hei!
For all del; ikke misforstå... Mørke dystre bilder er helt ok.. Lite farger er også helt ok; det var ikke et solskinnsbilde jeg etterlyste... For det *er* jo ikke et solskinnsbilde. Problemet med overforbruk av photomatix effekter (som egentlig ikke er beregnet på dette) er et bildene gjerne ''bikker over''; dvs det som egentlig er en klar farge blir komprimert og drept til en grå masse. I tillegg kommer det gjerne kraftige haloer. Det blir gjerne litt slitsom å se på i lengden..
Dette bildet; som du i utgangspunktet sier at det ikke var noe å satse på slik det var; har du allerede satset på. Det er jo ingen som sier at det skulle være slik det var, men du kunne nok fått til et både dunkelt, dystert og mørkt bilde, uten skjemmende haloer og overkomprimering, med god bruk av photoshop (eller tilsvarende) verktøy. Litt leit at du ikke har originalen mer...
Vel, dette var *mine* meninger or ord. Jeg respekterer fullt og helt andre meninger, men her følte jeg at jeg måtte gi en nærmer utdypning av det jeg skrev først.


mvh
-k
Hege Ø.

Neida, jeg har ikke misforstått deg, bare to forskjellige meninger. Fant faktisk originalen, trodde jeg hadde slettet den. Skal forsøke å se hva jeg får ut av den....:o)
Avsluttet .

Åh, mitt favorittbilde over alle! Jeg elsker det! Jeg har dyp tilknytning til motivet og syns NETTOPP at farger og stemning passer perfekt. Lyset over kollen gir masse dybde og fargene på huset er essensielt. Det at det ikke er farger ellers i terrenget viser årstiden slik den ER, og bildet forteller meg hva vi mennesker kan gjøre for å overleve en tung årstid - mellom vakker vinter og varm sommer. Vi maler husene våre i lystige farger, gjør det vi kan. Allikevel finnes det mye gammel historie i disse gamle arbeiderboligene, og mye smerte bærer de i veggene. Vinduene er store og tomme, roper ut.
Jeg kunne skrevet om dette bildet i en evighet.......

Dette er kunst!!
Jeg bøyer meg i støvet.

Marianne
Avsluttet .

PS. jeg liker best versjon #1. Plenen skal ikke være så grønn. ;o)
Anne R.

Motivet er jo fint men i mine øyne ser dette helt kunstig og falskt ut. Hilsen Anne
Avsluttet .

Ja, kunstig som i et maleri kanskje? ;o)
Hege Ø.

Takker Marianne. Hyggelig du liker det. Snart jul vettu :o)
Anne R.

Nei, kunstig som i falskt kunstig. Et maleri ville sett mere naturlig ut. Dette er foto.no og da skal det vel se ut som foto, ikke noe som er tullet med i et dataprogram. Hilsen Anne
Lillian L.

Hei Hege.
Bildet ditt minner meg om maleriene til kunstner Jorid Linvik, fra Bodø.
Og, hennes ''Søndagstille i Lofoten'' har hovedbildeplassen i stua mi...
Se: http://home.online.no/~linvik/

Mvh LillianI
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu