Brunstid i Hjortelia 3.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-04 18:15:01
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 10 D
  • EF 300 MM. f 2,8 + 1,4X converter
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger976
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_222818} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Kenneth K.
Det ble et greit bilde dette her. Hadde kanskje vært bedre vis du hadde tatt opp kontrasten litt. ble litt mørkt. Det er i fokus og bra komp.


mvh Kenneth
Line M.
Flott bilde! Synes det er nettopp den mørke konturen av hjortene mot den lyse bakrunnen som gjør hele bildet!! Morsomt med han som ruater bakerst i rekka :-)

Mvh
Line
Anders H.
Ganske så perfekt det her. En herlig situasjon, og godt utnytte med en god komposisjon. Bra at du ikke har med andre elementer enn skogen i bakgrunnen og hovedmotivet. Ingenting galt med lyset etter min mening. Bra skaphet her også.

Anders
Håvard S.
Riktig godt bilde dette! Komposisjonen fungerer godt. Herlig situasjon. Godt fanget! Regner med det kreves en del tolmodighet for å få et slikt bilde.

Håvard
Odd E. k.
Hei Rolf!

Et meget flott stemningsbilde, der kronhjorten viser hvem som bestemmer. Meget fin skarphet der lyset spiller en fin rolle. Den solfylte dalsiden i bakgrunnen er med på å fremheve hjortene som kommer opp lia. Terrenget i forgrunnen, der hjortene kommer opp gir en fin dimmensjon i bildet og forteller hvor dyp dalen er og hvor langt opp dyrene ferdes. Posituren er flotte der de går på rekke og rad medan sjefen går bakerst og har full kontroll. Et flott fanget bilde i et fint utsnitt Rolf!

Mvh

Odd E.
Kjetil S.
Dette synes jeg ble utrolig bra!! Spesiell situasjon, og godt fanget. Typisk hjortemiljø. Jeg nyter det! Fantastisk. Kan ikke finne noe spesielt å pirke på. Noe tamme farger kanskje.

mvh Kjetil
Kjell G.
Dette er veldig bra:
Komposisjonen, eksponeringen og, ikke minst, en fint fanget situasjon!

mvh kjellg
Fredrik E.
Kjempe fangst, likte bildet ditt kjempe godt. Artig med sjefen sjøl som brøler og pusher de andre forrover. Passet bra med mørk forgrunn oxo.
Hjort e hjort :)
Fredrik
Terje S.
Utrolig bra komposisjon og fotografen på plass til rett tid. Du er stein dyktig Rolf. Mvh Terje
Vegard L.
Meget bra Rolf. Hjorten som brøler er prikken over ièn.
Flott.
Mvh Vegard
Arne Rugeldal S.
Veldig bra, med ein perfekt komposisjon i mine auge!
mvh
Arne R.S
Nils B.
Bra, neida dette er mer enn bra. Bare det å komme på skuddhold av den sky hjorten i disse dager kan nok fortone seg som en vanskelig sak. Når du da kommer såpass nær med 300mm +conv så er dette supert. De aller ferreste av oss får oppleve brunsten på så nært hold så takk for at du deler dette med oss Rolf.
mvh Nils
Kjell Sigurd S.
Flott fanget situasjon og en nydelig stemning i bildet. Eksponeringen sitter som et skudd, det samme med komposisjonen. Vakkert.

Kjell S
Ivar B.
Fanatastisk situasjon, dyktig levert fotografisk. Alt stemmer her i mine øyne. Mvh Ivar.
Jan-Eilert P.
Dette er ikke greit. Det er rett og slett jævlig bra!

Veldig flott situasjon i et bilde som taler for seg selv. Meget godt utført på alle måter.

Absolutt veggstandard.

Ett av dine bedre hjortebilder og det sier ikke rent lite.

Anbefales!

Jan-Eilert
Bjørn E.
Dette var veldig bra Rolf,
Jeg vet du har brukt mye tid på dette så her har du virkelig fått uttelling.

mvh Bjørn
Kjartan T.
Ja, her er det bare å ta av seg hatten. Du må være landets beste hjortefotograf! (Selv om jeg ikke vet hvor mye Ole J. Vorraa har jobbet med disse dyrene de siste årene.)

Maken til dette bildet har jeg i hvertfall aldri sett.
Cornelia T.
Ja, hva mer kan man si? Gratulerer med ''fangsten'' din.
mvh, ct
Torgeir Pande B.
Utrolig flott! Gratulerer så mye ja! Her sitter alt som det skal, absolutt ingen ting jeg kunne ønske var anerledes her!

MVH:
Torgeir:)
Steinulf L.
Et flott bilde. Det ser så enkelt ut...:-)
Rolf S.
Takk for positive kommentarer til dere alle.
Det er flotte naturopplevelser de å oppleve Hjorten i brunsttiden.
Til Kjartan, Ole J Vorra har sittet på siden av meg på denne plassen med sitt filmkamera flere ganger og vi har brukt mye tid i lag de siste åra etter Hjorten i oktober.
Filmen til Ole Jakob blir antagelig vist i Ut i naturen på NRK utpå vinteren.
Mvh Rolf
Sverre H.
Vakkert Rolf, vakkert. Jeg bare sitter og nyter. Skjønner ikke at jeg ikke har sett dette bilde før! Mvh Sverre.
kai j.
Virkelig et bra hjortebilde Rolf. Liker godt at du også viser miljøet med bratte lier som hjorten lever i. Og den rautende hjorten som følger haremet sitt er prikken over i`en her, nydelig bilde.
Ronnie S.
Nydelig naturfoto som vanlig fra din hånd. Hvis jeg får lov til å pirke litt så savner jeg litt mer balanse mellom forgrunn og bakgrunn. Dvs. forgrunnen er litt mørk.
Avsluttet .
Takk for nok et nydelig hjortebilde! Interessant situasjon fra et biologisk synspunkt, dertil en fin stemning. Jeg vil se bilder som gir den gode «eia var vi der»-følelsen, og dette får meg til å lengte til Vestlandet på høsten!

Som Vestfold-født finmmarking har jeg sett kun en eneste hjort (til gjengjeld en praktbukk beitende i en blomstereng i morgensol i juni!), men gjennom gode bilder har jeg en slags følelse av å kjenne hjorten litt likevel. Den illusjonen er det først og fremst dine blinkskudd som har skapt – til tross for at jeg har Vorras utmerkede «Langs hjortetråkk» i bokhylla.

(For øvrig er V1 ganske OK. Jeg vill øket kontrast og fargemetning i forgrunnen ørlite, men ikke jevnet ut forskjellen mellom sol og skygge så dramatisk som du har gjort i V2.)

Kjell Ivar Ø.
For ei stemning. Det er vel om morgon når dyra er på vei opp frå
låglandet. Kjempe bilde. Mvh Kjell Ivar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu