Stupdykk fra stor høyde
Ikke ufarlig det her. Mange blåfotsuler knekker nakken ved dykking på grunt vann. Her to blåfotsuler og en brunpelikan. Fra Galapagos.
Bildet inngår i albumet Ecuador -
Utstyr
  • Nikon D2X
  • Nikkor 300mm AF-S 2,8 VR G
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/1250s
  • FilmtypeIso 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1043
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_222596} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Kjell Sigurd S.
Fasinerende. Rart at to forskjellige arter foretar stupdykk sammen som dette. Synes du har fanget de i en spesiell og fin situasjon. Blåfargen på føttene til fuglene kommer tydelig frem. Her kom vel pelikanen til kort mot de strømlinjeformede konkurrentene antar jeg. Alltid interessant å lese tekstene til bildene dine.

Kjell S
Anne-Lise S.
Galapagos.... Bare forbokstaven får meg til å drømme meg vekk! :-) Heldige du som har fått oppleve det stedet og det dyre- og fuglelivet som er der! Flott fanget dette her. Ser slett ikke ufarlig ut nei. Himmel! Liker blåfargene i bildet ditt og det actionpregede, bokstavelig talt...

Anne-Lise
Ivar B.
Hei Ketil!Spennende og unike situasjoner du deler med oss i dine siste bilder. Dette ser ut til å gå fort, og skjønner det kan bli nakkeproblemer av feilberegninger her ja:-) Interessant å se bilder og lese om noe for meg ukjente arter og natur. Mvh Ivar.
Eyvind R.
Et glitrende bilde Ketil. Det tar faktisk litt tid å forstå det man ser pga ''forkrøplete'' positurer, men akkurat det ''gjør'' bildet. Særlig pelikanen har et fantastisk utseende..

Mvh Eyvind
Kenneth K.
Det var et fantastisk bildet dette her. Det eneste er å klage på er støyen. Men det ville jeg nesten ikke si fordi det er vanskelig ta bildet av. Glimrene gjort.

mvh Kenneth
Svein B.
Ekstremsport med skyhøy wiplash-risiko! Forøvrig samme fiskemetode som vår egen hjemlige havsule benytter. Godt fanget, farten og akselerasjonen i stupene er spektakulær- optimalt hadde det vel vært en fugl som traff havflata i bunnen.

At pelikanen -med ugunstig halsvinkel og fysikk som ser mindre egnet ut for oppgaven- overlever stuntet er egentlig mest rart.

Som flere skriver, Galapagos må ha vært en god opplevelse.

Mvh
Svein B
Kjell G.
Spenstig bilde! Det ser nesten ut som om det er pelikanen det gikk minst bra med.

En øvelse med tilt og lang lukkertid kunne vært spennende å se, men den blå himmelen hadde kanskje gitt for lite mønster for bevegelsen.

Godt sett og godt skutt!
Ketil K.
Takk for kommentarerne. Jeg vurderte et tiltet bilde - men kom til at det hele ble for utydelig. Bakgrunnen er forresten en fjellvegg, selv om det kan se ut som skyer. Bildet ble litt undereksponert, og er lysnet, derfor støyen, selv om Neat Image er benyttet på bakgrunnen..
Odd Tore S.
Formasjonsflyging med fjærkledde Stukas, hadde ikke ventet at du skulle få tre slike på samme bilde. Og i tillegg to forskjellige arter.
Egentlig ser bare blåfoten til høyre ut som en skikkelig Stuka, med en positur som skapt for stup. Pelikanen ser ut til å være under opplæring. Det kan da ikke være mulig at den bryter vannflatene slik??
Oppsiktsvekkende og meget interessant actionbilde.
Odd Tore
Stig B.
Utrolig at pelikanen kan overleve en slik øvelse, med slik sving på halsen og stort nebb/hode. Flott actionbilde.

Mvh Stig
Steinulf L.
Flott bilde fra et spennende sted.
Kjetil S.
Stilig actionbilde! Synes blåtonen kler bildet. Kunne tenkt meg en et slikt motiv med synlig sjø!

mvh Kjetil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu