Klar for den siste olje
Et bilprosjekt som tydeligvis stoppet opp for lenge siden:
Plymouth 1939 med svartlakkert front og sandfarget bakpart, kuttet midt på vidusstolpene foran.
Kanskje skjuler det seg en tragisk frontende bak dette, kanskje er det bare lokal virketrang.
Selve bilen, eller det som er igjen av den, er i forbausende god stand, egentlig ikke det man ønsker seg til bilder av forfall. Men garasjen kompenserer forhåpentligvis for dette.
--------
Stor takk til Bård Hesla som tipset meg om hvor jeg kunne finne denne!
Bildet inngår i albumet Utkantstrok i Hallingdal - I utkantene av Hallingdal ligger hyllegårdene. Noen fortsatt bebodd, andre fraflyttet og i fritt forfall.
Noen ser ut som om de bare ble forlatt, med gardsbilen i garasjen eller klar til en økt til foran huset.
Et spennende område for oppdagelsesreiser.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-10 22:24:39
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger879
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_221951} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (37)
Steinulf L.
Skarpt og fint bilde av forfallet som brer seg. Håper du også gikk litt nærmere og således kan by oss på pirrende detaljer...
Stig Børre E.
Litt av et motiv du har funnet her.
Utrolig sjarmerende. Teknisk godt dokumentert.
Håper som Steinulf på flere bilder som er mere tett på.

StigB
Hege J.
Veldig fint motiv du har fått tips om her, Odd Tore. Dette skuret med bilen som har stått der så lenge, er jo virkelig en gullgruve for sånne som oss (fotointeresserte). Regner med du har tatt masse bilder, og at du viser oss flere.

Selv sitter jeg og funderer på historien bak her... Det er jo spesielt at en bil blir stående i garasjen så lenge at den og garasjen både blir utdatert og forfalt.

Bildet er bra teknisk, som vanlig fra deg, og er av en sånn type som festes, ikke bare til minnebrikken din, men også til min personlige brikke. ;-)

Mvh Hege
kåre l.
Veldig spennende :-)
Mange flotte detaljer å studere, og kjempefine farger. Spesielt grønnfargen.
Må si som de andre, håper på flere bilder fra denne plassen :-)
Inger-Lise S.
Et godt motiv! Absolutt spennende. Skarpt og fint. Mye fine detaljer her:) Også struktur og fargenyanser. Jeg håper også du tok noen nærbilder:)

Inger-Lise
Rolf J.
Gullgrue for fotografen med sans for gamle skjenelause kjøyregreier i gamle garasjer.
Herlig bilde av den gamle Plymouthen i passende omgivelser, håper som andre at det kommer detaljer.

MVH
Rolf
Avsluttet .
For et herlig funn! Liker tittelen din på bildet :)
Ivar B.
Et spennende motiv, og nok mange detaljer som kan lekes med. Bildet forteller jo også en historie, og man kan jo undres på hva som har skjedd siden bilen står igjen. Likevel tar det ikke helt av. For meg ser det ut som om du har blitt fristet til å fortelle/ ta med alt i ett bilde. Jeg synes ikke bildet bevarer noen hemmelighet som pirrer meg som betrakter. Jeg tror at tettere utsnitt hadde hevet spenningen betraktelig, f. eks bare åpningen med den falleferdige garagen som innramming av bilen. Dette blir jo høyst min personlige mening, det er jo tydelig at det faller i smak. Jeg liker bilde, det handler ikke om det, men jeg tror det har større potensiale. Mvh Ivar.
Torbjørn K.
Det er vel denne type bilder jeg forbinder med deg. Litt finnurlige, litt på skakke og veldig gode. Det tekniske er vel nær perfekt og så liker jeg komposisjonen veldig bra. Farger fungerer greit nok, men dette er et bilde som etter min mening er skapt for sort-hvitt, sepia eller noe desaturert fiksfakseri ala Hans Jacob Haarseth.

Torbjørn
Odd Tore S.
Takk for kommentarer og interesse for veteranvrak eller -objekt, litt avhengig av øynene som ser og optimisme.
Jeg er enig i at dette er et motiv som kan ha noe for seg, og legger ut v2. LItt dårlig med tid til fotografiaktiviteter for tiden, så det kan nok være noen muligheter som glepper.
Det har kommet et par bilder av Plymouthen/garasjen allerede, og det kommer vel flere når de har modnet. Som skrevet, bilen var i bedre stand enn jeg hadde ventet, og her var trangt og vanskelig å komme til for fotografering i gråvær/regn og lite lys.
Jeg falt for totalinntrykket her, med hele garasjen og gjengrodd vei til gården.
Odd Tore
Torbjørn K.
V2 er knallbra :-)

Torbjørn
Vegard L.
Teknisk 100%. Dette er du flink til. Interessant bilde som forteller en historie og som kan betraktes lenge.
Mvh Vegard
Anne-Lise S.
Liker begge versjoner. V1 har gode farger, og spesielt tror jeg det må være en spennende historie bak dette. Man kan lure på hvor lenge denne har stått her, hvem som har satt den der og som bare har latt den stå og forfalle sammen med skuret? Hm... Begge versjoner ville kledd et tettere utsnitt. Jeg sitter her og scroller meg rundt og forsøker meg. Kanskje har du eksperimentert litt selv også og prøvd ut noe ulikt der? Hvor i Hallingdal er dette; sted? Du behøver ikke gi oss hele hemmeligheten.... ;-)

Anne-Lise
Magnus R.
Fint med en miljøskildring, som forteller en helhet.
Et motiv man kan komme tilbake til mange ganger og finne nye vinklinger.

mvh
Magnus
Øyvind A.
Der var'n. :o)
Fin skildring av forfallet. Det ser ut som garasjen har kortere halveringstid enn Plymouth'en, det er vel ikke så uventet heller kanskje. Jeg regner med at du har mer på lager, det ser jo ut som det er mange fine motivmuligheter her.
Ø.
John-Tore G.
Hei. Det er noe ved dette som gjør at det fester seg ja. Spennende med slike bilder som viser menneskets tapte kamp mot moder natur. Det er menneskelig dette, og minner litt om livets gang på mange måter. Det er også befriende å konstatere at det er noe vakkert ved det som brytes ned.

mvh John-Tore
Kjell Sigurd S.
Her har tidens tann snart spist både bil og bu. Av en eller annen grunn synes jeg slike motiver blir finest i s/h, så v2 for meg da. Her er mengder av både bygningstekniske og matalliske snodigheter å lete seg frem til. Fint!

Kjell S
Avsluttet .
Trodde det var din bil jeg. Men så leser jeg at dette er et nytt funn. Ja, jeg sier det igjen, elsker slike bilbilder, og bilkirkegårder.

Begriper bare ikke at du klarer å få bildene så skarpe og flotte, hva er det du gjør som ikke jeg gjør:) Det er da vel ikke så stor forskjell på Canon og Nikon og dertilhørende objektiv som du har brukt her?

Vel, en ting ser jeg ihvertfall, et flott lys i opptaksøyeblikket gjør mye.

jaja, et flott funn, kanskje finnes det interesserte til å ta vare på restene.

mvh arild
Rolf S.
Jeg registrerer at det er litt forskjellige ønsker når det gjelder utsnitt. Og det vil det kanskje alltid være med alle bilder.
Jeg synes imidlertid ditt valg i dette tilfelle er helt prima. Bilen, den falleferdige garasjen og skogen som trenger seg på synes jeg danner en helhet som forteller en interessant historie fra et bygdenorge som er i ferd med å bli lagt øde.
Dette er bilder vi bare må ta før det er for sent.
Lars-Anders M.
Du er en mestere på biler og en mester på natur. Når du slår dem sammen blir det helt topp. meget fint dette.
Mvh
L-A M.
Odd Tore S.
Takker for flere hyggelige kommentarer!
Rolf, du uttrykker akkurat min hensikt med å ta med såpass mye mer enn selve bilen. Hyggelig å høre fra deg, skulle gjerne sett noen bilder også!
Anne-Lise, det er på Grov nordsiden av dalen mellom Gol og Torpo. Slingrete bomvei, garasjen ligger ved sidevei til denne.
Arild, jeg bruker 300D (6 Mpix, grå, billig plastikk, uten speillås), EF-S 17-85 IS USM (overvurdert og overpriset standardzoom), og Manfrotto digi 718b (av så ringe kvalitet og stivhet at det ikke har blitt nevnt her på dotten), kort sagt, utstyr som de kvalitetsbevisste her ikke engang anbefaler til nybegynnere.
Til bildebehandlingen bruker jeg PS Elements 2 (proletarversjonen).
Ikke mye å skryte av, men jeg forsøker når det er mulig å bruke utstyret innenfor de områder hvor det gir best mulig resultater. Jeg bruker alltid trådløs fjernutløser når kameraet er på stativ. Og jeg behandler bildet sonevis i PS om nødvendig.
Men har har jeg bare rettet opp en smule, øket metningen forsiktig i enkelte områder, og skarpet opp individuelt i forhold til hva jeg mener er riktig for forskjellige deler av motivet.
Inntil oktober hadde jeg nok en enda eldre bil som jeg fant på en låve i 1989, men tiden rekker ikke til å restaurere flere biler nå, så den har NVKs tidligere formann Trygve Krogseter kjøpt.
Odd Tore
Klaus M.
Hei, alle sammen!

Her ser man en tysk leges tjenestebil etter den nye helsereformen i Tyskland!

Hilsen! Klaus
Erik J.
I det man gjør seg klar for den siste olje kan man spørre seg om forfall og fordervelse kommer innenfra eller utenfra - her gjelder begge deler. Morsomt bilde med en fin historie.
Jonny E.
Hei hei

Her synes eg ''garasjen'' ser veldig sliten ut og kunna
med fordel fått hjelp fra deg og fått støtta seg litt til høyre billedkant.

Liker fargeversjone best, fint at det ikke var sol den dagen.

Ha en god dag

. JonnyE
Espen A. I.
Uffameg, her var det ikke mye å skryte av gitt, om en da ikke er glad i ødelagt antikk, noe som mange gårder ser ut til å like, særlig her på vestlandet hvor skrotgårder er å finne overalt. Bildet er et pent tilskudd i denne rotdiskusjonen.

-Espen
Roger K.
Hei Odd Tore!
Du, de såg virkelig slitne ut de to der. Lenge siden de sist hadde besøk av eieren vil jeg tro. Vegetasjonen presser på snart fra alle kanter. Et bilde med full av historie dette. Selv stien til høyre virker igjengrodd. Naturlige farger gjennom det hele.

Mvh RK
Knut L.
Strålende dokumentsjon i såvel bilder som tekst.

Og jeg synes spesielt s/h-versjonen er skikkelig dekorativ.

mvh
Knut
G. Hanna W.
Hei hei !

Dette synes jeg var et herlig motiv!
Hvem drømmer ikke om å falle borti slike...
Liker nok s/h V best, kan være pga motivet som er så ''gammelt'', det har jeg ikke helt bestemt meg for ennå!

Mvh G.Hanna.
Ole Birger S.
Morsomt bilde, dette likte jeg godt. mvh obs
Inger Anne Maritsdotter V.
Et flott bilde, velkomponert og bra dokumentasjon fra fortiden.
Veldig interessant!

Inger Anne
Ronnie S.
Spennende motiv og et godt resultat har du fått til. Slike steder kaller jeg for ''jordbærsteder'' :-)
Trond P.
Flotte bilder av gamle lastebiler (både dette og det andre). Liker å se kulturen bevege seg sakte men sikkert mot naturen. Dette er de vakreste forgjengelighetssymbolene.

Trond
Odd Tore S.
Takk til dere siste også!
Ikke umulig at denne kunne vært rekvirert til tysk tjeneste under krigen, om den da ikkke tilbragte krigen under høystakken som fars FIAT 505.
Den gjengrodde veien vil jeg ha med, den støtter opp om miljøet her.
Jordbærsted, joda, for fotografier, men på østveggen var der rips og inne i garasjen friske bringebær.
Og detaljene får vente, de må modnes mer.
Odd Tore
Nils-Petter W.
Dette bildet likte jeg best i V#1,med meget behagelige og avstemte farger.
Ser det er flere som har en forkjærlighet for gamle (ofte fortapte)klenodier.

Nils-Petter Westbye



Rune S.
Et meget flott bilde. Begge er fine, men jeg er enig med Nils-Petter angående fargene. Et nostalgiskt og fortellende bilde. En fulltreffer, synes jeg.

Mvh
Rune S
Bård H.
Hei,
det var morsomt å se din verson av bildet!
Jeg var faktisk oppe i de kanter nå nylig da onkelen og tanta mi bor rett ved.

Bård
Odd Tore S.
Takk for de siste kommentarene også, og enda en gang takk til Bård, som tipset om stedet.
Kanskje kan det bli en tur dit i sommer også, om tid og forhold tillater. Det var detaljer der som kunne utforskes nærmere, men trangt og vanskelig å komme til.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu