Bildet inngår i albumet Strandliv - Bilder fra jærens kyst.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-09 22:47:10
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-11-12 20:44:29
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S NIKKOR 17-35mm 1:2.8D
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/2s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1084
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_221884} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (43)
Amund Blix A.
Dette kaller jeg meget vellykket! Bra dramatikk i bakgrunnen og og akkurat passe sløring på vannet i forgrunnen. Skarpt og fint.

Et lite minus er at noe av høylysene i vannet er muligens litt over kanten når det gjelder utbrenthet, og stjeler nok litt oppmerksomhet fra bakgrunnen.

Mvh

Amund
Petter S.
Dette bildet likte jeg. Fine rolige farger og god dybde i bildet. Vannets bevegelse fører blikket opp og ut mot horisonten.

/petter
Tom A. T.
Fint komponert med herlig dybde. På min skjerm fremstår det også noe lyst og ser litt overeksponert ut, men ikke verre enn at det er severdig nok.
mvh Tom T
kåre l.
Utrolig flott dybde :-)
Hører nesten bruset av bølgene.
Godt valg av lukkertid og komposisjon.
Selv med min mørke skjerm, ble v1 for lys. V2 helt topp.
kåre l.
Utrolig flott dybde :-)
Hører nesten bruset av bølgene.
Godt valg av lukkertid og komposisjon.
Selv med min mørke skjerm, ble v1 for lys. V2 helt topp.
Ole E.
Heisann,

Takk for raske kommentarer! Høylysene er ikke utbrendt i originalen, jeg ville ha litt mer dramatikk i sjøen, så jeg dytta høylysene litt over grensen. Jeg har lagt ut en versjon der alle detaljene i sjøen er beholdt.
Tore M.
Veldig kult bilde! Harmoniske farger, men samtidig litt dramatikk med bølgene som ''kommer mot deg''. Knall!
Reidar T.
Komposisjon, bruk av bildeflaten, valg av lukkertid og motiv...veldig bra. V1 blir litt for lys for min smak. V2 formidler litt mere stemningen i været på en riktig måte.
Utrolig bra.

RT
john-arne w.
må bare hive meg på de det de andre sier.vow dette var det ''sug'' over. liksom kjenner hvordan man blir trukket utover. vet ikke helt hvilken verson jeg vil gå for. kansje forgrunnen til v #1 og skyene til v #2? bare for å vere litt vanskelig, hehe. neida bare en spøk. enig med amund b.aa. kansje litt vel lyse bølger.

M.H. john.
Inger Anne Maritsdotter V.
Nydelig friskt og annerledes, super dybde,
flott med det lave kamerastandpunktet.

Inger Anne
Ivar B.
Endelig et bilde fra deg igjen Ole! Som alltid stødig komponert, med sterk linjeføring og godt lys. Bildet har et utrolig effektiv sug og dybdevirkning, fin sløring i vannet. Steinen i forgrunnen skaper en tenkt trekant opp mot fjellet/berget i hjørnene oppe. Meget bra Ole! V 2 treffer meg mest. Mvh Ivar.
Stig Børre E.
Herlig. Utrolig sug i bildet.
Føler jeg blir dratt ut i sjøen av bølgene.
Det jeg hadde tenkt å pirke på er rettet opp i v2.
Flott komponert, veldig bra dybde og bra skarphet. Fine toner.

Har ventet lenge på et nytt bilde fra deg - som vanlig skuffer du ikke.

StigB
Sverre H.
Hei Ole,

Et vakkert landskapsbilde! Jeg føyer meg i rekken av lovord.

Mvh
Sverre
Ole E.
Tusen takk for ytterligere kommentarer!

Jeg har ikke hatt så mye tid til å verken ta eller kommentere bilder i det siste pga. eksamenslesing, så det var herlig å kunne ta en fototur på onsdag, jeg glemmer alt når jeg er ute å tar bilder :-) Bildet er forøvrig tatt på Borestranda. Jeg skal prøve å sette av tid til å kommentere bilder i dagene fremover. Takk igjen.
Ole Martin D.
Hallo Ole. Dette var veldig bra, sjelden at en blir SÅ dratt inn i et bilde.
Bare pugg videre du og kom sterkt tilbake.
Torbjørn K.
Bravo!

Vanvittig sug og dramatikk i bildet. Komposisjonen fungerer veldig bra og så synes jeg det er spennende at du ''tør'' å bruke utbrendte området i vannet og himmelen. Det gir bildet er litt mer kunstnerisk preg enn et rent landskapsfoto. Skal jeg prike litt, så synes jet at skya oppe til venstre ødelegger noe.

Torbjørn
Ivar B.
Hei Ole!

Satt på en litt dårlig skjerm under min forrige kommentar. Jeg går for versjon 1 istedet for versjon 2. Lykke til på eksamen! Mvh Ivar.
Avsluttet .
Jeg har ingen problemer med at du har det såpass lyst som det er i v1. Det finnes ennå litt detaljer i det hvite. Dette var et effektfullt bilde med en tranghet som passer motivet og gjør det ganske detaljrikt og en enorm dybdevirkning.

Meget bra dette.

mvh arild
Nils B.
Joda dette faller så absolutt i smak. Men om jeg skal pirke litt så savner jeg likevell noe mer tynde i mellomtoen. Bildet kunne etter min subjektive mening med fordel vært noe tyngre nettopp for å øke følelsen av bevegelse.
mvh Nils
Kenneth K.
Herlig!

Grattis med et bra bilde!



Mvh Kenneth
Ole E.
Takker så mye for nye kommentarer!

Jeg er ikke helt sikker på om jeg skjønte hva du mente, Nils, men jeg antok at du mente mørkere mellomtoner. Jeg har lagt ut en V3 med denne justeringen. Takk for tipset.
ingeborg w.
Pent gjennomført med det lille området uten bølgebevegelse i forgrunnen, bølgene som leder blikket utover, steinene pent plassert i bildet og lekre farger, ikke over the top, på himmelen. V1 ble litt lys, så jeg går for v2.
Kjell Sigurd S.
Dramatisk og storslått. Du har fått til et vanvittig flott sug innover i bildet. Komposisjonen er effektfull ved hjelp av den statiske fronten og den flotte beveglsen i vannet innover mot holmer og skjær som bades i bølger. Himmelen der bak kunne kanskje hatt litt mer smell. Liker alikevel v1 best pga effekten du har skapt i vannet. De to andre har et fargestikk jeg ikke blir fortrolig med. Godt sett og godt fanget!

Kjell S
Anne-Lise S.
Dramatisk over det hele, bortsett fra aller nærmest. Flott. Liker suget du skaper her, ut mot steiner og flott himmel. Er ikke overbegeistra for vann som er så sløra at det ser ut som røyk, men her har du klart å få vannet som i flotte linjer som gir dette suget, så her fungerer det, selv for meg. :-) Storslått og vakkert. Deilig lys og fine farger.

Anne-Lise
Avsluttet .
Ole...
Hjertelig takk for link til D1X. Har ''kavet'' en stund nå for og finne denne, igjen tusen takk.
Til ditt bildet kan jeg bare henge meg på alle de andre positive kommentarene, versjon 3 fallt best i smak hos meg.. Stå på Ole & lykke til med eksamen.

Hilsen
Arne
Nils B.
Jada OE, mellomtonen er ofte oppbyggende i et bilde. I ditt bilde gir de mer stoffelighet til tonenen som ligger i nettopp dette leie.
nbh
Espen A. I.
Knallbra bilde, ikke helt teknisk lekkert i v1, men det kommer seg betraktelig i de andre versjoner, hvor mellomtonene er dratt mørkere og dermed får du mer dramatikk i bildet. Fargene er også umåtelig vakre i bildet ditt. Den oppbyggende steinen i front skaper balanse og gjør bildet ditt til et kunstverk, litt ordinært, men alikavel veldig bra. Noe for veggen, det er helt klart.

-Espen
Avsluttet .
Unikt. Genailt konsept, kan ligne på luftstrømmer. Fargene i skyene smelter seg pent inn i havet. Har egentlig ikke noe spessielt å sette finger'n på :P
Ole E.
Igjen må jeg takke for hyggelige kommentarer, og takk til deg Nils for oppklaringen. Jeg sitter forøvrig på en lysere skjerm nå, og her virker det som om V1 er litt for lys, så det har blitt tatt til etteretning. Takk igjen.
Lars-Anders M.
Dette var meget bra. Herlig bild. Ok.
mvh
L-A M.
Andreas S.
Hei

Dette likte jeg meget godt, spesielt bra ble v3 med supert toneomfang! Magisk stemning og ingen ting å utsette på noe:)

Mvh. Andreas D.
Espen M.
Nydelig Ole! Må nok innrømme at du har eit bedre auge enn meg for å finne motiv langs jærstrendene... ;) Eller er det berre slik at du er der oftere enn meg...? Håper det, hehe! :)
Leif G.
Har kikket på dine bilder for første gang. Vet ikke helt hvor jeg skal begynne så jeg skal begrense meg til å si at jeg er mektig imponert over dine bilder! Inspirerende!

Leif
Anne R.
Har også sett gjennom alle bildene dine nå og de er nydelige alle sammen.
Veldig flotte motiv du har funnet fra Jærkysten, andeledes og nydelige.
Ser frem til flere bilder fra deg. Hilsen Anne
Ole E.
Hjertelig takk til dere siste også!
Tone A.
Hei Ole
Lukke til med både lesing og eksamenar.
Eg har sakna dine vakre strandbilde frå Jæren som det er høg standard over.
Her er det forgrunnen med bruntonane i sanden og steinen som har så trekanta form og som ligg der så stødig med sjøen med sine linjer som skaper så mykje liv. Det er sug bakover mot steinane og bølga som dreg seg opp mot neste bølgefall. Fin balanse mellom det store skjæret på venstresida og dei på motsatt side. Flott dybde med uværskyene bak som ligg lågt over ein svak solnedgang over horisonten. Heller ikkje horisonten litt mot høgre?
Her likte eg best versjon som får fram meir blåtonar på sløringa i sjøen bak, meir tyngde i skyene og med fine linjer i forgrunnen. Flott komposisjon.
:) Tone
Ketil K.
Sorry - litt for velkjent og dermed uoriginal motivkombinasjon . og eksponeringen, særlig i det lyse i bølgene, blir for lys for meg. Dynamikken i bildet er fin.
Ioannis L.
Et fantastiks bilde med utrolig fremtredende dynamikk og kraftig sug.
Likte v3 best.
Nydelig og dramatisk natur med poetisk stemning!
Meget godt fremført!
hilde b l.
Det meste er vel allerede sagt om bildet ditt, men jeg ville bare legge til et: Bravo. Veldig flott, energisk bilde som er supert komponert.
Og så har du utrolig mange andre flotte bilder i samlingen din fra jærkysten. Jeg er herved imponert.

-hilde b
Sverre H. S.
Flott bevegelse i vannet over steinen. Fin dybde. Bildet kan høres!
Like v. 1 og 3 best, 1 aller best om den hadde vært ørlittegranne mørkere.
Rune S.
Herlig bilde med stort dyp og fine farger og bevegelse. Likte det veldig godt.

Mvh
Rune S
Terje S.
Vakkert landskapsbilde og fin komposisjon. Likte dette veldig godt. V1 syntes jeg ble litt for lys. V3 faller mest natulrlig for meg. Mvh Terje
Marit O.
Sukk, her bare føyer jeg meg inn i alt det positive som er sagt under her Ole :)
Mvh Marit
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu