Rondeslottet
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-04 17:35:48
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-11-05 10:14:28
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-11-05 10:26:54
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D200
  • Tokina 12-24mm f/4
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger651
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_220759} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Kristian F.
Hei Torbjørn!
Du er glad i fjell, og det kan jeg forstå - ikke minst når du ser slike fantastiske landskap som dette!
Komposisjonsmessig liker jeg det godt - mulig høyrekanten er litt kjedelig; noe du kunne ha retta med litt beskjæring eller kanskje aller helst et kamerastandpunkt litt lenger til venstre. Steinen i forgrunnen er likevel viktig for å forandre bildet og skape dybde.
Hva om du dro litt mer i kontrastspaken i nedre halvdel av bildet? Nå framstår forgrunnen som litt grå og flat...

Du er dyktig, ser gode motiver - og ikke minst: du kommer deg ut og opp! :)

Kristian
Anne-Lise S.
Hva er dette for et sted, egentlig? Jeg ser tittelen din, og blir fascinert av det som kan se ut som is nede i gropa mot høyre, som ''dras'' oppover på en måte. Ble litt nysgjerrig...

Anne-Lise
Knut L.
Et mektig skue i flott S/H-presentasjon.

Er enig i at en liten beskjæring på høyre side ville stramme opp komp'et.

mvh
Knut
Avsluttet .
Hei Torbjørn,

Flott bilde. Det som fenger meg mest her er dybden og flott forgrund. Hadde vært artig og sett det i farger også.

mvh
Tommy
Tom A. T.
Flott fjellandskap som gjør seg bra i s/hv. Klassisk og god komp med god dybde. Jeg tror en beskjæring fort vil skape ubalanse i bildet.
mvh Tom T
Roger S.
Flott landskap dette !
God dynamikk og dybde i bildet.
Sort/hvitt kler motivet veldig godt.
Jeg liker utsnittet slik det er.

Ellers er det artig å se hvordan ruta fra Vinjeronden til Rondeslottet er i klarvær. Gikk den i fjor sommer i tåke og sludd.


Roger

Inger-Lise S.
Dramatisk himmel og flott bilde av Rondeslottet. Liker også forgrunnen godt.

Inger-Lise
Ivar B.
Rondane har jo delvis et landskap som egner seg godt for svart/hvit fotografering, og begge dine siste bilder kler denne utrykksformen. Svart/hvit konverteringen ser god ut i mine øyne, men jeg heller nok mot V2 på min skjerm. Utsnittet synes jeg ikke du skal forandre, og støtter T.A.T på at dette vil kunne skape en ubalanse. Et mektig landskap, godt presantert. Hvilken framgangsmåte bruker du i konverteringen? Mvh Ivar.
Torbjørn K.
Takk for kommentarere!

Jeg er tildels enig i at et lite kutt kan gjøre seg, så jeg har lagt ut en v3 der jeg har prøvd på dette.

Anne-Lise: Bildet er tatt fra på veien fra Rondvassbu til Dørålseter i Rondane. Om sommeren kan man ta båt over Rondvatnet, men om høsten må man gå rundt vannet og over Rondestigen der dette bildet er tatt fra. Det er ikke is du ser, men steinrøyser.

Tommy: Dette er nok et traurig skue i farger. Jeg sliter med å få landskapsbilder tatt midt på dagen til å bli spennende (dette er tatt ca klokka to) da lys og farger fort blir veldig kjedelig. Sort-hvitt synes jeg dog av og til kan bli litt spennende.

Ivar: Konverterina har vært relativt omfattende, og jeg har brukt en god del fiksfakserier denne gangen også. Jeg konverterer med channel mixer, og behandler forgrunn og himmel hver for seg og blander disse med en gradert layer-mask. Jeg har så merget layerene og lagt på en vignettering med lens correction filteret i CS2. Deretter har jeg brukt dodge og burn for å gjøre lokale kontrastendringer.

Torbjørn
Nina S.
Synes du her har fått mye ut av raw-fila og kjedelig kl 2-lys. Interessant å høre hvordan du jobber, synes ps-arbeidet i dette bildet er mer vellykket enn i forrige Rondanebilde, selvom forrige framstår som veldig storslagent og flott.
Liker selv veldig godt denne fjellheimen, dette bildet sier mye om hvor mye stein det er oppi der, mektig og relativt uberørt.
Mvh Nina
ingeborg w.
Her liker jeg kompen godt med steinen, diagonalen, fjellene og himmelen med noe liv i. Dybden er god. Du har gitt meg noe å tenke på. Kanskje jeg også skal prøve å spare på flere bilder tatt midt på dagen og heller konvertere dem til svart/hvitt.
Espen A. I.
Knallbra. Særlig v3 likte jeg godt. Et toneomfang det trengs
omsyn for å få til. Meget pent Torbjørn, du er en av mine fav.
her på dotten. Kom med mer.

-Espen
Tone A.
Hei Torbjørn
Eit flott bilde av storslagen natur med stor dybde. Elles er eg imponert over kva du har gjort i PS og vignetteringa ga ein fin effekt. Eg har ti tommeltottar i PS, så eg hadde ikje fått til det same. Godt å lesa at også ein dyktig fotograf som deg slit med landskapsbilde om dagen, men om vintaren synes eg at det er lettare.
Forgrunnen har ei fin diagonal, med steinane som forsterkar denne. Flott med meir kontrast på steinen som gir litt meir markert forgrunn til dei høge fjella bak.
Steinrøysene nede i dalen oppetter fjella dannar eit flott sikk-sakk mønster som dreg blikket. Storlagne fjell med skarpe detaljar og fint lys-og skuggespel. Eit lettskylag med litt dansande skyer øverst mot himmelen forsterkar dybden. Bildet har skarpe detaljar i svart/kvitt og har eit flott uttrykk, men forgrunnen i fargeversjonen er faktisk meir markert. Men det er det jo fargane som gjer.
Versjon 3 for meg, og her har du gjort eit imponerande arbeid og tatt eit flott motiv.
:) Tone
Dag J.
Bakkert og dramatisk. V3 takk.
Camilla S.
Heisann

Storslagent og mektig bilde. Facinerende å se hvordan det norske landskapet virkelig kan by på her, og det presenterer du i en høy klasse:)
V3 for meg, s/h drar bildet over til noe man kan hvile øyene på, samtidig som kontrastene lager spenning.
Flotters:)

-Camilla
Anne-Lise S.
Takker for forklaringen, Torbjørn! Fascinerende landskap. V3 smeller best!

Anne-Lise
Petter S.
Flott og spennede bilde! God dybde. Skygger og himmel skaper dramatikk. V3 falt best i smak hos meg.
Sverre H.
Vakkert Torbjørn,

Du imponerer om dagen. Mye bra her nå. Vers 3 for min del. Stå på!

Sverre.
John-Tore G.
Dette er også lekkert. Ville sett noe her som minner mere om v1 i forrige bilde. Himmelen er også mørkere der, og det ville gjort seg som kontrast mot den hvite sneen i fjellet her. Ville også sett det med noe av samme effekt som i bunnen av forrige bilde, med den vignetteringen om du skjønner hva jeg mener:-)
mvh John-Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu