No exit
Gjennom denne døra har mange gått på sine ben, få har gått ut igjen.

Bildet er fra gasskammeret i konsentrasjonsleiren ''Auschwitz''.
Jeg synes spesielt murveggene skaper en guffen stemning i bildet. Ser nesten for meg at fortvilte mennesker klorer og skraper opp veggene.

En ting som ødelegger er lampa synes jeg. Har ikke nok kunnskaper i photoshop til å få skikk på den lampa.
Utstyr
  • Olympus C5050
  • -
  • Blenderf/1.8
  • Lukker1/6s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger205
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_220703} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Anne-Lise S.

Før jeg leste teksten din, tenkte jeg at dette lignet et fangehull. Det var jo da også sannheten, om enn leirene ble kalt ''arbeidsleire''... Vel jobba de der, men fryktelige skjebner fikk svært, svært mange... Pga. historien man kjenner så godt gir dette rommet gysninger. Vet du hva slags rom dette er/hva det ble brukt til? Bildet er ikke i fokus, men jeg synes det passer godt her. Det forsterker inntrykket og tankene i dette tilfellet. Har selv bilder fra den jødiske kirkegården i Praha, med graver fra bl.a. 2. verdenskrig her inne.

Anne-Lise
Morten J.

Som du ser av kommentaren over blir det tekniske mindre viktig på et slik bilde. Lampen er nokk overbelyst og kanskje det mangler litt fokus her og der.

Men på et så sterkt bilde som dette er det ikke nødvendig at det tekniske sitter 100%. Historien som fortelles i dette bilde er så forferdelig at det blir uvesentligt, og kanskje de tekniske mangler bare bidrar til ø fremheve stemningen i dette bilde.

Jeg synes dette er godt jobba. Ser frem til forhåbentligvis fler bilder fra turen din.

Morten
Avsluttet .

kansje lampa kan symbolisere håp? eller noe slikt siden det ikke er annet håp inne i det ''fangehullet''. jeg vet ikke, men jeg likte bildet ditt oge r lit enig med at lampa ødelegger litt av den grufulle, kjipe følelsen, men ellers var bildet ditt nifst og vakkert.
Per-Øyvind M.

Takk for tilbakemeldinger.

Anne-Lise: Bildet er tatt inne i gasskammeret i Auschwitz.

Morten: Stemmer at det tekniske ikke sitter her ja... Bildet er gammelt (ca 1,5 år) og er tatt håndholdt, så det er jo heller nesten litt flaks at det ble som det ble. I tillegg er bildet tatt med et olympus c5050 (kompaktkamera). Ikke noe dårlig kompaktkamera, men fortsatt: kompaktkamera. Vet ikke om det blir så mange flere bilder fra turen, ettersom jeg egentlig bare har ''rota'' rundt i gamle bilder, og brukt litt nyerveret kunnskap i photoshop. Får se om det er flere det kan jobbes litt med.

- Per-Ø
Svein-Magne T.

Sterkt bilde!

Har selv vært der og sett to ganger. Lagde et fotoalbum etterpå med bilder ( http://www.tunliweb.no/SM/alb_auschwitz.htm )

Denne historien må vi ikke glemme!

Svein-Magne Tunli
www.tunliweb.no
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu