Opus Michelangelo
Kuppelen i Peterskirken, Roma
Heldig med lyset.
Utstyr
  • Olympus E-300
  • Zuiko 14-45mm
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger431
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_219157} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
G. Hanna W.

*Hei

Dette var et lekkert tak!
Skulle nesten ønske sol lyset noe svakere , da det nesten blir utbrendt å tar noe av motivet!
men på en annen side gir det et delikat lys på andre siden av kuppelen!

Mvh G.Hanna.
Ole-Kristian T.

Hei, kuppelen i St. Peterskirken i Roma er helt spesiell.. Har et lignende bilde selv fra en Roma-tur for en del år tilbake, så det vakte gjenkjennelse med en gang.

En liten kuriositet: Se på det store antall vinduer rundt kuppelen. Jeg husker nemlig at jeg også fikk en lignende (riktignok ikke så fin) lyseffekt som på ditt bilde. Jeg tror vi kan ta det for gitt at arkitekturen her er så gjennomtenkt at det ganske ofte gjennom dagen, ja kanskje konstant når solen er framme, er en slik lyseffekt, som selvsagt er der for å minne de besøkende om det store Lys. Et mektig motiv, takk for et fint bilde!
Steinulf L.

Litt utbrent her og der, men synes du kar fanget denne storslagne kuppelens karakter. Godkjent dette.
Lars-Roar B.

Hei!

Dette var rett og slett ett storslagent bilde:) Merket at det fanget interessen med en gang jeg så det. Ikke mye å pirke på her nei. Vet ikke om det ville forbedret noe, men det kunne kanskje hjulpet litt for symetrien om det hadde vært ''tippet'' litt mot høyre? Du skal jo også ha skryt for å være stø på hånden. Ikke bare lett å få _så_ skarpe bilder med 1/30 lukker (hvis det ikke er benyttet stativ da:)).

Lars-Roar
Mathilde Eide H.

Tusen takk for kommentarer!
Lars-Roar: Jeg er ikke så dreven på PS ennå, hvordan skal jeg få tippet bildet..?
Har ikke skaffet meg stativ ennå, så jeg har brukt ''skiskytter-teknikken'' (støtte armene mor kroppen og holde pusten noen sekunder). Men jeg tok endel bilder som ikke ble like skarpe..!
Lars-Roar B.

Hei igjen Mathilde!

Sendte deg en melding på hvordan du kan ''tippe'' bilder:)

Lars-Roar
Arne M.

Hei. Et fint bilde i spennende og kontrastrikt lys. Jeg er ikke enig i at lyset fra vinduene er et minus, tvert i mot. Det går an å bli for redd for utbrente flater i foto. Her synes jeg lyset gir en fin effekt også rent billedlig, med tanke på kuppelens funksjon. Det er ikke uten grunn at man brukte flere generasjoner på å finne en kuppelløsning på Peterskirken, og at det tilslutt måtte en kunstner og ingenør av Michelangelos format til for å lykkes. Den er der for å trekke oppmerksomheten mot himmelen og det gudommelige, og det sterke hvite lyset som kommer inn fungerer fint metaforisk, med dette i bakhodet. Kanskje du kunne sett litt mer på alternativer i beskjeringen av motivet, men bortsett fra denne lille detaljen, synes jeg du har skapt et fint portett av kuppelen.

- Arne
Ann T.

Hei Mathilde, dette synes jeg er et vakkert bilde av dette mye fotograferte stedet. Jeg synes at de utbrente områdene og lysstrålene gir en dramatisk effekt. Veldig bra jobbet!
Mvh. Ann
Andreas L.

Jeg gleder meg til jeg skal dit med klassen! Du brukte stativ eller? Var det ikke veldig mye folk? Flott bilde, majestetisk. Veldig flott lys!

-Andreas
Mathilde Eide H.

Brukte ikke stativ nei, for det har jeg ikke..! Var vanvittig mye folk der ja, men heldigvis ingen som skumpet borti meg akkurat da... :o)
Gled deg til Roma-tur!
Stig Håvard D.

Hei på deg.. Har sett dette bildet før, motivet ''in the flesh'' også. Fantistisk fotografering av et fantastisk motiv.
Mathilde Eide H.

Takker :o)
Alltid hyggelig med ros :o)
Alan Thomas Duncan W.

Mathilde,,,

- Spennende
- Kreativt

God vinkling og et meget godt motiv.
Nydelig lys.

Hadde nok vært fantastisk i s/h med
litt ekstra kontrast.

Keep up the superb work
Best regards;
Alan :)
Kamran I.

hei

vakkert
Ubeskrivelig vakkert,

mvh,
-m.Kamran-
Lillian L.

Hei Matilde.
Overveldende. Jeg blir svimmel av bilde ditt som bare får meg til å lengte enda mer til Roma - til alle stedene der jeg enda ikke har vært!!!

Vi kan så vidt skimte noen av ordene som står på innsiden av kuppelen:
''Tu es Petrus et super hanc petram aedificabo ecclesiam meam, et tibi dabo claves regni caelorvm''.
Jesu utsagn i Matteus-evangeliet 16,18, som direkte oversatt visst skal bety (men med mange tolkninger av ordenes egentlige betydning, gjennom tidene): ''Du er Peter; på denne klippe vil jeg bygge min kirke...''.

Mvh LillianI.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu