Bever
Nok et bilde av Bymarka-beveren. Sesongen er nok over for i år, og dette bildet ble tatt for ca en måned siden. Da var det helt på grensa at det gikk an til å fotografere den siden det har begynt å bli veldig mørkt i skogene nå om høsten.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 120-300mm f/2.8
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeISO 1000
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger556
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_217859} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Ann T.
Hei Torbjørn, dette synes jeg er veldig bra! Bra skarphet og komposisjon. Meget bra opptakksvinkel - få følelse at vi stå i vannet sammen med beveren. Hvordan klarte du dette?
Mvh. Ann
Steinulf L.
Liker det lave standpunktet. Er dette sånn 'Danser med bever' opplegg? Teknisk bra, ikke lett med våt pels, litt støy henger igjen her, men må vel få godkjent når ISO'en er 1000..
Odd E. k.
Hei Torbjørn!

Et meget flott beverbilde, der den sitter i en fin positur med god blikkontakt. Fin skarphet, men muligens noe for mye kontrast i pelsen. En behagelig fin bakgrunn som gjengir flott det området beveren beveger seg i. fFott komposisjon i et fint utsnitt Torbjørn!

Mvh

Odd E.
Odd Tore S.
Du er på meget god beverfot for tiden, utrolig hvor nær du klarer å komme, selv om jeg har forstått at disse typene er vant til turgjengere.
Typen har også moderne frisyre (tror jeg).
Ved første øyekast så det ut som om den hadde funnet en pariserloff til kveldsmat, men så var det en renbarket trestamme.
Med min svakhet for speilinger ville jeg vel foretrukket mer beverspeiling på bekostning av litt miljø i overkant. Om ikke bladet rett foran snuten er viktig, ville snuteområdet blitt renere uten det. Men så var det værhårene da, så det får nok være med likevel.
Litt smågrums ved ISO1000, barnemat i forhold til 300D ved ISO1600 og annerledes enn 400D, uten at jeg klarer beskrive forskjellen med ord. 400D tar forresten teknisk bra bilder, men betjening i mørke og med så stort lysende display rett under søkeren inntil øyet er nær nok til at avstandssensoren oppdager det tar nattsynet med resultat enda et mislykket forsøk på manuell fokusering. Ikke mitt valg, men arbeidsgiver opererer stort sett i bedre lys og i grønn sone, så de gikk for 400D og EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM til 20D. Slikt objektiv vil også jeg ha!!
Odd Tore
Geir Helge S.
Meget godkjent. Kunne tenkt meg en noe ryddigere bakgrunn til denne type motiv, men det er jo bare pirk.
Mvh Geir
Kjell Sigurd S.
Du har fine beverbilder, dette er intet unntak. Selv om det ikke er blandt dine beste i serien så liker jeg dette også. Posituren er fin og detaljene kommer fint frem. Kan se ut som det mangler noe på skarphet, eller kanskje mitt øye begynner å bli litt slitent for dagen :-) Imponerende lite støy, regner med at bildet har fått en runde med støyfjerning også? Lyset kunne vært bedre og bladverket forstyrrer litt. Men et bra stykke arbeid synes jeg.

Kjell S
Torbjørn K.
Hei, og takk til dere alle for kommentarer!

Ann: Når jeg tok dette bildet stod jeg like nedenfor og støttet kamereaet på toppen av beverdemningen, derfor fikk jeg mulighet til å ha et relativt lavt kamerastandpunkt her.

Steinulf: Har ikke helt begynt å danse med de enda, men vi kommer veldig godt overens :-) Det har blitt en del bever i vår og tidlig høst, og jeg har mange bilder liggende som jeg ikke har fått lagt ut enda. Det blir fort sånn når man bor i en by. Man tager det man haver, og for bever var vel det mest eksotiske jeg har sett til nå. Det hjelper selvsagt at den er litt samarbeidsvillig, slik at man får tid til å utvikle seg mens man jobber i stedet for å sitte timesvis å få et halvdårlig bilde av en snute.

Odd: Takk for det. Jeg tror du har rett når det gjelder kontrast i pelsen, så det er mulig jeg må legge ut en ny versjon i morgen en gang.

Odd Tore: Ja, i forhold til resten av stokkene i dammen så denne mest saftig ut. Så da var det bare å sette seg foran denne og vente til den kom ut fra hytta. Denne gangen var jeg bevæpnet med en zoom, og det var veldig behagelig å kunne sitte i ro og mak og zoome seg frem til det bildet jeg ville ha. Jeg tror at beveren ville blitt litt gretten dersom jeg hadde begynt hoppe frem og tilbake for å finne det riktige bildet i stedet. Feinschmekeren i meg sier at fast-optikk er tingen, men i det siste har jeg innsett at zoom er veldig kjekt å ha. Bever-speilingen du etterlyser ligger på harddisken den også, så jeg får vel kanskje legge den ut også.

Geir: Er enig med deg at bakgrunnen kunne vært en del mer ryddig. Men når det gjelder bever, så må man ofte ta til takke med det man får. Ofte er miljøet rundt nærmest en slagmark, så dersom man skal ha med noe mer enn bare bever-hodet på bildet så blir det som regel litt rot.

Kjell Sigurd: Takk for det. Er enig i at skarpheten ikke er helt 100% her. Det tror jeg kommer av to ting. For det første så sitter fokus på bak-kroppen og ikke på øyepartiet, og med f/2.8 blir det veldig lite dybdeskarphet. Det andre er at beveren løftet hodet veldig fort, og lukkertiden her er bare 1/125sek. Jeg har behandlet bildet noe forsiktig med Noise Ninja, så ISO1000 rett fra kameraet på et såpass mørkt bilde har nok noe mer støy. Jeg synes forøvrig at 30D-en jeg hadde før leverte noe renere bever-bilder... Riktignok brukte jeg 30D i vår da det var mer lys enn i september da dette bildet ble tatt, men da hadde jeg også en blender mindre å gå på i objektivet.

Torbjørn



Anne-Lise S.
Liker godt kameravinklingen din her; nedenfra. Slik får du frem beverens naturlige miljø; vannet, og størrelsen på beveren ift omgivelsene. Kanskje kunne du hatt mer skarphet i pelsen? Bildet er kanskje litt blasst også. Kunne gjerne vært litt mer smell i dem. Et severdig bilde av skogens treskraper.

Anne-Lise
Ivar B.
Ja du har draget på disse dyra Torbjørn. Dette er et meget bra beverbilde i mine øyne. Fint lavt kamerastandpunkt gir spennende bilde. Bakgrunnen plager ikke meg. Litt enig i at pelsen tåler litt mer kontrast. Bra bilde, men du har nok skjemt oss bort med litt bedre teknisk kvalitet med hensyn til skarphet og støy på tidligere beverbilder. Mvh Ivar.
Espen A. I.
Får en god naturfaktor her.
Du er flink med slike situasjoner, men det ser
ut til at han/hun følger med dine bevegelser.

-Espen
Kenneth K.
Et bar bilde er enig med espen.

Mvh Kenneth
ingeborg w.
Jeg liker godt det lave standpunktet og at du har tatt bilde når den inntar måltidet sitt. Det blir ikke ''bare'' et vanlig portrett.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu