Treet på Jæren
Var på forretningsreise på Jæren og fikk overraskende god tid på vei til flyplassen. Hadde selvfølgelig ikke med noe skikkelig kamera og hva gjør man da - jo man tager hva man haver. Må jo innrømme at jeg misunner dere som bor der mulighetene dere har med dette landskapet. Var også ute på Obrestad fyr og så på dette som jeg har sett så mange bilder av. Fantastisk landsdel !
Bildet inngår i albumet Mobiltelefonbilder - Bilder tatt med kamera på mobiltelefon. Ikke nødvendigvis verdens beste, men snapshots det var bedre å ta enn å la være... Vil også over tid dokumentere bedring i kamerakvalitet på slike kameraer.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-16 09:00:08
    Versjon #2
Utstyr
  • Nokia N73 (3,2 mpx)
  • Carl Zeiss Tessar 2.8/5.6
  • Brennvidde6mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/167s
  • Nei
  • AnnetISO 100
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger495
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_216448} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Eivind B.

hehe, må være et av de beste bildene jeg har sett tatt med mobiltelefon, selv om det sårt kunne trengt etterbehandling, både hva gjelder kontraster og farger. Forøvrig skal jeg være enig i at det er fint på Jæren.
Tone A.

Hei
Dette må eg seia er eit imponerande flott bilde med stor dybde med tanke på at det er tatt med eit mobilkamera. Her har du jo fått med det typiske med Jæren, dvse det flate landskapet, steingardar og den store himmelen. Det manglar bare eit vindskeivt tre i forgrunnen, sjølv om det ser ut som det bles mykje på toppen av treet i bildet her. Men du skulle ha etterbehandla det slik som Eivind foreslår. Eg trur dessutan at du har tatt dette bildet på veg til Obrestad, som er eg reiser mykje til.
:) Tone
Avsluttet .

Utrolig godt til å være tatt med mobilkamera,ja fint er det her på jæren og motivene står i kø.Syns du greide å fange det godt med det enslige treeet og det flate landskapet vårt.Men neste gang tar du med et ordentlig kamera vet du.
Hilsen Tone!
Hans Henrik F.

Takker for kommentarene!
EBS: Jeg har hatt bildet innom PS, men jeg syntes ikke det tålte så mye behandling uten at det gikk utover kvaliteten på det. Skal prøve å se litt på det igjen, men f.eks oppskarping og kontrast synes jeg det er vanskelig å gjøre så mye mer på før det sprekker opp. Fargene kan kanskje tåle litt til, men ikke grønt, tror jeg.

TAØ: Dette med steingarder var vel det som slo meg som mest Jæren-karakteristisk der jeg kjørte. Ellers var denne delen ut mot kysten på mange måter mer lik vestkysten i Danmark enn jeg hadde trodd. Det er selvfølgelig ulikt materiale under gresset, men den litt karakteristiske avslutningen mot havet sett fra veien, var ikke helt ulik her. Selvfølgelig var steingardene en vesentlig forskjell. Det er vel flere stein i en slik enn i hele Danmark :-). Bildet er tatt på veien mellom Obrestad og Sola et sted. Mener jeg også nettopp hadde kjørt forbi et hus hvor man hadde bygd en hel garasje i rullestein. Fantastisk skue !

TSF: Jeg lover å aldri reise til Jæren uten skikkelig kamera igjen! Det er helt klart helligbrøde!

Hans Henrik F.

Har lagt ut ny versjon med litt mer trøkk i fargene uten at det sprekker. Blir kanskje litt bedre, men nå tror jeg strikken etterhvert et tøyet så langt som mulig.

Ellers glemte jeg også å kommentere at TAØ's bemerkning om vind i toppen av treet. Det er helt riktig at det er litt bevegelse der - det blåste som bare det (hvilket jeg vil tro det gjør i denne landsdelen) og mobilkameraet er vel ikke akkurat laget for å fryse bevegelser .... Ergo litt uskarphet der.
Rune S.

Jeg synes også dette er utrolig bra til å være tatt med mobilkamera. Fin komposisjon i fine farger og linjer. Det er virkelig vakkert på Jæren. Her kan du synge som Ulf Lundell: ''Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo...

Mvh
Rune S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu