Utsikt mot hjørundfjorden
Bildet inngår i albumet Landskap - Landskap med mine øyne.
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • EF-s 10-22
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHar brukt ND-filter med høy tetthet for å oppnå lang lukketid.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger730
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_216327} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Ivar B.
Oi, holdt på å bli dratt inn i dette bildet da jeg åpnet det. Større dybdefølelse skal man vel lete lenge etter:-) En fryd for øyet å se dette i fullskjerm. En herlig detaljrikdom i forgrunnen. I mine øyne (jeg er ingen ekspert) ser det ut til at du har gjort en meget god jobb med etterarbeidet også. Det eneste som slo meg var at jeg synes forgrunnen ble litt tung og at jeg gjerne ville sett dette med lit høyere kameraposisjon. Men det er ikke sikkert at det hadde blitt bedre. Liket dette!. Mvh Ivar.
Robin J.
Må bare være helt enig i det Ivar skriver:(. Hadde vært moro å få vite hvilken blender du har brukt her?
MvhRJ
Roger S.
Fantastisk, rett og slett !
Jeg likte den tunge forgrunnen opp mot fjellene bak.
Perfekt eksponering, og gode detaljer i tangen.
Anne Lene B.
Hei Geir Helge
For et sug!! Flott komp og fine toner i et bilde som ga meg dagens aha opplevelse! Fint med det lave kamerastandpunktet. Velfortjent anbefaling!!

Mvh
Anne Lene
Sverre H.
Så enig så enig! Svært bra dette, likte det veldig godt! mvh Sverre.
Geir Helge S.
Tusen takk for fine tilbakemeldinger!
BJ: blender 10, lukketid 15 sek.
mvh Geir
Stig B.
Flott bilde, velfortjent månedens vinner hos oss.

Flott dybde, fint tekstur og struktur i noe som kunne ha vært en tung forgrunn ellers. Bra dybde ved Hjørundfjorden. Bra himmel også. Må kanskje prøve dette selv også.

Mvh Stig
Arne S.
Vakkert landskap! God struktur i forgrunnen, men kanskje litt dominerende.
Avsluttet .
Veldig fint bilde. Fikk sånn Ringenes Herre-feeling av bildet.
Den lille byen til venstre gjorde mye synes jeg.
Dag J.
Jeg hiver meg på superlativene. Aldeles nydelig dette. Forgrunnen er uvanlig kraftig, for å si det slik, men jeg liker det.
Geir Helge S.
Tusen takk for de gode tilbakemeldingen. Jeg ser at det er litt usikkerhet omkring forgrunnen. Jeg kan være enig i at det bilr litt mye, men egentlig liker jeg det slik. Bildet ble tatt i anledning klubbkonkurransen i BioFoto avd Sunnmøre med tema ''I strandsonen'', og det ble derfor viktig for meg å fremheve tangen i forgrunnen. Som biolog ser jeg også interessen av at forgrunnen er tydelig nok til at artene kan gjenkjennes.

Mvh Geir
Stig Børre E.
Dette var utrolig flott. Den detaljerte og dominerende
forgrunnen gjør bildet spesielt. Mye jeg liker ved dette og det meste er nevnt av andre. Lekkert.

StigB
Terje S.
Meget flott dette her .
Kristoffer L.
Et praktfullt landskapsbilde. Den iøynefallende forgrunnen gjør det til noe annet enn nok et stereotypt landskapsbilde.

Jeg liker veldig godt de fete tonene i tangen. Ser litt spor etter bildebehandlingen, spesielt synlig er en liten ''glorie'' oppover skråkanten langs fjellet til høyre. Slik jeg ser det, er det fortsatt et litt uforløst drama i bildet. Ved å øke kontrastene noe i landskapet og himmelen tror jeg bildet ville styrke seg enda mer.

Alt i alt var dette likevel et supert bilde!

- Kristoffer
Lars B.
Skikkelig 'trollsk' dette flotte bildet og med god dybde. Detaljert og fin forgrunn mot et mektig fjellandskap i bakgrunnen.

Hilsen Lars
Geir Helge S.
Takk til dere siste også.
Kristoffer L.: jeg ser haloen, men er ikke sikker på hvordan jeg kan unngå den (tror den er et resultat av oppskarpingen). Høyere kontraster vil føre til utbrenning og detaljløse skyggepartier tror jeg. Litt høyere kontrst i mellomtonene kunne kanskje gå.

Mvh Geir
Gunnar H.
FLott foto. Biolog eller ikke, jeg synes forgrunnen med tangen bør være så dominerende som den er. God oppbygging av bildet. Gunnar
Kristoffer L.
Det er flere måter å fjerne slike haloer på. Selv utfører jeg ofte skarpingen på et separat raster-lag i bildet. Da er det enkelt å gå over haloene med et lite ''viskelær'' etterpå.

Kontraster er jo ofte et spørsmål om smak eller behag. For min egen del foretrekker jeg tydelige kontraster, men gjør samtidig hva jeg kan for å unngå utbrenning av høylys. Må jeg velge, synes jeg det er viktigere å bevare detaljer i høylysene, enn i skyggene.

Bildet her er imidlertid temmelig robust, og tåler langt høyere kontrast uten at dramatiske ting skjer (annet enn at bildet blir mer dramatisk). Prøv deg f.eks. fram på et eget Levels-lag, som du eventuelt avgrenser til bare sjøen, bakgrunnen og himmelen. Trolig vil du se at du kan dra både høylys og skygger en god del inn fra hver sin kant, uten at det gror i noen ende av skalaen...

- Kristoffer

Geir Helge S.
Takk for tipsene Kristoffer. Skal se hva jeg får til.
Geir
Johannes V.
Hei Geir!
Et fantastisk bilde av landskapet rundt Hjørundfjorden, det var virkelig vakkert. Her formidler du virkelig den mangfoldet Sunnmøre har å by på...''fra tang til tind''. Et herlig sug, bra kontrast og en vanvittig detaljrikdom i forgrunnen. På et av dine andre bilder kommenterte du at du jobbe med noe du kunne ha i storformat på stueveggen og dette seiler opp som en av mine favoritter i alle fall.
Tror du har et par støvflekker eller noe øverst i venstre hjørnet...
Som sagt, utrolig vakkert.

Mvh
Johannes
Geir Helge S.
Støv i venstre hjørne ja...det er notert.
Hyggelig at du liker bildet Johannes.
Geir
Torbjørn K.
Rett og slett knallbra dette her! Noe mørkt i forgrunnen, og dette kunne gjerne vært gjort lysere. Utrolig dybde og svært bra med de mektige fjellene i bakgrunnen!

Torbjørn
André M.
Fantastisk sort/hvitt. Det er en herlig landsdel vi bor i. Faktisk, - så er dette et av de bildene jeg har drømt om å lage. Og nå ble jeg skikkelig inspirert. Bare godord herfra.
Geir Helge S.
Hyggelig tilbakemelding André :-)
Storfjorden gir mange gode mulgheter for blinkskudd, så det er bare å ta turen til fjæra. Se gjerne på de andre bildene mine fra samme området.
Det gleder meg å kunne inspirere :-)
Mvh Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu