De overlevende
Høststormen på bilde bilde nr. 264412 sørget for bra med nedbør og stigende vann i magasinet, og rett etter kom neste uvær.
Shintovarden overlevet ikke dette, mens gjengen på bildet sto litt lenger opp i bølgesonen, og var still going da finværet kom tilbake.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-12 15:19:15
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-10-14 11:11:32
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/30s
  • Filmtype(ISO100)
  • Nei
  • AnnetHåndholdt, IS
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger476
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_216277} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Stig Børre E.
Her kan man si at etterfølgeren er best.
Syns dette ble meget bra. Her kommer de tunge tonene til sin rett.
Flott stram komp. Siluettene er flott plassert. Liker absolutt vers.1 best.
Syns den dyprøde himmelen tilfører bildet litt stemning.

StigB
Kurt S.
Flotte silhuetter mot en bakgrunn av litt tunge og høstlige fargetoner.
Bildet har en høstlig, vemodig og litt mystisk stemning over seg.
V1 ble super!
Mvh Kurt
Nils G.
Nydelig kveldsstemning med flotte siluetter i forgrunnen. Det dype rødskjæret på himmelen gir god stemning. Fin dybde i billdet.
Selv ville jeg ha valgt en noe lysere fremstilling, en forutsettning er imidlertid at silhuettene fremdeles må være tilnærmet svarte.

nils
ingebjørg fyrileiv g.
Dette var flott dette også! Jeg går nok for toern her. Den gir best ro. Men så er jo jeg glad i få elementer jeg da.. :) Det er fint å vite historien til disse vardene.

vh ingebjørg
Kjell Sigurd S.
Fine varde-silhuetter. Utsnittene endrer bildene ganske mye, og begge har gode kvaliteter. Liker vel v1 beste pga. dybden, miljøet og ganske fine rester av en solnedgang. Bra.

Kjell S
Steinulf L.
Ser ut til å være langveisfarende fra Påskeøya. Liker fargespillet i v#1 best, men ser jo at utsnittet i v#2 er mer to the point.
Ivar B.
Jeg melder meg på i versjon 1 klubben:-) De står flott og stolte etter høststormen disse. Enkel ren komposisjon og fin dybde i versjon 1. Nydelig lys. Mvh Ivar.
Dag J.
Veldig stilig dette.

Personlig preferanse kanskje, men jeg skulle gjerne sett det uten himmelen.
Judit W.
Hei Odd Tore!

Exciting, mythical/mystical photo indeed! Beautiful! Versjon #2 for me, absolutely. The rocks are great, and your photo has a very good rhythm both in its setting and in its colours.

Judit :)
Hans Jacob H.
Stilige silhuetter av de overlevende. Varder i solnedgang? Ikke så glad i solnedgangen, men v2 ble for tam med bare steinene. Hadde foretrukket en v3 som inkluderer den fine vannlinjen som jeg synes må til for å stramme opp komposisjonen, men altså uten fjelltoppene og den rødmende himmelen. :)
Lars-Anders M.
Ok varder. Men jeg syns du burde ha bedre dybdeskarphet. Den uskarpe bakgrunnen ødelegger ett godt bilde.
Med vennlig hilsen
L-A M.
Inger Anne Maritsdotter V.
Artige, interessante og severdige figurar, eg likte definitivt best #1,
flott lys og fin stemning i bildet.

Inger Anne
Odd Tore S.
v1 og v2 viser ytterlighetene når det gjelder dette motivet.
Jeg har også sans for forslaget om å kutte akkurat over vannlinjen, det kommer jo greit fram når man scroller. Siden fjellet på motsatt side buer ut i vannet, blir vannlinjen også noe buet, og slikt gir gjerne opphav til noen diskusjoner.
Planla å lage en slik versjon i går kveld, men måtte prioritere andre mindre hobbypregete aktiviteter.
L-A M, mer dybdeskarphet var ikke særlig enkelt å oppnå her. Med stativ og lenger eksponeringstid vil vannet bli grøt med mønster, og øket ISO gir garantert fargestøy på 300D. Allerede dette opptaket, som omtrent ikke er plukket på i PS, ligger på grensen av det jeg synes er akseptabelt når man skal legge ut et motiv som dette.
v3 med kutt rett over vannlinjen vil løse dette. Vannlinjen er forøvrig steinstrand som skyldes at vannet er regulert, ikke særlig vakker om den er skarp.
Odd Tore
Lars-Anders M.
Ok Odd Tore. DFet var bara en liten kommentar fra meg. jeg liker bildet ellers.
Mvh
L-A M.
Ina W.
Begge versjonene er fine, men jeg tror jeg gå for versjon 1.. Veldig vakkert og stemningsfult bilde. Vil gjerne se bildet med litt mer farger, og evt litt lysere.

Ina
Lars B.
Jeg synes at versjon 1 er best fordi vardene der kommer bedre til sin rett i sin dominans av bildet med de fine silhuettene. Bakgrunnen er med på å skape en god ballanse.

Et flott bilde!

Hilsen Lars
Avsluttet .
Dette likte jeg godt,skikkelig flott motiv.
Hilsen Tone!
Anne-Lise S.
Silhuettene gjør hele motivet her, så v2 for meg. Ikke for at jeg ikke liker v1, men det er noe med de silhuettene... Flotte farger!

Anne-Lise
Roger K.
Hei Odd Tore!
Har sansen for det her. Silhuettfotografering krever sitt når de ligger i forgrunn med valg av bagrunnsstoff. Din versjon 1 er jo noe grøtet der og kunne sikker vært noe bedre dybdeskarphet. Leser dine problemer med å oppnå dette og derfor ikke et aktuelt tema for deg denne gangen. Samtidig hadde du et kompromi med vannet og et valg jeg støtter. når jeg skal velge versjoner blir jeg litt usikker hva føleser sier. Det som er sikkert er at versjon 2 faller ut da jeg synes kutt i venstresiden ble for mye. Samtidig er jeg litt usikker på den mørke bildekanten i din versjon 3 om den burde vært kuttet noen mm lengre ned. Blir liksom ramme i ramme her bare den øvre delen har dette. Legger jeg sammen dette blir det vel at jeg foretrekker din første utleggelse selv om bakgrunnen steler litt av oppmerksomheten fra silhuettene i forgrunnen. Synes heller ikke det gjør noe da den fyller fint opp innholdet i bilde med en fargefin avsluttning.

En trivelig helg til deg

Mvh RK
Hans Jacob H.
Ville tatt med litt mer over vannlinja, f.eks. kutt like under nederste punkt på horisonten til venstre. :)
Rune L.
Både v1 og v3 har utsnitt som fungerer. Men selv foretrekker jeg v1. Fordi skyene gir bildet en spennende stemning. Noe som også gjør at tittelen passer enda bedre. V1 forteller mer pga skyene, spesielt i forhold til det det du sier om at været forårsake ødeleggelser av en mengde varder (som turister setter opp) hvert år.

Mvh
RL
Torbjørn K.
Dette står i sterk kontrast til ditt forrige bilde. Jeg kommenterte da at jeg ikke likte at bakgrunnen var uskarp, men jeg har ombestemt meg nå. Jeg synes begge disse bildene kler en uskarp bakgrunn. Mulig at det skyldes at jeg har noen tvangstanker om at landskap med vidvinkel skal være skarpt fra topp til tå. Jeg synes dette bildet ble svært så finnurlig, spesielt med den tittelen og det forrige bildet friskt i minnet. De overlevde stormen, men de er nå likevel litt skakkjørte :-)

Torbjørn
Stig B.
#1 fungerer bra for meg, på den måten får bildet større dybde. Fine former, og dystre, tunge farger kler dette bildet.

Mvh Stig
Odd Tore S.
Takk for flere kommentarer og innspill!
Det er mange aktuelle utsnitt her, det Hans Jacob beskriver var et av de første jeg prøvde, men det ble nokså tungt i toppen syntes jeg da.
v1 beskriver det jeg opplevde, slutten på en super høstdag, men med neste uvær på vei inn fra vest. Neste dag ble heller våt og vindfull!
Jeg synes at bakgrunnen godt kan være uskarp, og teknisk blir enten vannet eller fjellene det uansett. Det går ikke fram av bildet, egentlig med hensikt, men vardene er av type ''barnevarder'', og er ganske små, slik at det måtte blendes kraftig ned for å få skarp bakgrunn. Nå er det f/8.
Odd Tore
ingeborg w.
Et litt annerledes siluett i solnedgangbilde. Steinene skaper mer av en historie, samtidig som fargene er troverdige. Pent gjennomført med god lagdeling og god dybde.
Janne L.
Dette var råstiligt.
Janne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu