'Linselus'
Jeg aner ikke hva dette er for en slags bille, men bittebitteliten var den. Jeg får kalle den linselus siden den stilte seg opp for fotografering.

Jeg holdt på å fotografere noen blomster nede ved fjæra for etpar uker siden da jeg oppdaga en hel gjeng av dette slaget. Denne krabaten ilte nedover stilken og stilte seg opp. Nå kjenner jeg ikke lusa's kroppspråk, så om den er truende og voktende, eller bare nysgjerrig og en villig modell, ja det aner jeg ikke. En ting er i alle fall sikkert: det er fasinerende å studere slike småkryp gjennom objektivet.
Bildet inngår i albumet Småkryp -
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma APO 150mm f2.8 Macro EX
  • Brennvidde150mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger302
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_214912} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Torbjørn K.

Artig liten skøyer dette her. Jeg liker godt den friske fargesammensetningen i bildet, og så er komposisjonen fin. Det ser dog ut som lusa er noe uskarp på ryggen, og at ikke fokusplanet sitter helt 100%?

Torbjørn
Steinulf L.

Jeg ser også at lusa nok har krummet ryggen, men den holder seg innenfor skarphetsplanet. Lekre farger. Du får trene den opp til å stå iro så du får fokusert skikkelig.
Inger Anne Maritsdotter V.

Det er et flott bildeutsnitt med fine diagonale linjer og fine farger,
en artig liten linselus også, men må nok si meg enig med de andre her, det mangler litt på skarphet og det ser ut som du har prøvd å redde linselusa med litt vel mye usm.
Mvh Inger Anne
Avsluttet .

Hei Jan Frode
Synes at du har fått en fin komposisjon i bildet med den lyse duse bakgrunnen og de grønne stilkene er perfekt.
Når det gjelder hovedmotivet, det store udyret:) så synes jeg at den er tålig skarp og fin med gode detaljer både på kropp og farver. Hvis du har gjort som Inger Anne sier skarpet opp dyret så har du gjort litt av en jobb. Vet av erfaring slik jeg arbeider iallefall at det er mye arbeid. Og slik lusa står i forhold til kamerastandpunkt, litt skråstilt, så er det vel umulig at skarphetsplanet klarer å få hele kroppen skarp??, tror jeg.

Kan jeg få lov å spørre deg Jan Frode i samme slengen, hvordan er du fornøyd med objektivet? Står på ønskelisten min nå med et macro-objektiv så det hadde vært fint å fått høre om du er fornøyd med det??

mvh arild
Kurt S.

Med et objektiv som dette må det være som å få mulighet til å utforske en ny verden. Kan tenke meg at dette udyret ikke er stort. Bare noen millimeter sikkert. At da bildet ble så bra som dette er, fra mitt ståsted, imponerende. ( Har aldri prøvd makro)
Ypperlig komp. med god linjeføring og flotte farger mot en rolig og fin bakgrunn.
Et flott bilde.
Mvh Kurt

Stig Børre E.

Morsomt å få et innblikk i en for meg ukjent verden.
For meg så ser skarpheten bra ut. Flott komponert med de grønne diagonalene. Fin rolig bakgrunn og flotte friske farger. Får lyst til å vrenge lommeboka og handle macroobjektiv...

StigB
Anne-Lise S.

Liker komposisjonen du har valgt her. God skarphet på lusa, om enn du kunne jobbet litt mer med ryggpartiet. Fine farger.

Anne-Lise
Odd Tore S.

Litt av et sjarmetroll du har skutt her, med enkeltbladet hekkpropell og doble radioantenner på bakparten. Den ser ut til å mistet den ene frontmonterte antenna? Frisk rødfarge på øyet.
Typen er bra plassert i bildeflaten, og omgivelsen er vel rimelig typiske.
Jeg ser at noen bemerker manglende skarphet i ryggpartiet, mulig det, vet ikke hvor godt slike typer er definert i forhold til det å kunne gi helt skarpe bilder. Min erfaring med gresshopper er at enkelte strukturer, som på lårene, ser litt uskarpe ut uansett hvor man legger fokusplanet. Ellers minsker ikke bildet ditt lysten min på en makro med ekte lang brennvidde. Bjørn R. har avslørt at enkelte makroobjektiver får mye kortere brennvidde i området mellom 1:1 og 1:2, og når 95 mm blir til 60 mm ved 1:1 forsvinner jo mye av vitsen. Har du merket noen tendenser i den retningen?
Odd Tore
Tore Arnt N.

Hei!likte bilde ditt jeg,synes du har fått fokus riktig her,skarpe og fine farger er det også,synes utsnitte på bilde ble helt perfekt her,stå på videre og ha en god høst videre:-)
Jan Frode A.

Hei hei, og takk for kommentarer og synspunkter :-)

Når det gjelder bildet slit det presenteres, er dette ca 50% utsnitt av originalfila. Lusa var bitteliten den. Jeg har klonet bort etpar strå som brøt linjene på en uheldig måte. En forsiktig oppskarping i tillegg. På skjermen min ser det ok ut, men her er vel små marginer med disse detaljene.

Arild, når det gjelder selve objektivet, så er jeg veldig godt fornøyd. Har sendt deg en melding med mere info rundt mine erfaringer.

Odd Tore, ang. å 'miste' brennvidde. Jeg har ikke erfart noe slikt med dette objektivet. Men så er det jo mitt første makro-objektiv, så jeg har derfor ikke erfaringer med andre brennvidder/produsenter. Jeg leste endel diskusjoner og anbefalinger i diverse fora, og ut ifra det som ble sagt og skrevet der, kjøpte jeg dette objektivet pga. erfaringer som talte til fordel for insektfotografering (pga. brennvidden).

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu