Autumn at Norefjell
Som mange andre har oppdaget før meg - det er ikke alltid nødvendig med sol for å få frem høstens vakre farger.
Bildet inngår i albumet Autumn - Autumn is a beautiful season - full of colour and surprises. A time to enjoy before winter extends it's icy grip.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-15 22:09:26
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D50
  • -
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger392
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_214604} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Sandra Marita L.

Oi, det hær e et bilde som lett kunne sklidd inn i norskboka når vi les om eventyr:) (Det e et kompliment altså:)) Skikkelig trolsk stemning! I like:)

Sandra
Inge S.

Hei.
Her skulle jeg vært. Masse fine motiver med rennende vann
og laaang lukkertid:-)
Et veldig fint motiv med fine høstfarger.
Flott dette.

Mvh Inge
Avsluttet .

Flotte grantre-siluetter i skodda og en dus og mystisk stemning.

Mvh Åsmund
Arnhild A.

Hei

Liker bildet ditt. Stemningen og fargene er flotte. Liker vinkelen bildet er tatt fra.

Mvh Arnhild
Avsluttet .

Hadde ikke vært dumt å hatt seg en tur hit.Veldig flott bilde.
Hilsen Tone!
Bjorn F.

Trolsk stemning og fine høstfarger.Ja ,-hit kunne jeg godt tenkt meg en tur med camera.
Hilsen Bjørn.
Kristin Sæverud L.

Slutter meg til de andre kommentarene - trolsk stemning - gir assosiasjoner til Kittelsen eller skogen i Ronja Røverdatter-filmen
Ann T.

Mange takk til alle for hyggelige kommentarene!
Mvh. Ann
Rune S.

Nydelig høststemning i kupert skoglandskap. Flotte farger og fin dybde med granene som forsvinner i tåka. Vannet som renner nedover er fint å se på.

Mvh
Rune S
Arne K.

Har sett på en del av bildene dine Ann, og du har et godt øye til gode motiver. Utrolig mange bra bilder. Dette føyer seg inn i rekken. Som nevt tidligere, trolsk og eventyr aktig stemning. Kjempeflott bilde ! Viss du ikke har så kan kanskje et stativ være verd investeringen for deg ... Lavere blender og lengre lukkertid.
Ivar B.

Ja dette er det god høststemning over! En herlig litt mystisk eventyrstemning. En flott høstskildring dette Ann. Mvh Ivar
Torbjørn K.

Magisk stemning i dette bildet!

Fin dybde med bekken som renner innover i bildet og så lager grantrærne og tåka en veldig fin bakgrunn. Jeg synes dog det skorter litt på forgrunnen, som blir noe rotete og ustrukturert. Jeg kunne tenke meg et noe mer markert blikkfang foran. Skarpheten er litt svak, og det tror jeg kommer av at du har valgt en stor blender (lite f-tall) som gir lite dybdeskarphet. Velg f/11 neste gang, og bruk stativ for å kompensere for at lukkertiden blir lengre.

Torbjørn
Odd Tore S.

Flott og riktig høststemning.
Personlig liker jeg denne typen lys bedre enn sterkt sollys, som oftest gir for store og harde kontraster. Gråvær kan få høstfargene til å gløde, selv om de nok ikke er så godt utviklet i fjellet i år som man kunne ønske (kommer akkurat tilbake fra en september på Hardangervidda).
Jeg liker godt måten du har vinklet bildet på og at det er et nedover-bekken bilde. På denne typen motiver og i slikt lys er nesten stativ et must om du ikke har objektiv med VR, og egentlig da også om du skulle ønsket sløret vann. Sløret vann er ikke et must i mine øyne, men friheten til å velge mellom grader av skarpt til sløret vil jeg gjerne ha, og da må stativ til.
Odd Tore
Ann T.

Hei og tusen takk for alle fine tilbakemeldinger! Er spesielt takknemlig for de praktiske rådgivninger ang. bruk av stativ, blender og lukkertid for slike landskapsbilder. Jeg må se om jeg kan skaffe meg et stativ som er både sterk nok men ikke for tungt å ta med ''just in case'' på slike turer på fjellet. Akkurat i dette tilfelle ville det ikke har vært lett å bruke stativ - jeg var balansert på et par steiner i elvekanten :-)

Jeg ønsker alle på foto.no en fortsatt fin høst med manger flotte bilde muligheter - vi bor i et vakkert land!

Med vennlig hilsen, Ann
ingeborg w.

Jeg liker godt den dystre våte stemningen du har fått fram. Dybden og følelsen av høyde er også god på grunn av bekken. Jeg savner ikke mer dybdeskarphet her hvor det er tåke. Det sier jeg selvfølgelig fordi jeg tar de fleste bilder håndholdt og er for sløv til å ta med mitt eget stativ.
Frank N.

Et utrolig vakkert sted, og det har du greid å få frem. Liker komposisjonen din. Det eneste jeg ville hatt mer av er skarphet. Mindre blender og bruk av stativ er nevnt.
Bente K.

God eksponering gjør dette landskapet helt ''nauturtro'', jeg fikk følelsen av å være tilsede oppe på toppen der. Et flott høstbilde. (Og skaff deg stativ hvis du ikke har.)
mvh Bente
Ann T.

Takk til Ingeborg, Frank og Bente for kommentarene. Det er veldig hyggelig å høre at dere likte dette.
Jeg har nå lagt ut V2 hvor jeg har brukt litt usm for å gi mere skarphet til forgrunnen.
Mvh. Ann
Sverre H. S.

For et vakkert bilde av min hjembygds Norefjell! Kunne gitt penger for å oppleve de granene her og nå, fjellskogen er noe av det som sitter mest igjen. Synes du har skildret godt. Effekten med skogen som går over i tåke er flott. Dybden både med høyde og innover er effektfull. Og det våte været fungerer veldig fint. _Muuligens_ er du litt ''trang'' i forgrunnen, lurer på om jeg ville hatt litt mer luft der, men vet ikke hvordan motivet så ut.

Kunne du fortalt meg ganske eksakt hvor bildet er tatt? Om det ikke er et hemmelig ''jordbærested''?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu