Høst
Bildet inngår i albumet Gudbrandsdalsnatur -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma Fisheye 15mm f 2,8
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/2s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger765
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_214565} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Odd E. k.
Hei Svein!

Et mørkt og skummelt bekkefar der steinene er sleipe og der det inesten ikke er farbart.

Et frodig bekkefar, der du har gjengitt stemningen på en fin måte. Flotte steiner innover i bildet som er fargerike og inneholder frodig mose, blader og lav. Siluetten av grantrær sammen med bjørketrær som snor seg innover i bildet skaper stemning. Trærne og terrenget blir flott gjengitt av den tåkefulle lysningen innerst i bildet. Blant vegitasjonen renner det en stri liten bekk som inneholder nok lys til at du får gjengitt den på en fantastisk flott måte. Fint med det lille grantreet som ligger over bekken og skaper en trolsk stemning.

Kan kjenne den noe kalde eimen av reint vann og en tung duft av jord og mose fra den reinvåte og fuktige skogen. Stemningsfullt Svein. Flott gjengitt!

Mvh

Odd E.
Ivar B.
For en som med stor iver har lest Fønhus sin klassikker ''skriket fra Kverrvilljuvet'', så gir dette en ordentlig villmarkstemning. Det er noe trollsk over det hele samt en følelse av uberørt natur. Bildet er godt komponert, med fin dybde innover i bildet. Det lille pirket er at strået i forgrunnen trekker litt for mye oppmerksomhet. Bra! Mvh Ivar.
Anita K.
Dette bildet er PROFFESJONELT! Meget meget bra. Jeg elsker dybden,lukkertiden,stemningen,(trollsk)fargene og utsnittet.
Pirk: disse stråene i forgrunn kunne ryddes vekk . Har du gjort mye med det i etterbehandling? Hadde vært moro å høre ev hva du har gjort.
Hilsen Anita
Robin J.
Kjempestemning du formidler her. Flott komposisjon som leder oss innover i bildet og skaper dybde. Meget pent.
MvhRJ
Ole Birger S.
Vakkert bilde. Godt å se at det er noen som klarer å besinne seg når det gjelder å dra i saturation-spakene.
Stig B.
Dit vil jeg :-)

Mvh Stig
Vegard L.
Et godt gjennomført bilde. Pent.
Mvh Vegard
Svein B.
Hei, og tusen takk for kommentarer igjen alle sammen.

Jeg ser også strået i forgrunnen når det blir nevnt, men det utgjør ikke så mye for min del. Får se om det blir stående.

Anita K: Bildet har fått en lett justering av levels, saturation, og til slutt en oppskarping med USM. Det er det hele.

Stig: Det er mottatt ;)

Forøvrig er jeg ikke helt fornøyd med oppskarpingen slik det vises her- tips mottas med takk. Jeg er spent på hvordan bildet gjør seg på print.

Mvh
Svein B

Kjartan T.
For meg blir dette typisk natur slik jeg kjenner den. Bekekløfter og små juv er vårt landskap fylt med, og bildet er grått, tungt og trist slik det gjerne er på høsten.

For meg blir det for ordinært, uten et skikkelig blikkfang. Jeg ville ha tenkt: Hva tar jeg egentlig bilde av her? Dette er vel et bilde jeg ikke kommer til å huske som så veldig spesielt.

Da er det fint å se at et slik bilde blir satt pris på av flere av betrakterne her inne på foto.no. Kanskje viser det at jeg tenker feil?
Inge S.
Hei.
Et flott men samtidig litt rotete men allikevel må være det:-)
Fint slør på vannet.
Et sted jeg skulle likt å ha vørig:-)
Meget bra.

Mvh Inge
Svein B.
Takk til deg også Kjartan. Jeg sitter selvfølgelig med mye samme følelsen som deg- men jeg slår meg likevel til ro med at ingen tenker feil, men vi tenker gjerne litt forskjellig alle sammen- takk og pris for det. Jeg må ærlig innrømme at jeg føler høsten lett (og litt for ofte) blir framstilt med prangende fjell i eventyrlige farger, med polafilterhimmel og melissnø på toppene. Det er selvølgelig heller ikke feil, men jeg har også sett endel gode motvekter til disse bildene- også her inne på dotten i høst.

For min del er jeg vel inne i en fase der disse gråere sidene ved høsten fenger meg mer enn de ''tradisjonelle''- polafilteret ligger igjen hjemme, tåka er velkommen- og stativ er et must. Dine betraktninger skal jeg selvfølgelig ta med meg videre, varierte tilbakemeldinger er svært nyttig. Takk skal du ha igjen.

Mvh
Svein B
Svein B.
Takk også til deg Inge som smatt inn mens jeg skrev svar til Kjartan. Og ryddig er det slett ikke i denne bekkekløfta, men jeg håper det ikke ble for ille på bildet likevel.

Mvh
Svein B
Magnar B.
Eit lite maleri i mine auge. Fargar og detaljar finstemt samansett så det fungerer visuelt. Og ei spennande linje på skrå opp mot det ukjente… I like it!
Ann T.
Skummelt men meget vakkert. Jeg støtter meg til de andre positive kommentarene over.
Mvh. Ann
Terje S.
Ett flott bilde med en trolsk stemning . Det har ikke forundret meg om vi fikk se Huldra øverst i bekken. MVH Terje
Edvin S.
Havnet langt inne i ''villmarken'' med det her bildet, spesielt etter tankene til deg og Kjartan.

Jeg mener at det er viktig å vise slike bilder, de bortgjemte gråe fuktige plassen i vårt låndskap, ikke bare postkort motiv. Dette bildet fikk meg i alle fall på en tankeferd. Liker det ;-)

:: ~ Arne
TH S.
Trolsk stemning!
Svein B.
Tusen takk for kommentarer igjen, trivelig at flere setter pris på bildet.

Mvh
Svein B
Odd Tore S.
Var og lys spiller på lag med motivet her, nokså tung og urskogaktig stemning. Bekken gir et bidrag til en diagonalkomp som ordner opp i litt av rotet som ofte preger motiver som dette.
Nå liker jeg denne typen motiver og stemninger svært godt, så jeg er gjerne noe positivt forhåndsinntatt, men dette er helt etter min smak.
Skal jeg reise noe spørsmål ved bildet må det bli angående avslutningen i bunnen. Jeg er ikke overbevist om at kutt midt i fossetrinnet er der det beste her. Jeg synes også at bildet kom mer til sin rett på sort bakgrunn om man la på en tynn grå ramme.
Odd Tore
Jan-Eilert P.
Positivt:
Nydelig natur! Har stor sans for slike triste melankolske landskaper. Savner granskogen her i nord.

Synes du lykkes med en del i bildet, men det mangler litt. Landskapet i seg selv er nydelig og det er elementer i bildet som jeg har stor sansen for.

Bekken leder blikket inn i bildet. Det er bra. Granskogen er dyster, tåkefull. Det er bra. Grantreet over bekken er bra. Mose på stein- bra. Sløret bekk- ok. Det er disse elementene i landskapet som tiltaler og interesserer meg med bildet.

Negativt:
Det gjenstår derfor en god del til venstre, til høyre og i bunn som ikke er viktig for bildets innhold. (Dette er min subjektive vurdering). Det er derfor store flater i bildet uten spenning. Jeg ville derfor forsøkt et annet standpunkt. Annet format for å få orden i disse.

Jan-Eilert
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu