Landskap2
Severdig?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-02 21:06:14
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 20D
  • Canon EF-S 17-85
  • Brennvidde41mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeRAW, ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger474
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_214026} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Andreas L.
Norge er vakkert, det får du fram her :)

-Andreas
Rolf J.
Meget severdig, antar at dette også er fra Island. Liker dette bedre enn det første. Vakre farger og en nydelig regnbue over et storslått og spennende landskap.

MVH
Rolf
Odd E. k.
Hei Oddvar!

Et flott landskapsbilde fra Island. Bygningen gir en fin dybde i bildet og fjellet i bakgrunnen skaper en fin dimensjon. Flotte fine frodige farger, noe som kjennetegner vulkanøya. Fint med det to reinbuene, noe som er med på å skape liv i himmeldelen av bildet. Utsnittet og komposisjonen er veldig bra, men bildet er noe uskarpt over det hele. Ser at det er mye vind, noe som sikkert har ført til en kamerabevegelse ved 1/60s.


Mvh

Odd E.
Helge L.
Storslagent, utrolig vakkert rett og slett. Synes komposisjonen er meget bra. Regnbuen er jo prikken over i-en. Skulle selvsagt sett dette uten strømledninger, men dette er jo dessverre en ufravikelig bestanddel i de fleste kulturlandskap av i dag, og ikke så mye å gjøre med. (de som bor der er vel glad for det tross alt... :-)
Helge
Andreas L.
La meg rette meg selv:

Island er vakkert, det får du fram her :)

-Andreas
Jan v.
Ja selvsagt. I forhold til ditt ''Landskap'', har jo dette fler av de foretrukne momenter, og følgelig skal det bli bedre. Utsnittet kan vel også sies å være tettere.

Begge er flotte skildringer av Islands natur, dette er friskere og mer innholdsrikt, men ikke på langt nær så storslått. Her liker jeg særlig buskene i forgrunnen med blader som reflekterer lyset. Kraftledningene trekker naturligvis noe ned. Fargene er overalt nydelige.

Mvh Jan
Avsluttet .
Rett og slett bare vakkert,trenger ikke si noe mer.
Hilsen Tone!
Oddvar T.
Takk til alle komentatorer! Veldig hyggelig at bildet faller i smak.
Jeg har irritert meg litt over stømledningene, og siden dere nevnte dem også, gjorde jeg et forsøk på å klone dem bort. Men det ble ikke bra nok til at jeg legger det ut. Gjør kanskje et nytt forsøk. Men de var nå engang der.
Odd: Når du sier det, så ser jeg selv også at det er litt uskarpt. Litt overraskende, da objektivet har IS. Mulig det blåste veldig! Prøvde med mer USM, men det er ikke mer å hente, så utgangspunktet er nok ikke helt skarpt.
Andreas: Jeg likte absolutt din første kommentar :-) Jeg har vært lite i Nord-Norge, men kanskje det kunne vært i Lofoten?
Øyvind A.
Typisk Island, vakkert og storslagent. Og fint med regnbuen også.
Men jeg synes likevel ikke bildet som helhet ble spesielt vellykket: Uskarpheten ødelegger en del, og jeg er ikke sikker på om midtstilling av gårdsbruket er den den beste løsningen. Tror dessuten jeg ville valgt et annet standpunkt for å unngå buskene i forgrunnen og slik at kraftlinja ble mindre påfallende.
mvh
Ø.
Inger-Lise S.
Et nydelig landskap! Storslagent. Jeg merker meg også de vakre fargene på markene her, med megt bra lys. Og så er det regnbuen da :-) Den veger opp for at bildets motiv kunne vært høyretungt, det og gårdens plassering.
Den diagonale linjen gjennom bildet brytes av regnbuen på en fin måte.
Forgrunnen gjør at jeg får lyst til å vippe bildet noe mot venstre, men ser jo på husene at det ikke går. Kanskje kutte forgrunnen?
Strømlinjene syns jeg ikke sjenerer det grann. De hører jo med. Jeg la merke til de først da jeg gikk tilbake for å lese de andres kommentarer.(Liker å skrive uten påvirkning fra andre)
Flott bilde dette Oddvar!

mvh Inger-Lise
Ann T.
Absolut severdig! Vakkert, vilt og majestetisk landskap!
Hilsen, Ann
Oddvar T.
Takk for nye kommentarer!
Jeg har laget en ny versjon som unngår midtstilling av husene. Vet ikke selv hvilken jeg foretrekker, men jeg synes den siste ble litt OK. Men utgangspunktet for midtstillingen var at jeg ville ha med både regnbuen og fjellmassivet til høyre.
Så til dette med skarphet: Min nye teori er at bildet virker uskarpt fordi det var regn og yr i luften (derav regnbuen), og at dette gir et diffust og uskarpt inntrykk. RAW-fila er ikke som et typisk uskarpt bilde, men mer som et bilde softet med de gamle softfilterne.
Forgrunnen vil jeg gjerne ha med. Særlig på versjon 1. Kraftledningene overlever også. De var der, og er en del av miljøet. Men et annet kamerastandpunkt for ikke å få dem oppe i bygningene ville vært å foretrekke. Men regnbuer er flyktige saker, og da jeg kom lenger bort i veien var regnbuen på vei bort.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu