Høst i fjellet
Denne helga var jeg på tur med Biofoto Midt-Norge til Innerdalen for å fotografere høstfarger og det storslåtte landskapet i Trollheimen. Høstfargene var ikke kommet så langt som vi hadde håpet på, men vi fikk en veldig fin tur likevel.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-09-26 23:40:45
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 120-300mm f/2.8
  • Brennvidde120mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/90s
  • FilmtypeISO 250
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger530
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_213162} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Sophus L.
Et vakkert utsnitt av et ''ur''norsk landskap. Fargenyansene fra mosegrønt til begynnende gult på trærene er etter min vurdering minst like vakre som de sterke høstfargene vi får litt senere på høsten. Bildet har en fin ro og balanse.
mvh
Sophus
Inger Anne Maritsdotter V.
Gratulere med nytt kamera/utatyr;-)
(har du solgt alt som heter Canon nå?)

Syns bildet har et flott lys i seg, som speiler seg igjenn i de fine fargene, og vannspeilingen var jo særdeles fin.

Lykke til med Nikon! (er kjempefornøyd med min D70s:-)

Mvh Inger Anne
Steinulf L.
Gratulerer med nytt kamera. Jeg er sikker på at du blir svært så fornøyd.

Her synes jeg det blir litt for harde og mørke skygger og litt for lite som fanger blikket. De store kontrastene gjør bildet litt uryddig.
Kristian F.
Hei Torbjørn!

Her må jeg si meg litt enig med Steinulf - alle detaljene og de store kontrastene gjør bildet litt uryddig.

Komposisjonen liker jeg - med tredeling helt etter boka - men jeg ville muligens ha valgt stor blender for å isolere noen detaljer, og dermed ''roet'' bildet med deler ut av fokus... Bare en tanke...

Mvh

Kristian
Ivar B.
Dette ser ut som Innerdalen? Typisk blokkmark og flott fjellbjørkeskog. Litt rotete og uoversiktelig er det kanskje, men du holder styr på det gjennom en god komposissjon. Liker spesielt speilingen, samt skygge /sol virkningen bakover i bildet. Mvh Ivar.
ingebjørg fyrileiv g.
Nydelige gul/grønntoner og vakkert lys! Flott speiling er det også.
Linjene i bildet er gode og blir for meg det lille ekstra. Rotete?
Neida. Gratulere med nytt kamera.

-ingebjørg
Svein B.
Hei Torbjørn- jeg skjønner du har nytt kamera og objektiv, jeg bruker samme kombinasjonen- håper og tror du blir fornøyd.

Bittelitt hardt lys for dette motivet i mine øyne- jeg må si meg enig med Steinulf Listerud. Sitter og lurer på om det kunne være en ide å mørkne de lyseste delene i bildet bittelitt? Gyllent og fint er det- mer sensommerlig enn høstlig. Her hos meg har faktisk høstfargene gjort seg ferdige for i år i høyfjellet.

Mvh
Svein B
Torbjørn K.
Hei og takk for kommentaerer.

Ja, dette er nok det første bildet jeg legger ut med D200-en som jeg har kjøpt for et par uker siden. Alt Canon-utstyret er solgt, og hittil er jeg veldig fornøyd med Nikon.

Prøver meg på en ny versjon etter forslag fra Svein. Har brukt highlights/shadows og lettet litt på skyggene og gjort høylysene litt mørkere. Kanskje dette er bedre?

Er forøvrig enig i at bildet er litt rotete og at det mangler noe å fokusere på. Dette er nok mer et stemningsbilde med fine farger, enn et velkomponert landskapsbilde. Skal prøve å legge ut noen andre landskapsbilder fra Innerdalen etterhvert.

Torbjørn
Kurt S.
Gratulerer så mye med nytt og supert kamera og velkommen over til Nikon-:)
V2 ble bedre. Et flott og varmt lys som ga fine farger. Kan være enig i at det virker litt mere som sensommer enn høst. Bilder gjenspeiler likevel den krystallklare og flotte høstlufta.
Som nevnt, ble det nok litt mye å holde styr på i dette bildet der det ikke er noe bestemt interessepunkt(er) å feste blikket på.
Kjempefin speiling.
En annen sak, som jeg har erfart mange ganger, er at det er litt vanskelig å ta bilde av bjørketrær på avstand. Det kan gro igjen til en kompakt masse og detaljene forsvinner.
Det blir sikkert bedre etterhvert som det blir mindre blader på trærne.
Teknisk ble dette iallefall helt supert.
Mvh Kurt

Kjell Sigurd S.
Se der ja! Har ventet på å se deg i aksjon med nytt kamera. Velkommen til over :-) Greit høstusnitt dette. Liker speilingen spesielt. Ellers støtter jeg kommentarene om at det nok mangler et naturlig interessepunkt. V2 ble en forbedring.
Jan Frode A.
Sånn aller først: Gratulerer med nytt kamera! :-)
Jeg blir sittende å studere dette bildet en stund, og av versjonene heller jeg mot 2'ern. I alle fall på min skjerm gir den et 'mykere' inntrykk i og med at skyggepartiene blir lettet opp.
Når det gjelder selve motivet, blir jeg sittende sånn 'både og'. Jeg har sansen for linjene som dannes mellom lys- og skyggepartiene i bildeflata. Videre liker jeg den fine roen som reflekteres i vannflata. Men så var det oppover i skogen da; her føler jeg nok at det blir litt for uryddig, som igjen fører til at blikket ikke fester seg ved noe interessant. Jeg har nok samme erfaring som det Kurt skriver ang. bjørkeskog, ja kanskje løvskog i det hele tatt, en ser vel egentlig ikke skogen for bare trær.

mvh Jan Frode
Tone A.
Hei
Gratulera med nytt kamera, sjølv om du tok vakre naturbilde med Canon også! Dette bildet har eg sett på fleire gonger, pga at det er meir seinsommaren sine fargar som er på bjørka, og som blir så flott framheva av det gylne lyset. Også vegetasjonen ved vatnet har grøngule fargetonar som er veldig samstemte med bjørka sine fargetonar.
Bildet er litt uroleg å sjå på pga den flotte speglinga, synes eg. Så difor ville eit kutt som fekk vekk dei mørke partia nederst på venstresida, ha gitt bildet eit rolegare uttrykk. Det er jo ein flott komposisjon her med speglingane, vannlinja med dei opplyset steinane. Og kor skuggepartia som kjem diagonalt frå venstre bakover, gir fine kontrastar i den trekledde fjellsida.
Det store skuggepartiet bakerst fortset i barskog og dermed blir bakgrunnen fint markert, og kor det opplyste steinpartiet gjentek steinane i forgrunnen.
Som stemningsbilde synes eg at du har fanga fargane og lyset flott. Bjørka får bare gylne blad før dei visnar brune bort, så her har du fått fram eit haustbilde eller seinsommarbilde av bjørkeskog ispedd furutre på ein flott eksponert måte. v2 for meg.
:) Tone
Inger-Lise S.
Gratulerer med nytt kamera!
Jeg syns bildet ditt er lekkert! Vakre farger som speiler seg i vannet på en nydelig måte. For et vann! :-)
Jeg merker meg også den kileformede/trekantete skyggen som peker inn i bildet og gir det et ekstra løft.
Meget bra dette:-)

Inger-Lise
Odd Tore S.
Speilende høsttrær er vakre å se på, men ikke så enkle å håndtere på et bilde.
Jeg vet ikke riktig hvordan jeg skal uttrykke det, men det blir litt vanskelig for øynene mine å finne ro her. I naturene scanner man og stopper automatisk, her der det verre. Mulig at det store steinen nær midten av bildet ville gjort jobben om den var plassert litt annerledes?
Det alternativet som slår meg er å utnytte speilingen mye bedre, men det blir jo bare en skrivebordsøvelse.
Gratulerer med D200! Det var et langt skritt å ta.
Etter igjen å ha fotografert på Hardangervidda i regnvær og sett duggen komme krypende inn i vinduet over avstandsskalaen på objektivet har jeg blitt bevisstgjort enda en gang på dette, men også nå gikk det bra etter litt opptørking. Det er jo ikke bare kamerahuset som skal være klimasikret!
Det blir spennende å følge dine erfaringer.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu