Ulv
Ulv og familien. Framfor dem ligger Vega, tispa som er Ulvs høyre hånd i strid eller farlige situasjoner.
Bilde
Bildet inngår i albumet Vikingtid - Bilder fra nasjonale og internasjonale vikingmarkeder 2006
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-09-22 23:36:43
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikor 28 - 105mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFotosæsjen
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger337
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_212532} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Helge R.

Den Irske ulvehunden var vikingenes trofaste, firbeinte følgesvenn. Kommer en hund i full fart og setter labbene i ryggen på en mann er han ferdig, en 80 kilos rambukk feller den sterkeste kriger. Det er klart at et slikt dyr var verdt sin vekt i sølv.
Vikingene var rause med gavene sine, en flott gave ga ære til giveren og ære fikk de aldri nok av. Noen ganger skiftet hunder som dette eier, til glede for begge parter.

Her posserer Ulv med kone og barn, Vega ligger lydig ved hans side. Selv om pil og bue er Ulvs spessialitet, poserer han med spyd og skjold.
Fruen har rød kappe, noe som viser at hun er høyt på strå.
Sønn til Ulv har alt fått sitt første tresverd.
Datteren har en fargerikt dekorert kappe foret med kaninskinn.
:)Gorm
Erik B.

Hei Helge!

Bare tenk om de hadde hatt D200 for 1200 år siden... (da hadde de måttet vente lenge for å få se bildene sine på en pc...)

Et bilde av en vikingfamilie. Ikke hverdagskost, kanskje nettopp derfor liker jeg det.
Lillegutt med sverdet ser ut til å kunne bli en god viking en vakker dag, han har det rette blikket.
Herlig å se vikinger framstilt som ''vanlige'' folk, uten krigerblikk (med unntak av guttungen, såklart, men han er også herlig).

Rent bildeteknisk så ser det ut som om du har en del å gå på når det gjelder oppskarping, også ville jeg kanskje beskåret inn fra begge sidene.
Syns også at det treet til venstre ser ut som en telefonstolpe. Det er sikkert ikke det, men likevel...


Hilsen Erik.
Helge R.

Hei Erik!!
Selve croppingen var problematisk, ble ikke enig med meg selv, jeg skal prøve din vri.
Ingen telefonstolpe nei, vi har gravd ned all strøm og telefon på Bronseplassen, kan jo ikke ha slikt hengende i lufta. Tross alt skal folk føle at de er en snartur i fortiden.
Du har truffet en spigger når du snakker om en D200 for tusen år siden. Med vikingbildene prøver jeg å gi nåtiden en fotografisk smak av fortiden. Historiene jeg knytter til bildene skal være med på at gi innhold til dem. Viking er noe fremmed, betrakteren må få en hjelpende hånd til å forstå galskapen.
Bildet er ellers etter boka, både plassering og fargene.
Fortell om oppskarping, sikkert noe jeg bør lære.
Ha en god kveld hilsen
:)Helge
Helge R.

Ops!! Jeg gjore noe galt med ramme, slike ting er litt for tekniske for meg.
ingebjørg fyrileiv g.

Flott familiebilde med svært gode farger. Uttrykkene til hver enkelt er også fine. Men jeg er nok enig med Erik ang. skarpheten og det er litt synd. Disse bildene dine er meget interessante. Kanskje det kunne ha vært mindre dybdeskarphet.

vh ingebjørg
christopher t.

vær hilset i natten Gorm - kom akurat hjem fra bylivets gleder - husker ikke dette bildet - ble veldig fint i siste beskårede versjon
broder doc
Geir F.

Versjon 1, takk. Bildet breier seg ut med mennesker i alle aldre og en fornøyelig bikkje. Tror den har humoristisk sans. Luft: Herlig!
Versjon 2 blir for trangt. Får ikke puste.
D200. Ja, takk. For to dager ble jeg den stolte eier av det selv.

Kanskje kan vi utveksle erfaringer med bruk av dette?...

God natt, Helge.

PS: Glemte å si at jeg likte bildet.

Helge R.

Hei og takk til dere begge.
Jeg sliter litt med det tekniske, har poblemer med skarphet og fargemetting, nullstilte kamera i dag.
Takk til doctoren, det er merkelig hvordan et bilde forandrer seg fra første utkast til mulige endringer.
Jeg har litt snadder på lur, bare vent, hilsen
:)broder Gorm
Tobias L.

Ser ut som de vikingene du henger med er ganske så trivelige folk. De virker ei blodtørste, snarere godslige. Si til dem at jeg gjerne kommer på grillet villsvin og mjød til uka. Tar med en pakke god tobakk og den nye fuskepelsen min.

-T
Jan v.

Er absolutt enig med Geir, og støtter ditt eget førstevalg mhp beskjæring. Et tett utsnitt passer ikke i denne sammenhengen. Mye luft er bra, og her er det jo en aldeles nydelig bakgrunn til venstre. Du kunne nok kanskje fjernet noe på høyre side, men det midtstilte motivet i versjon #1 understreker det staute inntrykket.

Dette med skarphet blir litt relativt, detaljene i store originalfiler blir feiet vekk med disse kompakte formatene som vi kan legge ut her. Å vurdere tekniske meritter under slike omstendigheter, blir som å vurdere fargebalansen gjennom solbriller.

Jeg ser stadig at det hevdes at disse avanserte SLR-kameraene krever mer etterbehandling for å gi tilfredsstillende resultater! Ikke vet jeg, mitt kamera leverer fullt akseptable bilder rett fra minnebrikken, og glad er jeg for det, så jeg håper du kan finne en kamerainnstilling som gir deg minimalt med rutinemessig etterbehandling.

Mvh Jan
Knut-Inge J.

Syns definitivt best om versjon #1. Nydeleg lys og dybde innover i trelunden til venstre. Flott og fargerik vikingfamilie dette - ikkje teknisk fullkomment, men syns godt om den litt oppstilte rett-på posituren. Og hunden ligg der den skal.... Irsk ulvehund, også min favoritt-hunderase.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu