Fotogen modell
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-09-20 18:21:36
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger606
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_212104} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Alexander H.

Fint portrettbilde.. kansje du skulle fått inn litt lys fra høyre? var litt mørkt vedsidenav nesa og i øyekanten.. eller så var det en nydelig portrett..
Kristoffer L.

Fine modeller, men dessverre synes jeg at du har fått ødelagt disse to bildene (dette, og bilde nr. 260217) i bildebehandlingen.

Den vesentligste innvendingen min er at hudens tekstur er helt borte. Huden virker utglattet på en glossy, unaturlig måte. Et portrett vinner på at hud ser ut som hud. ;-)

- Kristoffer
Avsluttet .

Enig med Kristoffer,hud skal se ut som hud,derfor syns jeg V2 er mye bedre.
Hilsen Tone!
Kristoffer L.

Ja - og nå har det kommet en versjon 2, som ikke lå der da jeg skrev kommentaren min. Jeg er helt enig med TSF i at dette var bedre!

Skyggene viser at lyset er litt hardt, og burde vært lettet opp på høyre side. I det store og hele var likevel v2 et stort fremskritt i forhold til v1.

- Kristoffer
Aase Marit W.

Hei Jack,

Jeg kikket på dette og bildet Kristoffer henviser til. Av de to likte jeg det andre mye, mye mer. Når det gjelder det med retusjeringen og så helt perfekt og derved unaturlig hud, er det vel mye også en smaksak. Jeg så en tutorial på nett for en metode for dette hvor det ble lagt på endel støy som del av prosessen, og jeg likte resultatet det gav bedre enn dette. Syntes det så litt mindre ''plastikk'' ut. Jeg må innrømme at jeg på en eller annen måte har litt sansen for litt slik retusjering (ikke fullt så mye som her), men er ikke helt sikker på hvorfor. Kanskje jeg får en følelse av at huden da ikke tar noen oppmerksomhet og at man på et eller annet vis da ser øynene så mye bedre og derfor føler at man får enda bedre kontakt? Kombinert med at huden jo ser veldig fin og silkeaktig ut? MEN, det er jo *ingen* som har slik hud, det er jo ''drømmehud'' og ingenting annet. Vel, unntatt for utstillingsdukker, da. ;) Og, jeg kan se mange etiske grunner til at det er fryktelig synd at slik airbrushing er blitt så vanlig. Bl.a. gir det et inntrykk av at noen ser slik ut. Og det gir unge jenter signaler om at slik skal (bør) man se ut, selv om det er regelrett umulig. Alle vet jo ikke at det er avansert bildebehandling som gjør at folk ser sånn ut på bilder, ikke at modeller faktisk har så perfekt hud og ser så ''pene'' ut.

Det som gjør at jeg liker akkurat dette bildet mindre enn det andre, er at jeg føler jeg får mye mindre kontakt med modellen og jeg får en følelse av at hun er litt utilpass. Blikket ser liksom litt tomt ut, og ansiktet virker en smule anstrengt. Det er i streng kontrast med modellen på det andre bildet. Der får man en følelse av at hun møter blikket ens og at hun er veldig glad og munter.



Mvh,
AaseM. :)
Avsluttet .

Du har fått til et klart og skarpt bilde, men uttrykket til jenta er ikke så veldig tiltalende. Det virker som at fotografen nesten har skremt jenta litt! :) En viktig del av å ta portrettbilder er jo å få modellen til å føle seg komfortabel, og det synes jeg ikke hun gjør her med det strie blikket!
Jack L.

Takk for komentarer det er det man skal lære av.
Dersom man skal få komentarer på portrett må man finne på noe som er litt uvanlig, derfor både blikket og softingen på ver 1.
Versjon 2 er orginalen uten noen form for redigering eller lysjusteringer.

Skal senere legge ut et nytt bilde hvor smilet og glimtet i øyet er tilstede.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu