Sommer 06
Utstyr
  • Wehman 8x10
  • 250mm Fujinon
  • Brennvidde250mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/4s
  • FilmtypeKodak Tri-X 320
  • Nei
  • AnnetScan av kontaktkopi.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger1150
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_212050} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .
Ser ikke helt hva det er hun dama driver og fikler med. For meg er det akkurat det som er spenningsmomentet i dette motivet. Frognerparken kanskje? Fyren til høyre og hans smått linselusete blikk rett inn i kamera synes jeg derimot ødelegger og trekker oppmerksomheten bort fra det lille interessepunktet som damas hånd inkludert bevegelse og den dingsen utgjør.
Helge L.
Vel, hva er det unge jenter stort sett fikler med om dagen? jo, mobiltelefoner, skulle forundre meg mye om det ikke er det hun driver med. For meg har dette en birolle, kanskje en viktig en dog... Jeg synes bildet er meget godt eksponert, nydelig s/h-toner, og har denne herlige analoge teksturen som du er så bra på. (det blir vel ikke alltid sånn helt av seg selv mener jeg...?) Mannen til høyre er spenningsmomentet for meg her, hva gjør han, hva forteller han, hva tenker han, hvorfor holder han hånda si slik... (har det noe med mobiltelefoner å gjøre?) man får følelsen av at mannen er midt inne i noe, som gir bildet en fortellende karakter. Nå vet jeg ikke om dette er bildet å tillegge de store dypere meninger og tolkninger, men det er uansett et gripende utført øyeblikksbilde fra vår tid.
Helge
Knut-Inge J.
Kva mannen seier, er jo innlysande: ''Kor digert kamera du har - det er vel på mange megapiksel?'' Mange av bildene dine, Amund, har ein slags ''øyeblikkets underfundighet'', som eg har stor sans for. Så også dette. Og så er det jo lekker s-h .
Amund Blix A.
Takk!

Tommy og Helge: Stter pris på betraktningene. Skjønner hva du mener Tommy, men mitt eget inntrykk er mer som Helges.


Knut-Inge: uttrykket ''øyeblikkets underfundighet'' er herlig og nettopp hva som er typisk dine bilder også!
For meg er mitt mål innen fotografi å fange så mange som mulig av disse øyblikkene... :-)
Espen A. I.
Typisk sommerstemning. Liker ikke uttrykket linselus, denne mannen ser både jordnær og koslig ut, et uttrykk som du har fått frem ved hjelp og få ham til å føle seg trygg. Bra Amund!

-Espen
Avsluttet .
Forstår tankegangen din ja.

Espen: Min bruk av ordet ''linselusete'' var på ingen som helst måte negativt ment om fyren, men bare som en måte for meg å beskrive hans veldig direkte blikk og oppmerksomhet mot fotograf og/eller kamera. Jeg omtalte blikket og posituren - IKKE mannen/personen...:-)
Avsluttet .
Jeg klarer ikke helt å fri meg fra tanken på en fotograf i en park med et monster av et kamera på stativ og sort kappe over hodet. Men når jeg ser bildet er det en stemning og ''snapshot'' karakter over bildet som jeg vanligvis forbinder med småbildekameraer. Personen til høyre forteller trolig en historie til fotografen, noe hånden understreker. Jenta bryr seg ikke, og plukker heller opp mobilen. Morsom situasjon og jeg synes det fungerer at han ser rett i kameraet.
Tor-A
Amund Blix A.
Takk Tor-Arne, tok noen mer oppstilte bilder først(som ble kjedelige og oppstilte, D`oh) og dette ble tatt etter at alle hadde vent seg til at monsteret pekte mot dem. Siden jeg stod ved siden av kameraet med snorutløseren i hånden, slappet alle av og det var mulig å få den avslappede stemingen i bildet.

mvh

Amund
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu