Hjerkinn
Utstyr
  • Canon 30D
  • Canon 10-22mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger715
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_211986} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
ingebjørg fyrileiv g.
For et sug og for en utrolig kontrast i valørene!! Mektig dramatikk innenfor gode rammevegger. Dette likte jeg umiddelbart veldig godt, Torbjørn.
Det første jeg tenkte var ''åh...''. Hehe:) Måtte nesten summe meg litt før
ordene kom.

-ingebjørg
Avsluttet .
Enig med Ingebjørg,et mektig og flott bilde som falt ismak med en gang.
Hilsen Tone!
Avsluttet .
Rålekkert s/h-bilde. Falt absolutt i smak hos meg!
mvh Trond
Anja Elmine B.
Enig! Enig!
Kjempefint!
Tøfft at du har med de halvdøde trærne, det gjør bildet!
Har du brukt rød-filter??
Anja
Anne-Lise S.
Her føler man seg nærmest som lykkeliten, i en verden som er så stor, så stor... For en herlig sugende virkning du har fått frem i dette motivet, Torbjørn! Himmelen formelig drar èn innover. Flott lys. Passer svært godt i sort-hvitt! Du er god på landskapsfotografering! Dette kan du!

Anne-Lise
Hans-Einar O.
Klassisk vakkert landskapsbilde hvor det meste stemmer.
De ''døde'' trærne er godt plassert i bildet og fungerer for å få fram dybde innover i motivet. Ellers er jo himmelen det som ''gjør'' det meste av bildet.

mvh Hans
Sophus L.
Slutter meg til superlativene. Dramatikken i bildet forsterkes av at det er i s/h, men det hadde likevel vært spennende å se fargeversjonen.
Sophus
Kurt S.
Et superfint sug og veldig bra dybde er det første som slår meg.
Ettersom du har en så dramatisk og flott himmel passer det ypperlig å ha dette i s/h.
Den døde buska til venstre fikk stor betydning for bildet.
Den fyller ut forgrunnen og forsterker dramatikken.
Meget bra.
Mvh Kurt
Tom A. T.
Spennende landskapsbilde det her, og jeg slutter meg delvis til Hans Einar sin karakteristikk av bildet bortsett fra plasseringen av de døde trærne som jeg syntes bryter for mye tvers gjennom mellomgrunnen. En litt lavere opptaksvinkel ville sørget for at mer av trærne ville ligget mot himmelen. Slik det er nå deles trærne omtrent på midten og det syntes jeg er litt uheldig, spesielt siden det gror litt igjen der du har åskammen bak. Siden himmelen er hovedelementet i bildet, i alle fall i mine øyne, og hovedtyngdn av den ligger på samme side som de tørre trærne får jeg også en svak følelse av at det er litt ubalansert. Dog til tross for all denne ''klagingen'' er det ganske så severdig lell.
mvh Tom T
Inge S.
Hei.
Syns dette ble et meget klart og fint motiv.
Meget bra.

Mvh Inge
Fred S.
Flott. Mange små fine detaljer; mønsteret av krusningene på vannet, for eksempel. Himmelen kan jeg også nevne, som mange andre, mye drama i den, men kanskje blir det også litt for drama med både de voldsomme skyene og den mørke ''godværshimmelen''. Kunne ha tenkt meg enten/eller i stedet for både/og. Bjørkene er spennende. De kunne jeg imidlertid ha tenkt meg å se lysere, men det er vel ikke så enkelt. Uansett bra dette.

vh fred
Inger Anne Maritsdotter V.
wow, hvilken himmel,
enormt godt eksponert med ein dramatisk stemning,
fint med den låge kameravinklingen, og bildet kler sv/hv tonane.

Inger Anne
Torbjørn K.
Hei og takk for all tilbakemelding, og fint at bildet slo såpass bra an.

Jeg har ikke brukt rød-filter, men gradert gråfilter på himmelen. Mye av innholdet er dog hentet fra rød-kanalen i bildet. Likevel er det nok best å bruke rødfilter, for dersom man konverterer alt fra rødkanalen drar man frem veldig mye grums og støy i bildet.

På godværsdager i fullt dagslys så er ofte lyset og fargene veldig kjedelige for landskapsfotografering, men da synes jeg at sort-hvitt av og til kan fungere bra. Dette er jo et fint eksempel på det. Det er tatt midt i juli ca i 2-tida på dagen.

Mulig jeg kunne valgt et annet/lavere kamerastandpunkt, men bildet er tatt fra kano og det var vanskelig nok å holde balansen ved å kun se gjennom søkeren. Hadde jeg bøyd meg enda mer ned, så kunne jeg like godt endt opp med et vått kamera i stedet for et bedre bilde :-)

Kunne lagt ut fargeversjonen, men det er mulig den har forsvunnet i pc-havariet jeg hadde for en måned siden. Jeg har backup av det meste, men to ukers fotografering og ca 10-15 bilder står i faresonen for å være slettet for godt. Dette bildet er bland de.. :-( Dette får jeg svar på i kveld, når jeg får ny pc og mulighet til å teste om det fortsatt er liv i den gamle disken min.

Torbjørn
Per Harald O.
Dramatisk, vakkert- med trærne som prikken over ien;)
Arnhild A.
Hei!

Lekkert bilde. Liker skyene, lyset, komposisjonen - ja alt.

Mvh Arnhild
Steinulf L.
Det er himmelen som skaper suget her. Et bilde med mange fine detaljer som tåler å betraktes lenge. Lykke til med ny pc. Når kommer nykameraet?
Kjell Sigurd S.
Oj, dette var knallbra! Et fint sug innover i bildet. Det meste er vel allerede sagt. Lykke til med pc, håper det går i orden med de siste bildene også.

Kjell S
Ivar B.
Herlig bilde dette. Fantastisk dybde og spenning i bildet, og tror dette absolutt fungerer best som en sort-hvite versjon slik du har laget her. Det meste er jo sagt, så jeg henger meg på lasset av ros. Bra Torbjørn! Mvh Ivar.
Ole E.
Et godt eksempel på at bilder tatt midt på dagen kan ta seg godt ut i s/h, der sterke kontraster passer utrykket. Flott dyp himmel. Bra.
Stine J.
Hei Torbjørn,

Et landskapsbilde med høy wow-faktor. :) Lekkert gjennomført dette. Regner med du har den nye pc-en på plass?

mvh Stine
Tom A. T.
Ok da, kano forklarer saken ;o)..
mvh Tom T
Espen A. I.
Absolutt spesiellt dette, jeg elsker s/h og dette blir da smågodt for meg. Veldig til valørskala du har i bildet noe som drar opp inntrykket betraktelig. Særlig liker jeg det døde treet og den utrolige himmelen ..

mvh Espen
Eirik H.
Tja, det er fint med sterke kontrastar i svart/kvitt, men eg synest dette biletet blir for ubalansert. Formatet er for langt, og nesten halve biletet er dødt (høgre halvdel).
Torbjørn K.
Hei, og takk for nye kommentarer!

Eirik: Takk for konstruktiv kritikk også. Jeg synes egentlig ikke at jeg fortjener bare skryt for dette bildet. Det er egentlig ikke noe annet enn et sort-hvitt snapshot fra kano med kraftig vidvinkel.

Stine: Joda, nå er ny pc kommet i hus. Ser at jeg må kjøpe en lengre s-ata kabel før jeg får testet ut den gamle harddisken, så jeg venter fortsatt i spenning på om noen bilder har gått tapt.

Torbjørn
Lars W.
Snapshot og snapshot fru blom.... Enormt bra sug, og vettug komp til å være ''knipsa'' fra kano`n! Får jo mye ''sug'' nesten automatisk med så kraftig vidvinkel, og slike skyer. Men for all ,del den visuelle pangeffekten satt fint her. Hm..kanskje jeg skulle tørket støvet av de gamle graderte filtrene mine, ''highlight/shadow'' har sine begrensninger....

LarsW
ingeborg w.
Det er en flott dramatisk himmel du har fanget og de råtne trærne er pent plassert. Svart/hvitt gjør seg godt her.
Tone A.
Hei
Eit vakkert landskapsbilde med dramatiske skyer bakerst og eit lag med slørtynne skyer som lager linjer innover i midten på høgresida. Forgrunnen med den spesielle strukturen på vatnet, minnar meg om sandbotnen ved sjøen. Lys-og skuggspelet vert forsterka av speglingane.Buskane på høgresida fortset også innover med litt speglingar og forsterkar dybden.
Dei døde trea står skeivt og mest strekk seg mot himmelen, og forsterkar linjene bakover.
Fine kontrastar og svart/kvitt tonar som gjer at landskapet formidlar dramtikken. Flott bruk av gradert gråfilter som eg har bestillt for 3.gong på Foto&Video så nå må dei vel klara det!
Til å vera eit blinkskudd frå ein kano er det svært velkomponert, og med eit flott standpunkt.
:) Tone
Torbjørn K.
Takk til dere siste også for kommentarer.

Ville bare si at da har jeg fått testet den gamle harddisken, og det viser set at alle bildene er berget og at ingen ting gikk tapt! Så da er det bare å forbedre backup-rutinene slik at dette ikke skjer på nytt i fremtiden...

Torbjørn
Avsluttet .
Dramatisk, variert og ''non-standard'' komposisjon - knallbra!
You can Cannon- hvorfor bytte? ;-)
Jan Frode A.
Jeg syntes dette blidet kler sort/hvitt formatet. Føler at du får fram dramatikken i landskapet, forsterket av kontraster på himmelpartiet. Jeg liker oppbyggingen av bildet, med det nakne treet i venstresiden. Et element som forsterker komposisjonen, og bidrar til en fin balanse.
Har sett på noen av de 'graderte gråfilter-bildene' dine, og nå har jeg løpt og kjøpt :-)

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu