Den var her i vår,
men kommer den nå til høsten. For mange fotografer så blir det travle tider fremover. Jakta på brunstige dyr og ikke minst sultne dyr. Når matilgangen blir mindre resulterer det ofte i at rovdyr og fugler blir noe lettere å oppdage. Og når gleder jeg meg skikkelig til å fryse i kamuflasjer, reiser og forhåpentligvis så lykke får jeg nye opplevelser sammen med gode fotovenner. Hønsehauken her er nok en av mine ''store'' opplevelser, men om lykken står meg bi i år så håper jeg på enda større rovfugl.
Bildet inngår i albumet Rovfugler -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-09-12 13:16:40
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon 300mm afi, f/2,8
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/20s
  • Nei
  • AnnetISO 1250, stativ og sammen med en god venn.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger544
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_210543} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Kjell G.
Det intense blikket bidrar sterkt til at bildet ble så flott. Det er kanskje en tanke mørkt. Fargene i omgivelsene passer harmonisk inn og fremhever fuglen.

Meget bra!
Carsten A.
Enig med Kjell G. Bildet vinner opplagt på en god del løfting av mellomtoner.

MVH CA
Avsluttet .
Har ikke kompetanse til å kritisere, så jeg er bare imponert over bildet. Spsielt det intense haukeblikket.
Odd E. k.
Hei Nils!

Et meget flott bilde av en Hønsehauk. Meget god skarphet på de vesentlige delene av fuglen, der føttene, brystpartiet og hoderegionen er godt representert. Hønsehauken er noe oppblåst og er med på å gi bilde liv og stemning. Blikket er upåklagelig og setter prikken over i-en. Vakker stubbe den sitter på, gir en følelse av villmark. Bakgrunnen er med på å fremheve hønsehauken på en fin måte. Et flott og stemningsfullt bilde.

Mvh

Odd E.
Nils B.
Takker for tilbakemeldinger. Nå er jeg tilhenger av å lage uttrykket slik jeg husker det fra opptaksdagen. Mørkt, lite lys, og en hauk som ikke ønsket å sitte stille. Isoen måtte opp for i det heletatt å kunne ta bildet. Isoen gjorde jobbben. Når det er sagt så gir jo et bide som er lettet i mellomtonen et noe annet uttrykk enndet jeg var på jakt etter. Ser hva dere mener og bifaller dette til en viss grad. Takk for innspill.
Frode H.
Flott fugl, fine farger og en fin komposisjon. Fokus sitter der det skal sitte.

Ser at det er benyttet høy iso- verdi (1250). Etter min smak synes det som det er benyttet for kraftig støyfjerning, spesielt i fjærdrakten. Det virker som om detaljer er ''visket'' bort, som en slags kunstig bokeh.

Dette er kanskje ikke synlig på print?

Benytter du NEF? Hva med noise reduction (NR), er denne på OFF? Jeg for min del ble positivt overrasket mht prestasjon med D200 ved NR satt på OFF. Hadde jeg hatt dette flotte kameraet, hadde jeg konsekvent utelatt å bruke denne ''ekstra'' NR.

Uansett, atter et flott fugle- bilde av deg!

Mvh
Frode
Per Harald O.
Bare nyyydelig!

Ang. lyset: kansje en mellomting av de to versjonene?
Kjartan T.
Jeg liker klart best den første versjonen. Det mørke og litt dystre inntrykket kler rovfuglen og de intense øynene. Godt bilde!
Stig B.
Uten din forklaring likte jeg best #2, men med forklaringen er jeg enig med deg i ditt valg.

Utrolig intens og flotte øyne i dette bildet. Trenger nesten ikke noe mer i bildet :-)

Så forrige uke en hønsehauk som tok en kråke i luften, og som sto og ''gjemte'' den mens den forsvarte seg mot mange andre kråker. Det var 20 m borte, men jeg hadde selvsagt ikke kamera. Var en stor opplevelse å se denne fuglen, har ikke sett den før. Forstår din fascinasjon.

Lykke til med vinterens prosjekt(er), regner med å se flere bilder.

Mvh Stig
Torgeir Pande B.
Kjempe flott! Utrolig skarpt og intenst blikk! V1 synes jeg er helt klart best!

MVH:
Torgeir:)
Svein B.
Ver #1 passer meg best i forhold til slik jeg kjenner hønsehauken- og gir meg riktige assosiasjoner i forhold til hvordan den oftest oppleves i skogens dunkle lys (selv om det neppe er mye skog der denne er fotografert?). Ellers enig i Frode Hålands kommentar ang støyfjerning. Jeg har kommentert dette i noen av dine tidligere bilder av rovfugler på åte- og for min del ser jeg heller noe støy enn ''softe'' fjærdrakter grunnet støyfjerning. Her kan ''softingen'' delvis også være et resultat av at hauken rister litt på fjærdrakta selvfølgelig- men det er noe softere enn jeg liker (også på stubben den sitter på vises tilsvarende spor).

Mvh
Svein B
Espen A. I.
Uten at jeg er noe teknisk perfeksjonist så synes jeg bruken av et eller annet digitalt støyfjerningsprogram ødelegger litt det røffe uttrykket her, ellers et meget godt bilde med lysende øyne!

mvh Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu