På en falleferdig garasje ---
Garasjen siger sammen over det som er igjen av en Plymouth 1939 modell.
På skyggesiden prøver ripsen seg som klatreplante.
Bildet inngår i albumet Utkantstrok i Hallingdal - I utkantene av Hallingdal ligger hyllegårdene. Noen fortsatt bebodd, andre fraflyttet og i fritt forfall.
Noen ser ut som om de bare ble forlatt, med gardsbilen i garasjen eller klar til en økt til foran huset.
Et spennende område for oppdagelsesreiser.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger404
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_210524} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Inger-Lise S.
Nok et motiv med kontraster fra deg:) Du er dyktig til å finne virkningsfulle kontraster.Som her: Liv og, ja man må vel kunne si ''død''. Mye fine strukturer og nyanser i gammelt treverk. Plymouthen ser jeg ikke, men artig liten opplysning i denne sammenheng. Skulle til å si at jeg ville rettet opp bildet så bordkledningen sto rett, men ser at du da ødelegger høyresiden. Samtidig symboliserer jo skjevheten forfallet.Et fint bilde!

Inger-Lise
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Odd Tore. Flotte kontraster og symbolikk, som Inger-Lise nevner.
Bildet oser av høst og hva høsten fører med seg. Men teknisk synes jeg
at det skurrer litt. Savner bedre skarphet på ripsen og kanskje mindre dybdeskarphet.
Men det kommer jo selvfølgelig an på hva du vil si med bildet. Oppdagelsesreiser er
spennende :) Bildet er greit, men kanskjelitt tamt i lengden.

vh ingebjørg
Steinulf L.
Kontrastrikt mellom gammelt og nytt,liv og død... Spredningen av bærene gir bildet et muntert inntrykk. Dette var fint.
Stig Børre E.
Først og fremst veldig flotte farger.
Syns også du har fyllt flaten godt. Ikke veldig spennende - men dekorativt.

StigB
Fred S.
At du måtte ha med at det skjuler seg en gammel Plymouth bak Ibsens ripsbærbusker forbauser meg overhodet ikke... Ellers mer dekorativt enn direkte spennende, men fine farger, røff , tøff og skarpt gjengitt struktur i treverket, og bra eksponert; ikke antydning til utbrente partier i en eneste bær. Kanskje rips er snillere enn tyttebær i så måte.

vh fred
Torbjørn K.
Som Steinulf, så er det hovedsaklig kontrasten mellom gammelt og nytt som trigger meg her. Enkel komposisjon, men på langt nær tilfeldig. Det jeg savner på dette bildet er mer dybdeskarphet slik at ingen detaljer blir uskarpe. Fargebruken er forøvrig veldig god her, rødt kontra grønt på en grå bakgrunn.

Torbjørn
Ivar B.
Bra bilde dette. Herlige farger, spenningen mellom det som gir frukt og det som er for gammelt. Elementene står fint til hverandre. Også jeg skulle helst ha sett større dybde og påfølgende skarphet. Bra!. Mvh Ivar.
Stig B.
Som flere har sagt så er dette dekorativt, med en enkel men virkningsfull komposisjon. Kontrast mellom gammelt og nytt er jo en integrert del av dette bildet. Fine nedtonede farger.

Mvh Stig
Avsluttet .
Hei
Dette er motiv som jeg liker. Kontrastenes rike. Veldig bra utsnitt og med flotte farver, jøss, det er lenge siden jeg har spist rips:)

Meget godt bilde.

mvh arild
Rolf J.
Liker dette, kunne godt hatt det på veggen i passe stort format. Synes at Stig har gitt en treffende kommentar til bildet, og kunskapen om en Plymouth bak veggen løfter bildet for meg.

MVH
Rolf
Odd Tore S.
Takk for kommentarene!
Det var naturligvis kontrastene her som slo meg også, frisk rød og grønn rips mot en heller værslitt og grå garasjevegg. Prikken over i-en for meg var det ene bæret som fikk lys gjennom et kvisthull i veggen. Uten det hadde neppe bildet havnet her. Rart at ingen har kommentert det, men virkeligheten var nok mer strålende.
Mer dybdeskarphet? Ja, dette bildet er tatt håndholdt, og det gir begrensninger også med IS. Ikke sikkert at fokusplanet er plassert optimalt, det gir ikke søkeren tilstrekkelig god info om. Det var fullt av store stein og brennesle der stativet skulle stått, og min ripselskende kone la et visst press på meg om å bli ferdig så hun kunne høste motivet. Ingen unnskyldning, bare en forklaring.
Og Plymouthen sto i sola og var helt håpløs med sort lakk og skarpe skygger av de få takbjelkene som har overlevd. Overskyet og gjerne regn er oppskriften der, og det dukker vel opp noe av den også etterhvert.
Odd Tore
Tone A.
Ja nå skulle eg ikkje ha lese kommentaren din, Odd Tore pga nettopp det gjennomlyste ripsbæret ga bildet ein spesiell og kor det bæret hadde ein flott plassering i bildet. Her er den midterste planken bak skarpast bak ripsbæra som har friske rødtoanr og fine grøntonar som kontrast til det gråtona treverket med furer og litt grønnske. Dei røde bæra er så blanke mot den rue flata bak som gir ein fin kontrast til det gamle.
Godt med forklaringa når det gjeld fotostatusen ved opptak, ikkje rart at kona di ville ha desse bæra så dekorative og fristande dei heng der mot veggen!
Flott sett og eksponert motiv!
:) Tone
Kurt S.
Bildet vekker assosiasjoner til barndommens ripsbærslang. Det var utrolig spennende å ligge der i skumring og mørke for så å snike seg inntil gjerder og gamle husvegger, som her, for så å plukke seg en neve, eller to, med den velsmakende bæra.
Har forresten nettopp kommet hjem fra Lofoten og bl.a. ripssanking.
Bær i store mengder. Kjenner enda smaken i munnen -:)
Som nevnt veldig fine kontraster i bildet. Den bæra som fikk lys fra et kvisthull ble en artig detalj.
En liten detalj med betydning for bildets helhet.
Bildet vekker, som sagt, assosiasjoner og minner hos meg og ble i tillegg dekorativt.
Mvh Kurt

ingeborg w.
Joda, det er godt sett, med det ene bæret som er belyst. Friske bær og sliten vegg, det blir kontraster av slikt. Men å sende det inn til fritt motiv konkurransen... Etter min mening har du så mange bilder som er så mye flottere og mer givende enn dette. Det bildet du tok av en eller annen fabrikk i kveldslys med kraftledningene som leder inn i bildet kommer jeg aldri til å glemme. ''Sådan er menneskene så forskjellige'', som min mormor ville si.
Espen A. I.
Fint sett, mtp det ene lyse bæret, noe som kanskje holder hele bildet stående mht spenningsnivå, for den er, for min del, ganske laber. Et nokså rett på motiv som ikke har det mest spennende lyset, med unntak det ene bæret. På en annen side så liker jeg også bildet, uten å helt vite hvordan.

mvh Espen
Øyvind A.
Tja, greit nok, men ikke veldig pirrende.
Kanskje vi får se Plymouth'en etter hvert?
Ø.
Ann F.
Det friskt røde og grønne gjør seg godt mot den værbitte veggen, men jeg bllir litt skjeløyd av vinkelen, standpunktet. Jeg får lyst til å vri bildet enten mot høyre eller venstre, enten mer fra siden eller litt mer forfra.
Det ene bæret med et streif av sol, hever bildet betraktelig.

mvh Ann
Odd Tore S.
Takk til dere siste også!
Nei, det er nok ikke det mest spennende motivet, dette, men jeg synes det var litt småartig med ripsen på vidvanke i steinrøysa. Jeg liker nok slike litt grå og tungsindige motiver.
Ingeborg, for meg er det nok slik at fotokonkurranser er en happening, og ikke et resultat av planlegging og forberedelser. Første gang jeg deltok, var internt i AKK, og det er ikke lenge siden.
Ann, dette er den rettere delen av garasjen. Veggen heller både sideveis og er vridd innover. Kameraet var faktisk i vater. Du blir mer enn skjeløyd om jeg legger ut den andre enden.
Og Øyvind, Plymouthen kan nok dukke opp, den holder til under trange og tyngende forhold, og det preger også personligheten dens.
Atie syntes forresten at dette var meget god rips, skyggefulle forhold til tross, eller kanskje det var nettopp derfor?
Odd Tore
Inger Anne Maritsdotter V.
Høstlig og fint bilde,
likte godt fargene mot den fargeløse slitte veggen,
absolutt et godt motiv.

Inger Anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu