Havørn i kveldssol
Bildet er ikke beskåret, det ble tatt da alt lys var i ferd med å forsvinne denne junikvelden. Et av mange minner fra mange turer til Flatanger denne sommeren.
Bildet inngår i albumet - Havørn - - Nord-Europas største rovfugl er et av mine favorittmotiver.

Alle bilder er tatt i Namdalen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-09-09 01:50:14
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D-200
  • 300 mm f 2.8 AF-S II
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • AnnetISO 800
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1437
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_209899} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Tom E.
Hei!
Dette var virkelig bra.Fantatisk lys.
Et av de bedre havørn bildene jeg har sett.Fargene er topp,fin skarphet på hode.Anbefales.
mvh tom
Stig B.
Et aldeles nydelig lys under vingene, flott skarphet på hode, fin bakgrunn. Et vakkert ørnebilde, som kan brukes i hvilken illustrasjon som helst.

Posituren er flott, det konsentrerte blikket viser full innsats.

Har noen bilder med det samme lyset, det er så ''varmt'' at det nesten ser falskt ut.

Mvh Stig
Arnhild A.
Hei!

Dette falt i smak hos meg, helt fantastisk. Likte lyset under vingene, behagelig bakgrunn. Ørnehodet var skarpt og posituren var flott.

Mvh Arnhild
Robin J.
Enig med SB.Dette var meget vakkert.
Mvh RJ
Jóhann Á.
Hei Kjartan!
Reneste Fønix følelsen med de fargene. Stilig igjen! Syns kanskje det var vel knapt øverst, men alt annet likte jeg. Særlig fargen!

MvH, Johann
Kjell G.
Spennende lys gjør dette uvanlig blant de etter hvert så vanlige. Litt knapp oppe, som nevnt, men riktig så flott levert likevel!

mvh kjellg

Tom A. T.
Må si meg enig med Kjell G som jeg syntes karakteriserer dette på en grei måte. Severdig bilde.
mvh Tom T
ingebjørg fyrileiv g.
Hakki ta om jeg så skal si det..! Dette var virkelig flott!
Det beste ørn-i-luft-uten-å-være-sihuett-bildet jeg har sett vil jeg tørre å påstå. Lyset er svært flott og gir en varm glød i bildet. Skarpheten er også god. Og blikket til ørna...-mektig! Ellers er også bakgrunnen fin.

-ingebjørg
Kjartan T.
Takk for tilbakemeldinger på bildet. Enig i det som skrives om den litt trange kanten over vingen, men ellers godt fornøyd med plasseringa av motivet når vi først fikk ørna så nær båten i dette lyset. Det er jammen ikke enkelt. Bra fornøyd med 800 iso på D-200 også, legger ved litt av fjørdrakta som viser noe av kvaliteten på fila.
Helgestad A.
Hei kjartan!

Det var lekkert det der!
Ser stadig nye og rå havørnbilder - uten at de egentlig er nye. Dette var litt annerledes, med flott lys.
Ivar B.
Ja jeg må jo hive meg på all skryten jeg også. Nydelig lys og herlig positur hever bildet utover mange av de andre bildene av samme motiv og fra samme sted på foto.no. Litt trangt utsnitt er jo nevnt, men det gjør ikke så mye heller. Bildet er flott! Mvh Ivar.
Rune H.
Spenstig og svært severdig bilde!
Jeg hadde sansen for det relativt trange utsnittet her!
Rune
Einar Y.
Hei Kjartan.
Det meste av skryt er vel sagt i kritikkene(?) ovenfor,det eneste negative her måtte vel være det at det begynner å vise antydninger til inflasjon over temaet Havørn,du er jo ikke den eneste som har vært på foringsområdene i Flatanger denne sommer/våren...
Men bildet er jo knakande bra det,men en anelse mørk temperatur i det hele?
E.
Rolf S.
Kjempebilde der det varme sollyset gjør susen.
Dette bilde kommer høyt opp på listen blant alle gode Havørnbilder som ligger her fra før.
Mvh Rolf
Hans-Gunnar H.
Ja slike stooooore fugler trenger varme undervinder for og få løft;)
Denne er jo svært heldig som får bade i slikt lys;)
Og for en deilig følelse det måtte ha vert og trykke av utløser'n i et slikt øyeblikk, jeg synes nesten jeg hører deg si.....yeees, yesss, yes!
Meget bra stykke arbeid dette...
MVH Hans-Gunnar
Kjartan T.
Takk igjen til alle som har skrevet noen ord.

Glad for at du synes det skiller seg litt ut i mengden Asgeir, og setter pris på gode ord fra flere av dere som skriver.

Det er jo ikke vanskelig å være enig i Einar Ys kommentar om at temaet havørn er ganske godt dekket den siste tida. Håper bare at Einar og de andre samtidig legger merke til at de beste bildene av denne arten til stadighet vinner oppmerksomhet og priser. Sist nå la jeg merke til at Biofotos leder hadde vunnet med et havørnbilde fra Flatanger. Tror det kommer mye mer av denne arten i årene som kommer, så vi må nok ikke gå lei enda. Det er mye vi ikke har sett!

Forøvrig så er det morsomt å ta et søk på havørn her for å kikke på det som ligger ut. Kvaliteten har steget på noen få år.

Selv bor jeg heldigvis midt i natureldoradoet i Namdalen, og turen til Flatanger tar under en time. Dermed byr det seg også en del bildemuligheter i løpet av et år. Noe yesss, yesss var det nok ikke. Det går for fort til det når ørna kommer susende så nær båtripa Hans-G. Men når jeg kikket på displayet etter stupet så har du nok rett i at det kom noen fornøyde grynt :-)
Vegard L.
Slenger meg på det positive som er sagt. Et flott og severdig bilde.
Mvh Vegard
Ole Martin D.
Hallo Kjartan.
Atter en gang et meget ,meget flott bilde fra deg.Atter en gang fra ''foringsplassen'' i Flatanger( synes det høres så simpelt ut, det er lang vei fra et ørnestup til at en er heldig med bilde og komposisjon, mange års arbeid for å bli en ''venn'' av disse utrolige fuglene!!
Hans Gunnar: Det er guiden som rope yessss! og noen ganger tar han en sang hvis alt stemmer: '' What a wonderful world'' av Louis Armstong( ikke helt det samme som orginalen men det er godt ment!! Ha ei fin uke!
Per Harald O.
Nok et usedvanlig godt bilde fra deg!
Randulf V.
Nydelig bilde, Kjartan.
Ikke stort mer å si om det...

Randulf
Tarjei Ekenes K.
wow.

med vinger som brenner

flammende farger

nydelig


:-D ! tarjei ekenes krogh !
----------------------------
http://fireoyne.blogg.no
www.fireoyne.com
----------------------------
Avsluttet .
Skarpt og fint, nydelig lys, fint utsnitt.

Anders
Terje S.
Meget vakkert havørn bilde med topp skarphet.
Kjartan T.
Takk igjen for tilbakemelding på dette ørnebildet. Blir mer og mer fornøyd når jeg ser på det selv også :)
Jan-Eilert P.
Fantastisk flott lys.

Meget godt gjennomført.

Dette er langt framme av gode havørn-bilder fra det siste året.

Jan-Eilert
Aleksander M.
Veldig bra havørnbilde!
Nydelig lys. Synes absolutt ALLE bildene dine er av topp kvalitet. Kan nyte dem alle sammen.

Mvh Aleksander
Odd E. k.
Hei Kjartan!

Det meste er vel sagt om dette bildet. Det har vært mange havørnbilder i den siste tiden, men det har det også vært av nøtteskrike og ekorn. Det finnes alltid nye variasjoner i posituren av motivet i det enkelte bildet. De småe variasjonene er ofte med på å sette en ny eller annnen stander på motivet. Variasjonene kan være skarpheten, posituren, lyset, utsnittet, komposisjonen etc. Et ekornbildet blir aldri likt et annet ekornbilde ved en ny eksponering. For min del er naturfotografering blitt en del av livet, der det alltid er interessant å se andre sine bilder, dårlige som gode. Forstår veldig godt at en kan bli lei av det å fotografere enkelte tider, men lei av bilder med motiver av samme art, det blir jeg ikke. Dette bildet skiller seg ut fra andre bilder, slik andre bilder skiller seg ut fra dette bildet. Det som jeg synest er bra med dette bildet er det flotte lyset som kommer inn på ørna, ikke bare det vanlige dagslyset, med et rødlig lys som indikerer soloppgang eller solnedgang. Dette gir en spesiell stemning til bildet. At det attpåtil er skarpt, at ørna har et flott blikk, en flott positur, bakgrunn og utsnitt etc, gjør dette bildet spesielt, slik andre bilder blir spesielle i forhold til dette bildet. Kan si at det er et severdig bilde, noe også andre havørnbilder kan være. Det at dette bildet er severdig, ja, det er helt sikkert. Flott levert Kjartan!
God Jul med mange havørnbilder inn i det nye året!!
Mvh

Odd E
Kjartan T.
Takk til Aleksander og Odd for nye kommentarer til dette bildet. Setter pris på den lange tankerekka Odd, og sier meg helt enig.

God jul til dere begge to!
Fredrik E.
Lekent
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu