Hill deg Harald, konge på Jylland.
Maktens senter, krigerene, handelsmenn, håndtverkere, fri menns kvinner, all makt var senterer om kongsgården. Det var her de klarsynte volvene visket ham hemmeligher i øret. I langhuset kunne de feire sine seiere eller drukne sine nederlag i gammelt øl.

En god konge er raus med sine gaver, han prøver å leve etter Håvamål, men vet også hvem han skal holde seg inne med.

der og da
Bildet inngår i albumet Vikingtid - Bilder fra nasjonale og internasjonale vikingmarkeder 2006
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikor 28 - 105mm
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeISO 320
  • Nei
  • AnnetEtt nytt bilde fra årets vikingmarked på Borrekaupangen i regi av Borre Vikinglag.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger292
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_209638} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Helge R.

Hei!!
Før landet ble samlet til ett kongedømme, var det splittet opp i småkongedømmer som stort sett følger dagens fylkesgrenser. Samfunnet var hirarkisk, kongen på toppen, krigere, håndverkere, fri menn og kvinner, og på bunnen trellene. Kongsgården hadde råd til å knytte til seg de dyktigste håndverkerne, kost og en god seng pluss masse sølv motiverte dem til skape det beste.
Rundt kongsgården lå de største gårdene, kongens makt nådde ikke inn i de røykfylte rommene. Her var det tradisjonenes lover som ble håndhevet. Familiebåndene bandt menneskene sammen i en ubrytelig renning hvor historien vevde sine historier. Egne døtre ble giftet bort til familier som giftet bort sine i gjenytelse. Slik ble familiene til store trær som favnet hele landsdeler.
Likevel hadde vikingenes kvinner stor sjølråderett, de kunne skille seg fra mannen, fra fotenden av felles seng kunne hun kreve det i vitners nærvær. I hennes belte hang nøklene til gådens skattekister, inne i huset hadde hun uinnskrenket makt.

Jeg legger ut dette bildet for å vise Harald i en annen positur. Kappen er kopi fra Birka, i beltet henger en dolk også den kopi Birka.
Kvinnen har en underkole av farget lin. Over denne henger ullforklet holdt oppe med to store skålspenner av bronse. Mellom spennene henger et kjede med små figurer av sølv. Beltet og vesken er også prydet med forseggjorte sølvarbeider.

Både Harald og Bjørn bærer en torshammer i et sølvkjede rundt halsen, selv om Odin er krigernes gud var det klokt å holde seg inne med de andre.

Viking er gøy, følg med det kommer mer, hilsen
:)Helge




Thomas M.

Hei Helge. Har vært lite på nettet for tida. dataproblemer. tilbake til bilde ditt. Interessant..hehe! Kule folk du henger med=) mange interessante utrykk og særlig ''hovedpersonen'' som knytter neven og ser ut som han skal banke dritten ut av en eller annen stakkar. hehe. tommel opp for viking bildene dine.

Thomas Mørch
christopher t.

vær hilset helge og takk for sist-barske saker det her
doc
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu