ULLEVÅL HAGEBY
Et av de første bildene jeg har tatt med min nye Zeiss Ikon - og scannet på min Nikon scanner.
Vel. Jeg er ingen kløpper på scanning.
Bildet inngår i albumet ZEISS IKON-BILDER - Bilder tatt med mitt nye Zeiss Ikon kamera.
Utstyr
  • ZEISS IKON
  • ZM 25 mm 2,8
  • Brennvidde25 mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/125s
  • FilmtypePORTRA 160 VC
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1114
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_208862} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .

Dette er vel med all respekt et særdeles godt eksempel på at det ikke er utstyret men fotografen som tar bildene. Dette gir meg for å være helt ærlig absolutt ingen ting. Dessverre.
Dag T.

Må nok si meg enig med Tommy. For mye svart i forgrunnen og lite å se på ellers.
Amund Blix A.

Ja her er det vanskelig å skjønne hva du vil vise...

Og jeg synes forøvrig at du skal holde deg for god til slenge om deg med tåpelige bildekommentarer til en som har gitt deg berettiget kritikk.
Tom Just O.

- Ha ha! Jeg vil ikke vise noe annet enn 'Ullevål Hageby!'

- Ellers: Jeg tar gjerne imot kritikk fra folk som kan fotografere (og scanne). At der er mørkt i forgrunnen var faktisk meningen.

- Jeg gir aldri bildekritikk. Ikke engang tilbakemelding. - Dette var et unntak! Det passer ikke på internett. Dessuten presenteres det så mye håpløs pretensiøs kunst her på Dotten fra amatører at det blir en uoverkommelig oppgave.

- Bildene til Tommy Ness - og Dag Thrane, er typisk for hva jeg mener (kanskje med et par hederlige unntak). Vel. De får gjerne synes det er kunst, liksom. Jeg syns det ikke. Noen av dem vekker bare på lattertårene. Ha, ha!
Avsluttet .

Beklager dersom jeg såret deg, det var ikke meningen...

Selv har jeg vel aldri på noen som helst måte brukt ordet kunst om mine bilder, eller på noen som helst måte antydet at det skal være det. Så det får bli dine ord. Men jeg liker å eksperimentere litt, og prøve ut for meg nye ting. Det stemmer nok.
Tom Just O.

- Neida. Men jeg blir litt lattermild. I motsetning til deg forsøker jeg å ta skarpe bilder. Komposisjonen min må du gjerne kritisere, men det preller av som vann på gåsa. Komposisjonen, - hvor mye svart jeg vil ha i bildet osv, er min sak.

Men har du innspill om hva jeg bør gjøre - teknikk - for å gjengi bildene skarpere så er jeg takknemmelig for det. - Men etter hva jeg kan se av bildene du har lagt ut her så har du liten erfaring i å lage skarpe bilder.

For å kunne gjengi bildene skarpe og kontrastfulle så må man ha bra utstyr og riktig teknikk. - Fantastisk bra av Carl Zeiss å lage et objektiv som tegner så skarpt og kontrastfullt i motlys - et er nå min mening, - rett mot sola, der sola er med på bildet,- og at det svarte blir svart. Ikke grått. Du vil finne ut at dette ikke er så lett å få til med kameramobilen din. Eller hva du nå bruker. Uansett: Flåsete bemerkninger om kameraustyr blir liksom tullete med et slikt utgangspunkt.

Likevel er jeg ikke helt fornøyd med skarpheten på bildet lagt ut på Nettet sammenlignet med papirkopien jeg har i størrelse 13 x 19,3 cm. Sistnevnte er mye skarpere. Jeg tar gjerne innspill på hvordan jeg scanner og bearbeider bildefilen for å få den skarpere. Så det er ikke noe galt med kameraet eller fotograferingen, men noe forsvinner i scanningen og bearbeidelsen.
Thomas R.

Hvis du ønsker helt spesifikke kommentarer på teknikk så bør det opplyses under bildet. Slik bildet fremstår nå ser det ut som du vil ha alle typer kommentarer i tillegg til teknisk hjelp i forbindelse med scanning. Da blir det tåpelig når du går ut på den måten som du gjør og kritiserer kritikerne når det er du som her vært unøyaktig i din beskrivelse. Det hjelper ikke akkurat å ha rødt bildekommentar nivå. Du burde kanskje bytte til gul eller grønn?
Tom Just O.

- Som nevnt; jeg tar gjerne imot kritikk fra folk som kan fotografere og scanne. Mer har jeg ikke å tilføye.
Eirik H.

Vel, eg kan både fotografere og skanne. Eg kan tiltre det dei andre seier her. Biletet er kanskje skarpt, men det er undereksponert og svakt komponert.
Kjell Ruben S.

Hvis du ikke vil ha kommentarer fra folk flest, så fåreslår jeg at du finner deg en annen plass å legger ut bildene dine. Kanskje din egen hjemmeside?
Du kan jo også sette av slik at bare gull medlemmer kan kommentere bildene dine, men da kommer jo slike som meg som verken kan fotografere, scanne, fremkalle osv og kommenterer bildene dine.

Du skapet et så utrolig surt miljø her inne at det er ikke til og tro.
Bildet er etter mange sin mening ikke noe bra. jeg tror det at jo bedre dem er og scanne og fotografere jo dårligere syntes dem bildet er.

Det å kunne ta gode bilder har ingen ting med Carl Zeiss objektiv, som du også nevner. Men ta nå for gudsskyld imot kritkk fra folk som vet hva dem driver med. Både teknisk og fotografisk.

Minn meg på at dette er første og siste kommentar jeg gir deg.

Helt utrolig!!

Vennlig Hilsen
Kjell Ruben Strøm
www.kjellruben.com
Paal A.

Bildet mangler alt.
Motiv, teknikk og fortelling er helt fraværende.
Thorfinn B.

Ser ikke noe som er fantastisk med dette bildet, bortsett fra at det fantastisk dårlig. Bildet er fullstendig blottet for kvaliteter, både motivmessig og teknisk.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu