fyr i eng
Hellisøy fyr ved Fedje. Det var masse markblomster på øya, så dette ble vel et typisk skildrebilde.
Usikker på om reflekser skulle være med eller ikke. Se under og versjon 2.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-30 16:36:45
    Versjon #2
Utstyr
  • Sony DSC R-1
  • -
  • Blenderf/16
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetTo motlysrefleks-flekker på fyrets topp er fjernet. Men jeg lurer på om de hører med. Derfor lagt ut versjon 2 med refleksene...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger301
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_208296} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Hege J.

Hei Sverre.

Kikket raskt gjennom noen av bildene dine. Synes du er allsidig og med mange interessante bilder.

Personlig likte jeg bildet best uten refleksene, men det er bare synsing. Vet ikke hva som er ''rett''...

Likte dette sommerfriske bildet med markblomster og strå som forgrunn og fyret bak. Et innbydende bilde.

Litt pirk:
De to store, uskarpe blomstene i front forstyrrer litt (en i nedkant og en til høyre i bildet). Det samme gjelder et par strå i toppen.
Det ideelle ville vel vært å plassere seg slik at fyret gikk fri fra stråene.
En selektiv lysning av tonene på fyret ville gjort seg bra.
Dette ble mye pirk, men helhetsinntrykket er godt og jeg liker bildet. :-)

Mvh Hege
Sverre H. S.

Takk for flott og konstruktiv kommentar, Hege! Fint å få en generell kommentar på bildene mine også!

Jeg slet med nederste store blomsten. Kuttet jeg bildet over den, ble bildet for trangt, forsøkte jeg å gjøre den mørkere i PS ble den bare mer synlig. Den er med å gi dybde når den først står der, men enig i at den er forstyrrende, ja. Jeg ser at jeg med fordel kunne ryddet litt mer under fotograferingen her. Samtidig er jeg tilhenger av litt ''kaos'' i komposisjonene og vil ofte ikke rydde for mye... Kanskje øving gir den rette balansen i dette.

Vil ikke justere tonene på selve fyret. Motlys er motlys, og bør i dette tilfellet ikke motarbeides i etterbehandling, mener jeg. Dessuten er det nok ikke mye å hente i fyret heller, mht. til farge og tone, ikke RAW.
Åsmund I.

Annerledes kameravinkel og komposisjon ifht å ta bilde av fyrtårn. Liker ideen godt her. Enig med Hege i at det kanskje hadde vært fordelaktig å plassere seg slik at tårnet gikk klar av stråene, samtidig som det på en måte i større grad blir en del av landskapet når det er dekket av dem... Usikker gett... Personlig liker jeg de to uskapre blomstene i forgrunnen. Skaper en ekstra dybde i bildet, og gir det på et vis en slags 3deffekt. Sommerfeelingen er der definitivt. blomstereng typisk for kystområder og fyrtårn er ting som får meg til å tenke på sommer og sjøliv. V1 er min favoritt.


Mvh Åsmund
Sverre H. S.

Takk for kommentaren Åsmund. Ja det kan sikkert være flere synspunkt ang. rydding i blomster. Er ikke sikker på hva jeg mener selv. Men når det gjelder tårnet og stråene var ideen helt klart at tårnet skulle få vaie sammen med stråene og blomstene, som en av dem... De skarpe stråene i bakgrunnen er derfor som de skal være etter min smak.
Magnar B.

Hm… må sjå lenge på bildene dine av og til. Holdt på å slakta dette litt… men jo det er noko med stemningen i tørre strå, blåklokker, hav og avblomstra strandnellik. Ein historie om eit forblåst nes. OK då!
Sverre H. S.

få høre slakten
hva var det du i utgangspunktet ikke likte?
Magnar B.

nei det blei ingen slakt… og blir det heller ikkje! kommentaren min er eigentleg veldig positiv. Mulig eg skreiv det på ein klønete måte? Dine bilder har ein dimensjon som ikkje er der umiddelbart, men som veks fram etterkvart. Du har eit eige språk som fascinerer. Eg måtte på ein måte gi bildet rett etter meir eg såg på det… var det til å forstå?
Sverre H. S.

Jeg tenkte kanskje at du som har slik sterk estetisk følelse for biologien syntes min omgang med avblomstra strannellik og desslike ble litt formløs... Jeg så ingenting forblåst og tørt jeg, bare pene blomter, hav og fyr. Mulig øya mine har en annen brennvidde... Stilig at du liksom kan sette deg inn i formspråket mitt, og at du synes bildet da vokser. Bare viktig at det er et formspråk og ikke slurv. Jeg har nok en dragning både mot orden og kaos i bildene mine, som sagt. Setter pris på refleksjonen i kommentarene dine, Magnar! Dette er fotografutvilende...
Rune S.

Jeg synes dette er et nydelig bilde! Typisk sensommer med blåklokker og gule strå. Vakkert perspektiv, med fyret bak. Jeg ville ha luket bort noen av de store stråene i framkant. Men det er jo bare en smaksak.

Mvh
Rune S

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu