Bø [IR]
Bildet inngår i albumet By Invisible Light - UV/IR bilder:
Fotografering uten å se noe som helst. (i søkeren), men med alle muligheter for å ta bilder på tradisjonelt vis likevel
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger1653
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_208100} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Steinulf L.
He,he morsom. Kunne vel også ligget under humor.
Jonas L.
Artig gatefotografi. Liker godt flateutnyttelsen og faresammensetningene her.

Jonas
Kristian Eugen B.
Hehe! Jeg dør av latter! Veldig morsomt bilde! Forsvant rødfargen på skiltet på grunn av filteret eller har du redigert det bort?

Vh. Kristian
Birna R.
Alt kan skje i IR.
Avsluttet .
Hallo. Utrolig kreativt og spennende. Veldig bra bruk av objekter i hverdagen. Veldig bra.

Mvh Kyrre Lien
Carsten S.
Detter helt deg. Herlig anderledes, veldig kreativ blikk.

Hvordan gå du egentlig till verks, spesielt når komposisjon er så nøyaktig? Komponerer du bilde først uten filter og så skru du den på?
Birna R.
Først få øye på motivet, deretter ta det. Opptaket er håndholdt og det var ikke *så* vanskelig å sikte seg inn. De aller fleste IR-bildene mine er tatt uten å se i søkeren, det er liksom litt av sjarmen med denne måten å fotografer på - synes nå jeg da.

Så svaret på spørsmålet ditt er: nei, jeg har ikke kikket først og så skrudd på det svarte filteret. Men det er jo lov å kikke på skjermen på baksiden i etterkant og justere seg noen millimetre i en eller annen retning :)
Bjørn J.
Dette falt jeg for! Fin humor i bildet. IR-''effekten'' forsterker bildet.
Ann F.
Minner meg om Dag Thranes titler. Positivt ment, altså.

Mvh Ann

P.S. Lurer på hvorfor jeg får flashbacks til filmen Encounters of the Third Kind . . . . .
Birna R.
Hm. Da tenker du vel heller på Kråkmoting eller Stetind, lenger sør?
André M.
Morsom effekt med IR, ja. Som fotografi utover effekten, er jeg redd det ikke vil stå seg i lengden.
Nils B.
No var jeg skremt no. :-)
At IR kan være både spennende og utfordrende ser vi jo helt klart av dine bilder hvor denne teknikken er benyttet. Dette bildet faller jo godt inn i rekken av bilder med signaturen din Bjørn. Mulig du kunne solgt dette bildet til vegvesnet. De kunne jo benyttet det på strekninger hvor veien var så dårlig at en kunne få seg en overraskelse. Om du tar turen over Suleskar i disse tider så hadde skiltet/bildet ditt fortalt om både sau og veistandard. Joda jo mer jeg tenker på det, desto mer lyst har jeg til å se dette skiltet langs våre ''fantastiske'' veier.
mvh Nils
Tor-Erik E.
Oi, kreativt og bra! Et motiv som ville blitt direkte kjedelig uten bruk av IR. Det åpner seg tydeligvis betydelig flere muligheter med slik fotografering. Men forstår jeg deg rett hvis jeg sier at alt man trenger for at kameraet skal kunne se IR er et filter?

Mvh Tor-Erik
Birna R.
I utgangspunktet er svaret JA. Men noen digitalkameraer, f.eks. de fleste modellene fra Canon, har såpass effektiv filtrering av IR at bildekvaliten ikke blir god og/eller eksponeringstidene veldig lange. Med et ombygd kamera er disse vanskene stort sett fjernet.

Ett eller annet sted i lysgangen, enten foran sensoren eller foran objektivet (eller evt. begge steder) må det sitte et filter som bare slipper IR igjen. Det finnes en rekke slike filtre med til dels ulike egenskaper. Virkelig ''tette'' IR-filtre er 87 (Wratten/Tiffen) og 87c (Wratten, tilsvarer B+W O-93, samt RM90 (Hoya), sistnevnte er håpløst å bruke på annet enn de mest følsomme IR-modifiserte kameraene. Legg også merke til at digital IR også dekker området mellom 900 og 1000 nm, noe vanlig IR-film som Kodak HIE ikke klarer. Så mulighetene og fleksibiliteten er betydelig større om du jobber digitalt med IR.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu