Utsnitt fra storfjorden
Jeg jobber med et motiv som jeg ønsker å henge på veggen i stort format. Har forsøkt meg på flere innfallsvinkler, og føler nå at jeg nærmer meg mer og mer. Skal forsøke motivet i andre lys- og værforhold også, men så langt er dette det beste jeg har. Setter pris på innspill til forbedring/endringer.
Bildet inngår i albumet Landskap - Landskap med mine øyne.
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • EF-S 10-22
  • Brennviddeca 14mm
  • Blenderf/11
  • Lukker13s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger385
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_207721} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
ingebjørg fyrileiv g.

Utrolig nydelig natur! Jeg synes også at komposisjon og gråvalører er bra. Sjøen har en flott sløring og skyene som omkranser fjelltoppene gjør seg bra. Resten av himmelen er også interessant. Det eneste jeg er i tvil om, er forgrunnen. Kanskje det blir litt mye der. Men bildet er veldig flott.

hilsen ingebjørg
Geir Helge S.

Takk for tilbakemeldingen Ingebjørg :-)
Jeg har selv vært inne på tanken om at det kan være for mye i forgrunnen, og har derfor lurt på om jeg skulle tatt bildet en dag det var litt større flo. Et av de (for meg) viktigste elementene i motivet er alt livet som finnes i fjæresonen, og jeg ønsker å fremheve så vel rur som tang og andre detaljer (husk bildet skal forstørres til minst 70-80 cm). Derfor må det være lavvann, men kanskje noe høyere enn her...? Usikker.
Mvh Geir
Avsluttet .

Flott bilde med fin dybde og gråtoner. Det blir litt smak og behag, men jeg liker forgrunnen med tang og steiner som gir dybden i bildet. Litt usikker på skyggen på venstre side; overgangen mellom skyggen og de lyse partiene virker ''unaturlig'' - kanskje litt mindre skygge???

Men uansett; tiltalende bilde!
Geir Helge S.

Hei John-Arne. Setter pris på tilbakemeldingen :-)
Skyggen som du nevner er ikke skygge, men snarere en del av soneringen i fjæra i form av lavarten marebek (Verrucaria maura). Det er mulig jeg har fremhevet den litt for mye. Skal se på det.
Mvh Geir
Stig B.

Hei Geir Helge. Smakfullt naturfoto med stor dybde. Synes du er flink med gråtonekosten. Kan være enig i at i forgrunnen er det litt stor kontrast mellom svaberg og høyvannsmerke.

Likte utsnittet godt, fint liv i himmelen, bra med forgrunn, fint dybdeløp i hjørundfjorden. Kunne kanskje tenkt meg fergen i nedre høyre og ikke klint helt inn i festøykollen, men man kan ikkek få omdirgert den uten videre :-)

Flott bilde, passer til vegg.

Mvh Stig
Espen B.

Synes dette var et nydelig bilde av et fint motiv. Vanskelig å sette fingeren på noe som kan forbedres men KANSKJE de slørskyene blir noe lyse? Usikker...
Johannes V.

Hei Geir!
Utrolig fint bilde! Bra dybde innover i Hjørundfjorden og fine gråtoner. Dette var veldig fint syns jeg. Er nok enig i at det blir litt mye kontrast på berget til venstre i bildet, tar litt mye oppmerksomhet.
Denne utsikten blir man aldri lei av...fint spill i skyene, godt jobba.

Mvh
Johannes
Geir Helge S.

Hei Johannes! Lenge siden sist.
Ungen utsikt vakrere enn denne :-)
Jeg får sette meg ned og jobbe litt mer med kontrastene i bildet. Jeg ser poenget om at høyvannslinja drar litt for mye på oppmerksomheten.

Mvh Geir
Ivar B.

Dette er i mine øyne høy kvalitet og godt håndarbeid. Nydelig landskapsbilde dette! Fantastisk dybde skapt av ''vidvinkelforgrunn'' og fjorden innover i bildet der fjellene lager en tydelig V-formasjon. Bildet formidler en herlig stemning, og selv om det i og for seg er et tradisjonelt landskapsbilde, så er dette et bilde som holder seg. Du har liksom ikke sett alt med engang, det må studeres, og egner seg i så måte for vegg og stort format. Jeg synes ikke du har for mye forgrunn, men enig i at venstre del av forgrunnen trekker litt mye oppmerksomhet. dette hadde blitt veid opp dersom du hadde hatt noe tyngre skyer i høyre del av himmelen. Dette hadde også gitt bedre balanse tror jeg. Balansen i bildet heller noe mot venstre selv om det høyeste fjellet i høyre del delevis balanserer den tunge forgrunnen i venstre del (noen tyngre skyer over dette fjellet hadde gjort susen tror jeg) Hav linja ligger også såvidt jeg kan se ganske midtstilt. Litt usikker på om det er riktig, men samtidig understreker det jo roen som bildet formidler. Til sist så synes jeg at jeg på min skjer ser noe mørkere hjørner (vidvinkelrelatert), men dette er jo greit å ordne. Hjelp, dette ble mye og tungt skrevet, men håper du får noe ut av det:-) Men husk jeg liker bildet veldig godt. Mvh Ivar.
Geir Helge S.

Takk for en utfyllende kommentar Ivar, jeg setter pris på slike. Innspillene dine er interessante, og jeg tar de med videre. De mørke hjørnene er noe jeg har gjort i ettertid, så de ønsker jeg å ha slik (gir stemning synes jeg).
Mvh Geir
Terje S.

Meget bra jobbet. Her er det bare å kjøpe ramme å henge opp på veggen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu