Goldfinger?
Nesten, men ikke helt.
I følge den lille klokeboken om sopp er dette en gullgaffel, og det er ikke en fingersopp.
Etter regnet dukker det opp sopp overalt, ganske smått enda.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-27 11:32:29
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon Makro EF 50 mm f/2.5
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger548
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_207670} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Rolf J.
Mye vakkert i naturen om en bøyer seg og ser etter. Fine farger som står godt sammen. Bra skarphet på hovedmotivet, litt uheldige reflekser i nedre kant av bildet. Den uskarpe flekken i nedre venstre hjørnet forstyrrer litt.

MVH
Rolf
ingebjørg fyrileiv g.
Flott bilde, det kan nesten se ut som tang. De sterke fargene passer godt sammen her og hovedmotivet trekker den oppmerksomhet som trengs. Jeg synes ikke at det gjor noe med reflekser i nedre kant. Fint at du har fått med litt av bakken. God skarp- og uskarphet.

hilsen ingebjørg
Ivar B.
Dette er godt gjennomført dette. Teknisk bra med fine mettede farger. God bakrunn som ikke virker forstyrrende, og som hinter litt om miljøet rundt. Bra! Mvh Ivar.
Avsluttet .
Freske farger og teknisk meget pent utført. Ser nesten litt plastaktig ut den der veksten. Artig sak. Versjon 2 ble unektelig roligere og mer behagelig å se på.
Steinulf L.
Skarpt og fint dokumentasjonsbilde. Flotte farger.
Avsluttet .
Det første som slår meg er fargene, de er kraftige uten å være overmettede. Intet å utsette på det tekniske. Demping av refleksene i V2 gjorde bildet enda bedre.

MvhJRH
Inger-Lise S.
Dekorativt bilde med friske, glade farger.

Inger-Lise
Stig B.
Dette var friske farger. Likte #2 best.

Dekorativt bilde, med fin komposisjon og lekre farger.

Mvh Stig
Avsluttet .
Hei
Artig liten farveklatt du har funnet her, har aldri sett slikt før. Den kunne med fordel hete goldfinger ja.
Teknisk som alltid ifra deg meget bra, godt belyst og gresset rundt blir en fin ramme omkring den gyldne soppen.

mvh arild
Rune B.
Hei, flott bilde, liker kontrasten som du har her, frodige og friske farger, kunne fint hatt dette på veggen.
Mvh Rune
Anne-Lise S.
Rekti så freske farger. Ellers synes jeg ikke dette var noe særlig spennende. Har sett mye bedre bilder av deg tidligere. Det betyr ikke at det er mislykket. Bare litt kjedelig, kanskje...

Anne-Lise
Rune S.
Dette bildet likte jeg! Jeg likte versjon #1 best, da den fikk fram mer av den fuktige skogbunnen. Kanskje litt sterke farger, men det er vakkert. Også soppen som ligger diagonalt mot høyre. Og bakgrunnen, det grønne, diagonalt imot venstre, synes jeg gjør bildet fint.

Mvh
Rune S

Odd Tore S.
Takk for hyggelige kommentarer!
Dette er en meget liten sak, pinnene i bunnen er barnåler av gran.
Kanskje ikke så spennende, men et ganske krevende motiv når det gjelder lys og fokus. Diffus sol, og kameraet støttet på bakken i en grop gravd i mosen for anledingen for å komme lavt nok, dvs. frihånd med støtte.
Den sterke fargen er ganske riktig i dette lyset, soppen er å ligne med en innhul, seig og oransje gummihanske i miniatyr. Denne var ca. 2,5 cm høy.
Odd Tore
Ole E.
Veldig tiltalende friske farger. Jeg liker også lyset. V2 fungerer best for meg. Ser ikke umiddelbart noe jeg kan trekke deg for. Godt utført!
Espen A. I.
Svært bra teknisk sett, også komposisjonsmessig, du retter den eneste pirkefeilen i v2 som ble mye mer balansert og rolig. Goldfinger er også forøvrig en svært bra film i JB sjangeren. Skarpheten er ikke noe å klage på, den sitter godt.

mvh Espen
Kjell Sigurd S.
Herlige farger og V2 ble en forbedring. Ellers er vel det meste sagt allerede.

Kjell S
Fred S.
Fenomenal skarphet, og en gulfarge som gjør goldfingeren din nesten spiselig. For alt jeg vet er den kanskje det også. De utstrakte ''fingrene'' gir bildet et nesten sakralt preg, og motivet blir dermed et stykke unna det jeg forbinder med filmen ''Goldfinger'', og Gert Frøbes tjukke pølsefingre. Men det er en annen sak...
Skulle gjerne ha hatt øverste høyre hjørne like grønt som resten, forresten.

vh fred
Stine J.
Hei

Lyset og skarpheten er utrolig bra her. V2 uten de sjenerende refleksene gjorde seg best.

mvh Stine
Roger K.
Hei hei, Odd Tore!
Hm, jeg måtte se litt nærmere på dette bilde. Sannelig hadde han ikke vært under vann også var førsteinntrykket her. Det ligner litt på ting og tang som oppholder seg der. Virkelige klare farger du har kommet ut med som sluttresultat. Jeg registrerer jo at du fjerner litt refleks, men de plager ikke meg. Det som er der bør vel kanskje være der. Vil nok tro du hadde dem der under opptak også. Godt sett liten detalje i mengden av alt annet.

Mvh RK
Ellen Therese R.
Helt utrolig hva man kan finne i naturen hvis man bare leter. v2 ble bedre etter min smak. Men uansett, utrolig flotte, sterke farger og bra fokusplan.
Hilsen Ellen
Venche J.
Versjon to er flott, men da jeg først så versjon en trodde jeg du hadde vært nede i dypet - helt til jeg så at det var makro av sopp. :)

Flott fra deg - som alltid.

Wenche.
Odd Tore S.
Takk til dere siste også, og JB og Goldfinger var så absolutt i tankene da jeg valgte tittel på bildet. Navnelikhet kan skjule kontraster.
Jeg forsøkte å lage øvre høyre hjørne grønt før bildet ble lagt ut, siden naturen ikke hadde ordnet dette. Oppgitt på grunn av at graden av uskarphet ikke stemte, og heller ikke fargenyansene.
Jeg er egentlig litt positivt forundret over at dette objektivet tegner så skarpt. Det er Canons billigmakro med fembladet blender, som gjøt at man må passe veldig godt på alt som ikke er i fokus. Punktformete reflekser blir direkte sjenerende, og det oppstår lett et slags linjemønster i uskarpe områder. Men det som skal være skarpt, blir også skarpt.
Odd Tore
Hege J.
Dette bildet hadde jeg gått glipp av.
Du verden for en god skarphet på denne lille, vakkert belyste veksten.
Meget dekorativt.
Du leverer varene - igjen!

Mvh Hege
Åsmund I.
Mye som stemmer her. Farger, komposisjon, standpunkt og former. Alt er med på å skape et flott detaljbilde fra naturen. De noe uheldige refleksene er nevnt og fikset på. Bra. Bekgrunnen er fin, og den fremhever hovedmotivet godt. fin balanse mellom skarphet på soppen og uskarpheten på bakgrunnen. Mye vakkert som befinner seg på skogsbunnen bare man bøyer seg ned og titter litt. Pent dette.

Mvh Åsmund
Øyvind A.
Ok bilde, skikkelig fotogen den saken der. V2 er best.
Det kommer vel ikke som noen stor overraskelse på deg, men jeg er generelt sett ikke så begeistret for slike ''rett på''-tilnærminger i makrofoto. Min løsning ville utvilsomt vært å få det grønne ute av fokus og da også med en mer diffus bakgrunn. Det ser ut som det skulle være mulig ved passelig valg av skarphetsplan, utsnitt og alt det andre.
Ø.
Odd Tore S.
Takk til dere siste også!
Andre, mer kreative løsninger av gullgaffel er absolutt en mulighet og en utfording. Ikke av dette eksemplaret, det er for tett innpå mosen til at den kan bli skikkelig uskarp. Disse liker seg godt i mose eller på helt brun og barnåldekket grunn.
Tvilsomt med dette objektivet også, 50 mm f/2.5 er ganske dybdeskarpt selv på 1:1, som er ca. målestokken her. Dessuten har det ikke særlig pen bookeh (?, kommer av bouqué??), så den utfordringen lar jeg ligge til anledningen byr seg, helst med et objektiv med lenger brennvidde. Slikt må også modnes.
Odd Tore
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette var virkelig et lekkert macrobilde, nydelige farger og detaljer, best i #2, aldri sett denne arten før.

Inger Anne
Avsluttet .
En fyndig titel som får mig att le! Börjar naturligtvis sjunga på temat till Bondfilmen..

En bild med granna färger och väl komponerad. För mig gör det inget att den har reflexer, naturen är fylld av reflexer, vatten som ljuset dansar i, och det kan ge liv till en bild som annars kan se platt ut. I detta fall håller jag mina ''gubbar'' på verjon 1 då den har mer liv..
Mvh
Elisabeth
Bente K.
En fasinerende fargeklatt dette her.
Siden jeg ikke har noe mer å tilføye om bildet etter alle de andre her kan jeg tipse deg om at noen bruker denne soppen som dekorasjon i drinkene.
mvh Bente
ingeborg w.
Morsom liten sak du har tatt bilde av her. Fargene er noe sterkere enn jeg er vant til å se fra deg, men de er ikke for sterke og da er det greit. Ellers er skarphet og fokus osv bra og v2 er noe roligere.
G. Hanna W.
Nydelig bilde !
Ikke mer å si om det!

Mvh G.Hanna.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu