Hå gamle prestegård
- er en gammel prestegård som i dag drives som kunst og kultursenter. Anlegget kan sees fra Obrestad fyr og ligger helt ut mot havet. Prestegården er en av de mest besøkte utfartsstedene på Jæren.
Bildet inngår i albumet Jæren -
Utstyr
  • Nikon D70s
  • AF-S NIKKOR 18-70mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger632
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_207301} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Steinulf L.

NHer har du fått frem slettens uendlighet. Fin flateinndeling og varme fine farger. Flott bilde.
John B.

Hei !
Synes du har klart å fange det flotte lyset som vi ofte har på jæren på sensommeren og høsten.
De to personene var med på å heve bildet slik jeg ser det...
John B.
Inger Anne Maritsdotter V.

Et veldig vakkert motiv fra Jæren.

velkomponert med en fin dybde, du har truffet bra med eksponeringen, stemningsfullt lys og fine farger.

Inger Anne
Linde G.

Her var det vakkert Hege. Flott bilde. Føler meg nesten litt trist fordi jeg har aldri vært på Jæren, burde kanskje gjøre noe med det. Synes de to menneskene ga en ekstra dimensjon til bildet. Flott levert.,

Hilsen
Linde Gilberg
Stig Børre E.

Veldig bra! Flott komponert og veldig fine farger.
De to personene er viktige - det er nesten så jeg kunne tenkt meg en versjon uten gårdsbyggene.

StigB
Odd Tore S.

Dette var vakkert, og med den typen gyldent lys som gjør seg så godt på kulturlandskap. Og mye annet også etter min smak, jakter gjerne på og i denne type lys.
Fint med strå i forgrunnen, veien som leder til menneskene i mellomgrunnen, og selve gården i bakgrunnen. Gir veldefinert dybde i landskapet.
Nå vet jeg at steingjerder er mer effektive til å organisere ryddet stein enn å holde noe på riktig side av dem, men jeg synes at det grenser til visuell vandalisme å sette opp et trådgjerde med trykkimpregnerte stolper og hvite avstandsstykker som her. Ikke din feil, men uten gjerdet hadde bildet blitt enda bedre.
Odd Tore
Avsluttet .

Hei Hege.
Det er flott ved Hå gml. prestegård, noe du også har klart å bevise med ditt bilde.

Veldig bra Hege

Arne
Hege J.

Tusen takk for kommentarene. Hyggelig at bildet falt i smak.

Jeg var ute ved Hå i går kveld og tok mange bilder. Lyset var helt fantastisk, og måtte bare utnyttes.

De to personene er fiskere som var ferdige for kvelden og på vei hjem.

Linde: Et besøk til Jæren ville jeg absolutt anbefale. :-) Vi har en utømmelig kilde av fotografiske motiv og er også et flott sted å feriere. Du får slå på trå'n om du gjør alvor av det!!

Odd Tore: Ideelt sett burde nok eksiserende gjerder vært byttet ut med et lødd steinggjerde, ja. Dessverre ble det ikke tid til å lø før sola var forsvunnet. ;-)

Mvh Hege
Nikolai E.

Jeg må bare stemme i med alle de andre gode kommentarene. Dette er et fabelaktig fint landskapsbilde, på grensen til det maleriske. Ja, jeg tenker på I.C.Dahl, men kommer ikke i hu om han har gjort noen landskapsmalerier fra Jæren. Fordelen en maler har er friheten til å velge bort uønsked elementer :) Jeg prøver å forestille meg hvordan bildet hadde vært uten det nettinggjerdet. Jeg synes de hvite stolpene forstyrrer med enn de trykkimpregnerte...

Det jeg vil framheve er valg av standpunkt for opptaket. Det virker ut fra bildet at Hege ikke kunne valg en bedre plass å stå for å ta dette bildet. Det nærmeste stråene og steinene med den fine belysningen er som bestilt. Komposisjoene er så bra, med linjeføringen og inndelingen i flater. Et meget bra fotografisk arbeid med kontoll på dybdeskarpheten og eksponeringen.
Avsluttet .

Hei Hege
Dette var nydelig. Flott himmel med det lette skylaget som liksom brer seg utover himmelen. Flott komposisjon med gjerde og traktor(veien) som leder oss opp mot bygningene. Fine farver og stråene gjør seg godt i bildeflaten og en kan se at sommeren er på hell.
Godt lys i hele flaten.

mvh arild
Stine J.

Hei Hege

Se her ja! Dette ble nydelig. Komposisjonen sitter perfekt og lyset er vakkert. En fin framstilling av Hå gamle prestegård. Supert!

mvh Stine

ps. Du begynner å få god kontroll på det nye kamera nå. Bra! :)
Kai Frode G.

Et nydelig landskapbilde. Ryddig og velstelt på den ene siden, mer rotete på den andre siden. Fin kontrast. Meget velkomponert, og absolutt severdig! Et av de beste bildene dine her synes jeg!
Hege J.

Takk for nye kommentarer.
Jeg legger meg nå og gleder meg over at dere likte bildet. :-)

Mvh Hege
Fred S.

Pent, ingen tvil om det. Liker ''vinkelen'' du har valgt, med gårdsveien rett på; det gir fin dybde, og de to på toppen bidrar også mye til det. I det hele tatt velkomponert og vakkert.

vh fred
Tone A.

Hei Hege!
Dette vakre bildet har eg sett på mange gonger. Og sidan eg har vore så mykje på Vojen som ligg til høgre for steingarden, så kjenner eg staden godt og skulle verkeleg skriva når eg fekk god tid. Så nå er det på tide!
Eit vakkert stemningsbilde kor det gylne kveldslyset gir ein fin effekt. Forgrunnen med all vegetasjonen som mest skjuler den ustrukturerte steingarden, viser at det er seinsommar. Vegen innover gir flott dybde saman med gjerdet og steingarden. Flott fanga med paret øverst på bakken. Hå gamle prestegard ligg opplyst med bruntonane på taket som gir ein fin kontrast.
Flott driv på skyene på den høge himmelen. Steingarden og gjerdet gir ei fin deling av bildet. Her er det den flate dyrka marka på venstresida mot høgresida som er udyrka mark med steinar. Øverst i det kupperte terrenget ligg steinaldergraver, som det ligg mange av bakover laga av rullesteinar i haugar.( Og inneimellom ligg alle kukakene, som ein heldigvis ikkje ser her).
Du har fått fram det vakre landskapet, Hå gamle prestegard og kor luftig det er på Jæren med den høge himmelen. Flotte fargar, skarpe detaljar og flott komposisjon. Nå ventar eg i spaning på bilda dine frå Vojen, pga at du har hatt eit nydeleg lys denne kvelden!
:) Tone
Hege J.

Takk skal dere ha, Fred og Tone, for hyggelige og inspirerende kommentarer.
Tone: Det er alltid like interessant å lese dine grundige, velformulerte og informative kommentarer. Denne var vel verdt å vente litt på. ;-)

Mvh Hege
Ed S.

Knall klart og deilige farger!
Særdeles bra!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu