- Naust ved Viestad -
Dette gamle båtnaustet ved Viestad, har eg fotografert mange gonger. Det har vore fallferdig dei 25 åra som har gått sidan eg såg det for første gong. Frå hytta til far har me utsikt til dette gamle naustet mot nord .Himmelen denne kvelden var nokså grå.
Bildet inngår i albumet - Viestad - gir sommarminne -
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 10-22mm f/3.5-4.5 USM
  • Brennvidde13mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/15s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger392
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_207041} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Steinulf L.

En stille, fin sommerkveld. Fin dybde i bildet, soim ikke har altfor mange elementer å foirholde seg til. Fin linjeføring,vakkert bilde.
Nikolai E.

Om himmelen var grå, var nok lyset desto finere til fotografering :) Det ser vi i dette bildet som har en fin ro over seg. En fin kveldsstemning og stille på sjøen. Meget fine farger som har bra med kontraster. Bra komposisjon, fin dybde i bildet, stort pluss med dybdeskarpheten dekker hele bildet fra forgrunn til bakgrunn. Også fint med rognetreet i bildekanten. Jeg har bare positivt å si om dette bildet!
Bente K.

Vakker og idyllisk ro hviler over dette frodige landskapet. Også jeg synes komposisjonen er veldig god. Eksponeringen ser veldig bra ut, men jeg lurer på om bildet har en anesle for mye fargemetning.
mvh Bente
Stig Børre E.

Hei.
Syns grunnkomposisjonen i bildet er bra men det hele blir litt rotete for meg. Rogna til høyre forstyrrer en del. Den lyse himmelen trekker mye oppmersomhet. Hovedmotivet blir litt borte i det hele. Teknisk sett er bildet bra. Fine toner og fin skarphet.

StigB
Geir F.

Hei Tone
Synes du presenterer en stille og vakker stemning her. De tunge steinene i bunnen skaper en fin avslutning av bildet i bunn, samtidig som de andre elementene finner sin plass i motivet. I tillegg er bildet teknisk godt. Liker som regel ikke effektrammer på bilder men synes dette fungerte meget godt.
Hadde absolutt sansen for dette.
-geir f-
Ivar B.

Ja Tone, jeg synes du har fått til en grei skildring av et miljø, men personlig synes jeg ikke du er helt i mål. Bildet er i og for seg riktig komponert med forgrunn, fin bue i vannet og dybdefølelse. Likevel synes jeg at bildet blir litt rotete. Her er mange elementer å forholde seg til, og jeg tror personlig at bildet hadde vært bedre uten rogna til høyre. Dette blir jo høyst min personlige mening og ser jo at det faller godt i smak hos andre. Mvh Ivar.
Hege J.

Hei Tone!

Dette bildet er roen selv, jeg kan forestille meg at jeg sitter der og bare nyter roen mens jeg lar tankene vandre vekk fra hverdagens stress og kav. Du komponerer bildet klassisk og godt. Du var heldig med det gode fotolyset denne kvelden. Det skaper stemning her. Et tradisjonelt, pent bilde.
Motivet minner meg om ''gamle dager'', bare synd at båtene er i nyeste laget. ;-)

Mvh Hege
Inger Anne Maritsdotter V.

Fredfull kveldsstemning, fint med rognebærtreet i høgre side,
bra skarphet og fine fargar, et veleksponert bilde.

Mvh Inger Anne
Tone A.

Takk for alle kommentarar og gode råd. Etter litt ferie og eg skulle gå gjennom bilda mine, fekk eg faktisk litt prestasjonsangst med å legga inn bilde. Så vart det eit stemningsbilde som oser av ro igjen.
Eg har mangebilde av sjøhuset, men det ligg alltid ein eller annan ny båt der. Og når det sjeldan er borte nokre båtar, så er det feil lys. Rognebærtreet måtte med kraftig kutta pga himmelen som er litt utbrent øverst. Den vesle buastranda med steinane og fjella som omkransar den ville eg ha med, så tittelen blei nok litt feil. Men dette er ein herleg stad å slappa av på. Viestad er ein liten stad mellom Lyngdal og Farsund, med nokre smale vegar gjennom skogar. Men ved sjøen er det praktfullt.
:) Tone
Espen A. I.

Pent dette, men føler at det mangler endel på kompen for at jeg blir helt fascinert, men det funker helt greit som et feriebilde.

mvh Espen
Odd Tore S.

Et bilde som er fylt av en resignert stemning, passe tamt i fargene og lyset til at det står godt i stil med det gamle naustet.
Jeg synes vinklingen her er grei nok, heller at det er litt dumt med båtene som ser alt for nye ut og heller ikke ligger så fint i forhold til hverandre. Kanskje forsvinner de når høstfargene kommer?
Odd Tore
Stine J.

Hei Tone,

Det fine lyset er med å skape stemningen her. Rent komposisjonsmessig sliter jeg litt med å finne roen i bildet. Veldig mange elementer å forholde seg til. Jeg tror en kutt fra bunn for å få bort gresset vil roe det hele litt ned, men det blir sikkert smak og behag. :)

mvh Stine
Avsluttet .

Hei Tone
Velkommen hjem og hverdagslige gjøremål. Føler nesten som jeg sitter på steinen der; det oser av ro og harmoni. Jeg liker veldig godt komposisjonen du har valgt, med rognebærtreet i høyre bildeflate, steiner blank stille sjø og så det gamle falleferdige naustet. Synes du har fått både i pose og sekk. Gode farver og ikke minst lyset gjør bildet meget severdig.

mvh arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu