(+)
På søndagstur til Bymarka på Hommersåk, kom vi over denne hesten som gikk og beitet tilsynelatende uforstyrret. Gjennom naturens egen ramme, betraktet jeg det flotte dyret.

Synes selv bildet er trivelig, men holder det mål?

'Rammen'' kan nok virke litt rotete, men for meg er den en del av naturopplevelsen.
Bildet inngår i albumet DIVERSE NATUR- OG UTEBILDER -
Utstyr
  • Olympus digital, mju 300
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHadde bare med kompaktkamera på turen, så mulighet til valg av dybdeskarphet var ikke tilstede. Synd at ''rammen'' er så ujevn i skarphet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger628
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_206943} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Odd Tore S.

Hest i det grønne med innramming av grønne blader er et pent og tradisjonelt motiv.
Bra eksponert, og hesten står fint mot den mørkere bakgrunnen.
Når det gjelder det som ikke er så bra, så har du allerede bemerket ujevn skarphet på bladen i innrammingen. En gren strekker seg også ganske nær hesten.
Jo, motivet holder mål, men DSLR hadde gitt bedre kontroll her. Og det sier du også selv.
Odd Tore
Nikolai E.

Jeg får en viss nøkkelhull-følelse med den innrammingen som virker som omkranser hele bildet. Hadde det vært et ''vilt'' dyr, f.eks hjort eller rådyr, hadde opplegget fungert bedre for meg. Men ikke en hest som mange (inkludert meg selv) har et nærkontakt forhold til.
Det andre som jeg synes gjør bilet mindre interessant, er midtstillingen av motivet. På en måte er det en naturlig komposisjon gitt innrammingen, men man blir fort ferdig med slike bilder.
Det positive er at du har et godt bilde av hesten. Tror den hadde gjort seg større i bildet.
Steinulf L.

Joda,det fungerer. Teknisk ikke blandt dine beste, og 'ramma' er som nevnt litt rotete. Men en enkel og fin sommeridyll, fint gjengitt, det er det. Vi skal ikke alltid forlange 'perfekte' bilder. Dette er ekte.
ingeborg w.

Koselig, som du selv sier. Det ser idyllisk ut. Teknisk kunne dette vært noe bedre med et bedre kamera, mer kontroll på dybdeskarphet og bedre detaljgjengivelse på hesten. Jeg synes allikevel at dette er bedre enn mange andre hestebilder jeg ser her inne, da dette er fritt for bygninger og gjerder. Lyset og kompen er fint.
Stig Børre E.

Pent bilde. Fin innramming rundt hesten, men den kunne vært mer ute av fokus.
Fine farger og fint lys. Ikke veldig originalt. Syns midtstillingen fungerer greit.

StigB
Avsluttet .

Tiltalende, jeg synes det ligger ikke så rent lite mystikk i dette bildet. Etter min mening gir det mørke feltet bak hesten en spennende effekt. Dyret beveger seg ut fra dette som for oss er ukjent.
Situasjon: En varm sommerdag tar man en blund i skyggen fra noen løvtrær. Med ett bråvåkner man av en forsiktig lyd. Man hever hodet og får se…dette.
De underjordiske holder jo også dyr? Jeg mener å ha hørt at selveste dvergmøen skal ha blitt sett på en lys hest …
Liker det!
Mvh

Andreas L.

Jeg synes dette var veldig fint. Med photoshop kan man sikkert skape det perfekte øyeblikket, men virkeligheten fungerer bra her :) Det er et veldig bra bilde til ikke å være tatt med et speilrefleks, synes jeg da... Det er verdt å invistere i et slikt :)

-Andreas
Inger-Lise S.

Et trivelig motiv. Det gjorde seg med bladene som innramming :-) Selv om det ikke er teknisk på topp, er det et bilde til å bli i godt humør av!

Inger-Lise
Hege J.

Takk for kommentarene.
Jeg har forståelse for at bildet ikke fenger alle. Vi ser ting forskjellig, og en hest er jo ikke akkurat eksotisk. ;-) Hyggelig at noen av dere likte det, tross tekniske mangler.

Denne hesten var enormt svær, den ruvet skikkelig der den sto i lysningen, men proposjonene kommer jo ikke fram på bildet.
En av døtrene mine mente det var hesten til Pippi som hadde blitt ''sluppet fri''. ;-)

Rune: Jeg likte tolkningen din!

Andreas: Et kompakt digitalkamera er kjekt å ha som ekstrakamera, ja.

Ha en fin dag, folkens!

Mvh Hege

Ole E.

Fin og vellykket inramming av motivet. Føler nesten at du spionerer på hesten :-) Jeg fikk veldig lyst å se samme motiv i bedre lys, lavt, varmt kveldslys som treffer hesten, men skygglegger opptaksplassen, slik at løvverket i front blir silhuetter....uff nå ble det mye ønsketenking. Utvilsomt et bra bilde!
Inger Anne Maritsdotter V.

Støtter meg til OTS sin velskrevne kommentar her.
Har sett på dette bildet noen ganger, og motivet/kompet er bra, men bilderesultatet mangler dessverre en del.

Inger Anne
Tone A.

Hei Hege
Også eg har sett på bildet fleire gonger. Her har du verkeleg fått fram eit stemningsfullt bilde av den beitande hesten innramma av bladverket som gir ein fin effekt og som forsterkar alle balda bakerst i bildet. At blada skulle vore skarpare har du sjølv kommentert, men til å vera eit kompaktkamera har du fått eit fint resultat. Og når det gjeld lyset er det nettopp flott pga den lyse hesten som har fine detaljar, der lyset fell på manken frå sida. Midstillt som gir ro og harmoni til bildet. Fin positur på hesten, fine grøntonar og hesten er ein fin kontrast i alt det grøne.
Dattera mi har nettopp denne hesten, som eg har bare få bilde av pga at den er så lys og fort får utbrente parti. Det er ein araberhest og fargen gjer at andre hester held seg unna den. (Faktisk fekk hesten hennar store sår etter andre hestar hadde sparka og bite den på sommarbeite. Den rømte og fann vegenheim til stallen sjølv, det er er ca. 30min. med bil.)
:) Tone
Hege J.

Takker for konstruktive, nyttige og hyggelige tilbakemeldinger fra dere siste tre også. :-)

Mvh Hege
Stine J.

Hei, hei Hege

Motivet av hesten som er rammet inn av bladverk fungerer bra. Litt eventyraktig. :)

Som andre har nevnt før meg, er du dessverre ikke helt i mål. Støtter meg til Odd Tores kommentar.

mvh Stine
Tuva K.

Hei hei!

Dette bildet falt jeg for. Virkelig nydelig og eventyraktig som noen andre også nevner. Vakker hest, og kjempefint med ''rammen''. Litt synd med den grenen som er så nærme hesten, men det er jo ikke akkura din feil. Skulle du begynt å knekke den av så hadde kanskje hesten blitt skremt. Bra jobbet!

Hilsen Tuva :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu