Hvor er laksen...!?!
Tatt ved Meosen hvor vi ser Namsen bukte seg oppover mot dalen. Fiskeren hadde tatt en landpause og så utover. Og det hoppet fisk, så pausen var kort!
Syns det er OK unntatt den himmelen som er noe kjedelig. Kuttet den til et minimum, med tanke på å legge fiskeren på en plass i ruta hvor han vistes godt.
Bildet inngår i albumet Dresintur '06 - Den nå nedlagte Namdalsbanen blir brukt til turist formål i dag. Det er mulig å leie dresin og sykle fra Namsos Camping til Skage, en overkommelig tur. Og en kan stoppe underveis og iaktta naturen, eller se nærmere og fundere over hvorfor i alle dager det ikke går tog her!!
Utstyr
  • Canon T-90
  • Canon FD 35-105, f. 3.5-4.5
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeFuji Sensia 100
  • Nei
  • AnnetGrunnjusteringer og tettere utsnitt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger304
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_206353} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Jóhann! Flott komponert bilde med fine linjer og interessepunkt. Jeg er litt enig med deg ang.himmelen, men en skystripe anes såvidt. Den skulle nok med fordel ha vært sterkere. Jeg er litt usikker på fargene i bildet, er det noe rødstikk? Flott blåfarge i vannet er det uansett. Litt skjev vannlinje, men kanskje det bare er en bue som ikke jeg kan se. Flott bilde.

hilsen ingebjørg
Jóhann Á.

Hei Ingebjørg!
Takk for kommentar! Det er mulig det er magenta/rødstikk. Sliter med at jeg får sterkt magenta stikk fra skanningen, og ikke altid at jeg treffer riktig med fargene etterpå. Her kjørte jeg vel bare Auto Levels, så kanskje jeg burde tatt i mer. Og at vannlinjen tipper til venstre og Namsen renner oppover, tror jeg du har rett i! ;o)
Halldór G.

Hej Jóhann

Dejligt situationsbillede. Smukt landskab og billedkvaliteten er ok.
Kveðja frá DK.
Halldór G.
Steinulf L.

Vakkert landskapsbilde hvor personen er viktig fordi han tilfører dimensjoner i bildet. Et lite magentastikk anes på min skjerm.
John H.

Hei
Fint naturbilde som får en ekstra dimensjon med båten og personen. Det skal ofte lite til for å få prikken over i-en. Tror du med fordel kan rette opp skjevheten i bildet, det er ikke helt i Water. Men komposisjonen og balansen i bildet er helt topp
John
Kjartan T.

Fikk en sterk følelse av et litt gammelt bilde da jeg så dette. Namsen på 70/80-tallet. Det er rart å registrere hvordan teknikken endrer vårt syn på bilder. Ellers er jeg enig i at himmelen var blass og kjedelig, du burde kommet deg opp og ut litt tidligere på morra'n.

Bildet har ellers en fin og sommerlig stemning. Flott med tiriltungene i forkant. Linjene er nevnt.
Jóhann Á.

Takk for kommentarer!
Vannlinje og fargestikk er nevnt og det er nok riktig. Morsomt, Kjartan. Er det filmen du sikter til, eller kanskje fargene? Bildet er tatt ettermiddag i juni og morran er jo så jæ.... tidlig på den tiden!
Tom A. T.

Fiskeren gjør all verdens forskjell i et bilde som dette. Han blir et viktig interessepunkt og gir bildet en historie. Derfor syntes jeg ikke det gjør noen ''skade'' at himmelen er litt konturløs. For mye farger der så ville fiskeren fått større og kanskje for mye konkurranse om å bli sett på samme måte som nå. Jeg liker i alle fall bildet ditt. Artig å se at det er noen som brukert godt ''gammalt'' utstyr enda ;o).. jeg brukte selv maken både hus og objektiv i 10 år fra 86 til 96.
mvh Tom T
Jóhann Á.

Takk, Tom, glad for at du liker bildet! Og utstyret funker det, men jeg ser etter hvert klart fordelene med det digitale, ikke minst kostnadsmessig.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu