Obrestad fyr
Bildet inngår i albumet Strandliv - Bilder fra jærens kyst.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S NIKKOR 17-35mm 1:2.8D
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/13
  • Lukker15s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger788
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_205516} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
ingebjørg fyrileiv g.

Flotte og lette blåtoner i et vakkert bilde. Lukkertiden er godt valgt og vinkelen er fin. Utbrent himmel innimellom skyene trekker litt oppmerksomhet, men det er det eneste jeg kan pirke på. Kanskje et kutt under ''det verste'' kan hjelpe? (-og gjøre utsnittet mer spenstig?).
Flott komposisjon.

vh ingebjørg
Ivar B.

Flott bilde Ole. Du inspirerer! Nydelig kveldsstemning?, med kledelig blåtone. Komposisjonen preges av flott balanse der den bakerste steinen i vannet til venstre er viktig for resultatet i så måte. Du har prioritert forgrunnen og har gjennom dette skapt en fantastisk dybde i bildet ditt. Steinen til venstre i forgrunnen danner en tenkt diagonallinje opp mot fyret. De lyse områdene i himmelen plager ikke meg og jeg ville ikke kuttet himmelen. I mine øyne er den med å understreke storheten i landskapet. Mvh Ivar.
Anne-Lise S.

Henger meg på Ingebjørg og Ivar! Bra komp, fine farger, og dybden har du fått veldig bra til. Jeg er enig med Ingebjørg ang den utbrente himmelen her og der, men ville ikke kutta bildet likevel. Heller gjort noe med akkurat det!

Anne-Lise
Helge L.

Hei,

flott bilde, med litt jobbing med himmelen tror jeg det blir mye bedre! gjør f.eks en ny og mørkere eksponering, og bruk den som utgangspunkt for himmelen. Enig med Ingebjørg at de utbrente flekkene forstyrrer. Tror også en litt mørkere og mer dramatisk himmel vil stå godt til resten av bildet.
Hilsen Helge
Torild H.

Merkelig.
Hvorfor det er så ''populært'' at vann, her selve havet, til og med, skal se ut som melisglasur.
Som helhet syns jeg ikke himmel og hav her passer isammen, de skulle ha vært på to forskjellige bilder.
Smaksak; javel...
mvh Torild

Ole E.

Hjertelig takk for kjappe kommentarer!

De utbrendte partiene i himmelen plager meg også, og ikke bare litt, jeg har dratt maks ut av råfilen, ingenting mer å hente der. Jeg skal etterhvert prøve det Helge anbefaler, prøve å sette inn en ny himmel.

Torild, jeg vet sannelig ikke hvorfor at det er så ''populært'' at vann skal se ut som melisglasur (Jeg imøteser veldig gjerne betraktninger rundt dette elementet her, selv om det ikke omhandler bildet direkte). Personlig liker jeg det veldig godt, bilder kan bli mer rolige av det, dersom det er det du ønsker å formidle. Et annet poeng er at dersom man er en landskapsfotograf og ønsker god dybdeskarphet (liten blenderåpning) og fin belysning (les: tiden rundt solnedgang/oppgang - lite lys), så skjer det bare som et resultat av at du må bruke lengre lukkertid. Det er heller ikke alltid havet er like brutalt, i går var det nesten ikke en bølge å fornemme, det så faktisk ikke så ulikt ut som det gjør på bildet. Takk for kommentar ;-)
Torbjørn K.

Meget bra dette her, og nesten et skolebok-eksempel på at dersom man følger ''reglene'' så blir resultatet deretter. Velkomponert med bra dybde og fin plassering av fyret. Lyset og fargetonene sitter bra, og det uskarpe vannet lager fin stemning i bildet. Jeg kunne tenke meg noe lysere forgrunn og noe mørkere himmel.

Torbjørn
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg likte veldig godt komposisjonen og dei vakre pastellblå tonene i sjøen, akkurat passe lukkertid.
Steinane skaper en fin dybde innover i bildet.

Inger Anne
Avsluttet .

Hei
Her tror jeg rett og slett jeg ville kuttet endel av himmelen. Himmel og hav står ikke i forhold. Kanskje det skulle ventet til det ble mørkere, hvis det ble det da??. Ellers så synes jeg formatet kler det tette utsnittet som du har valgt for motivet. Havet, steinene og fyrtårn er jo bare lekkert.

mvh arild
Stig Børre E.

Flott bilde. Mesterlig komponert og fine kalde toner. Himmelen blir litt kjedelig her.
Ser ikke helt hvordan du skal få gjort noe med den i og med at det er utbrendte partier.

StigB
Ole E.

Takk for ytterligere kommentarer!

Jeg har forsøkt å kutte himmelen slik som har blitt foreslått, men for meg fungerer dette ikke i det hele tatt, jeg har også prøvd å bytte ut himmelen med en annen, men det så desverre alt for fake ut. Men jeg skal nok prøve å finne denne plassen igjen, får se om jeg får tid til å ta en tur senere i uken. Takk igjen!
Espen A. I.

Ja, pent er det og det er typisk deg !

Blåfargen treffer godt, samt det suget steinene gir, samt husene på toppen av kneika eller hva jeg skal kalle det. Virkelig pent.

mvh Espen

(minus for utbrent himmel, kunne ikke dy meg;)
Torild H.

Hei igjen,
bare en liten kommentar til EAI som nevner ''kneika''. På Jæren heter det brekka, som er en bratt bakke utgravd av vann, langsmed elv eller sjø.
Ei av brekkene på Obrestad vart i ''gode gamle dager'' brukt til skihopp vinterstid, hvis det var nok snø. Jærske daredevils arrangerte til og med skihopp der, som også blei filma. De er en fryd å sjå desse filmane i dag!
Ellers vil jeg takke for fint svar på min kommentar, ja, jeg vet at sjøen kan være så stille, om enn sjelden, og det har du vist tydelig her. Syns også at du bruker høydeformat med stort hell i flere av dine bilder.
Mvh Torild
Odd Tore S.

Pent og godt utført, selv om en litt mørkere original kanskje hadde vært enklere å behandle? Det er ikke lett å gjøre det som har blitt for lyst mørkere.
Men egentlig synes jeg at steinene og den svevende sjøen rundt disse er det viktigste her, og det er bra. Skulle gjerne sett et nærmere studie av dette, det er nesten litt Rolf Støa over dette.
Jeg vet at du har lagt ut slike studier før, men her stemmer farger og former så bra.
Odd Tore
Inger-Lise S.

Jeg kan ikke forlate siden din uten å kommentere dette bildet. Jeg liker det svært godt. Fint valg av komposisjon med de store steinene i forgrunnen. Godt valg av lukkertid og nydelige blåtoner. Et flott motiv, dyktig presentert.

Inger-Lise
Ole E.

Takk takk! Du har nok rett Odd Tore, en mørkere original hadde nok vært et bedre utgangspunkt. Jeg har ikke fått dratt ned til Obrestad siden den gang bildet ble tatt, men jeg lover deg en ny versjon i løpet av høsten :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu