Utstyr
  • Nikon D2x
  • 300mm 2,8 G AF-S VR
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/800s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1171
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_205039} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Avsluttet .
Hei,

Helt rått bilde! Veldig bra eksp, samt tøft utsnitt.

mvh
Tommy
Torbjørn K.
Et imponerende fuglebilde dette her. Først og fremst et svært spennede utsnitt, men jeg liker også de mørke blåtonene og de mettede fargene i dette bildet. Skal jeg pirke litt, så har du mer å gå på når det gjelder skarphet i dette bildet. Er nok sikkert ikke helt enkelt å oppnå dette på såpass tette fluktbilder.

Torbjørn
Ivar B.
Særdeles vellykket dette. Et spennende utsnitt som fungerer helt utmerket i mine øyne. otte og fine farger, og den mørke bakgrunnen forsterker spenningen. Fuglen ser jo også unektelig litt skummel ut i blikket og tilfører bildet dramatikk. Meget bra! Mvh Ivar.
Kjetil H.
Et bilde som trer ut av den tradisjonelle sjøfuglegenren, og i det minste av denne betrakteren heller oppleves som en kombinasjon av actionbilde og et estetisk produkt, der intensiteten i blikket og den grafiske ideen avgjort har større betydning enn en tradisjonell artsavbildning.

Det er ganske markert blåstikk i blidet - Torbjørn Kjørlhaug setter pris på dette, men i mine øyne ser det en smule unaturlig ut og trekker ned.

En horisontal flip gir enda større intensitet, mener jeg, men dette er et bagatellmessig spørsmål man kan spille ping-pong med i det uendelige.

mvh
Kjetil

Tom A. T.
Må si meg enig i det som skrives over her. Den mørke og behagelige bakgrunnen fremhever fuglen på en utmerket måte og et tette utsnittet forsterker uttrykket ytterligere. Fuglen er dyktig eksponert hvor både dybdeskarphet og valg av lukkertid må sies å være meget bra. Selv med det lille blåstikket som påpekes må riktig så ''velsmakende'' og svært så severdig må bli min dom.
mvh Tom T
Ketil K.
Takker for interessante synspunkter! Det er riktig at det er blått i de hvite tegningene i bildet. Det er ikke lagt på blåfarge, den er der pga valgt hvitbalanse. Hensikten var å gi tydeligere avtegninger av skyggeområdene i det hvite, samt å unngå at bilde ble flatt. Jeg mener også det kan forsvares (noe) i hvert fall – siden det var blå sjø og til dels blå himmel, som jo normalt vil gi noe blåtonet gjenskinn i det hvite.

Når det gjelder eksponeringen var den svært vrien. Antagelig hadde det lønt seg å øke ISO og øke dybdeskarpheten/redusere lukkertiden. Det blåste sterkt, og selv med 1/800 sek kan man se uskarphet i enkelte av fjærene på vingen.

Komposisjonen: Bildet er ikke flippet i forhold til bildetagningen. Jeg personlig mener at det planet som er benyttet her gir bildet større linjedynamikk, fordi man får skrå i stedet for rette linjer i bildet. Vet ikke hva du sikter til som gir bedre resultat KH? Hva tenker du på vil gi større intensitet? Spørsmålet er interessant det, men normalt er det nettopp vel skråstilling som gir øket dynamikk/intensitet?
Tomm H.
Syns også det er et veldig tett og bra bilde. Stusset litt ved fargegjengivelsene men ikke noe stort poeng..
Steinulf L.
Dramatisk og flott.
Ketil K.
KH: Du sikter forresten sikkert bare til at fuglen kommer inn fra høyre, ikke venstre, ikke selve skråstillingen. Inn fra venstre gir ro, inn fra høyre mer uro og ubalanse, så vidt jeg vet, ønsket her.
Eyvind R.
Et nært og fint havsuleportrett. Den mørke bakgrunnen fremhever fuglen på en utmerket måte. Spennende utsnitt.

Mvh Eyvind
Bjørn H.
Et strøkent utsnitt og bra eksponert.

Ingen problemer med ev. fargestikk her ...

Høy klasse over denne :)

Bjørn.
Kjetil H.
KK - riktig, jeg siktet ikke til skråstillingen, men til at den kommer inn fra høyre. Jeg er enig med deg etter å ha sett et par ganger til, det er mindre konvensjonelt slik det er nå.
Odd E. k.
Hei Ketil!

Imponert! Henger meg på de andre positive kommentarene.

Mvh.

Odd E.
ingebjørg fyrileiv g.
Nydelige fugl, godt fotografert, Ketil. Fargene er godt mettet og flotte å se på. Innkomsvinkel plager meg ikke. Men jeg hadde ønsket hvite fjær istede for med blåskjær. Uansett: flott bilde.

hilsen ingebjørg
André M.
Teknisk topp, og skikkelig bra komp. Uttrykket i minen til fugger'n er også bra. Regner med at det ikke er instruert ;-)
Geir Arne M.

Meget vellykket havsule. Det som ser ut som tendenser til utbrenning har ingen negativ betydning for bildet.

Dette bilder markerer seg både ved komposisjonen - fargene og ikke minst fuglen selv. Dette er en av våre mest markante og fineste fugler.

Komposisjonen er elegant. To diagonaler som gir bildet dramatikk. Bakgrunnen er helt fin. Lite å trekke for

mvh
geir
Kjetil S.
Utsnittet gir bildet et snev av dramatikk. God dybde i bildet også. Meget bra!

Kjetil
Jan-Eilert P.
Meget pent.

Spennende utsnitt.

J-E.P.
Carsten A.
Meget bra dette, tett utsnitt gir god utnyttelse av bildeflaten. Her er det fin, detaljert og fargeriktig gjengivelse av fjærdrakten his en vakker fugl.

Man opplever dessverre ofte at det ikke blir forstått at blå himmel og do. sjø setter sine spor i bilder hvor motivet har en forholdsvis nøytral karakter (her hvite fjær). Jeg syns for min del at det er like forbausende hver eneste gang, men slikt får man bare ta til etterretning. ''Blåstikk'' dreier det seg uansett ikke om her, hevdes det vet man ganske enkelt ikke hva blåstikk er. Endring av fargebalansen (fjerning av antatt ''blåstikk'') her fører til overbetoning av gult i hodefjærene og unaturlig reduksjon av blått i øyet med omgivelser.

Om bevegelsen går mot venstre eller høyre er ett fett for meg, påstander om at det ene virker anderledes enn det andre syns jeg bare blir merkelige.

MVH CA
Hans-Gunnar H.
Ble helt rått dette KK!
Er vel en 3'de års drakt dette?
Ohhh sulemio....hehe..
MVH Hans-Gunnar
Jon-Petter T.
Flott og intenst portrett av denne fuglen!
Det at du er på samme høyde som fuglen gir meg mer kontakt og det er bra. Ikke så mye nedenfra og opp.
Utsnittet funker så absolutt, og jeg kan fornemme farten.

Så en gang en havsule som stupte bare 5 meter unna meg. Et majestetisk syn!
Stine J.
Hei Ketil,

Nydelig, nært, dramatisk og fartsfylt! I like! :)

mvh Stine
Svein B.
Nja, jeg vet ikke helt jeg Ketil. Jeg er klar over hva forskjellige lysforhold og fargetemperaturer kan gjøre med farger i bildet, men jeg er ikke helt fortrolig med det tekniske i dette bildet. Selve utsnittet er godt, men både skarpheten/detaljeringen bærer preg av for kraftig beskjæring, og - la meg få kalle det fargestikket, du vet hva jeg mener- blir noe feil for meg. Blåfargen i det hvite på rygg og skuldre kan selvfølgelig forsvares med forhold under opptak, men jeg er likevel av den mening at så lenge ikke disse lysforholdene med dertil fargestikk ikke tilfører noe positivt i form av f.eks stemning eller liv i bildet, blir poenget litt borte. Her er en flat hvit fjærdrakt blitt flat blå, i mine øyne tilfører det ikke noe, heller motsatt. Smak og behag bestemmer selvfølgelig dette, det ene er riktig for noen- noe annet for andre.

Uansett, et spennende og godt havsulebilde- langt på veg vellykket ;)

Mvh
Svein B
Ketil K.
Takker for nye kommentarer. Litt demping av det blå i det hvite kommer jeg nok til å gjøre i en sluttversjon tror jeg.
Ann F.
Litt demping av det blå, ja, men ikke helt vekk. Det lille blåskjæret du forhåpentligvis kommer til å sitte igjen med, gjør at fuglen får en virkning som ikke nødvendigvis er etter boka - og derfor destod mer virkningsfullt som inntrykk av begevelse og storhet.
Den tredimensjonale virkningen bidrar også til det.

Mvh Ann
Stig B.
Nydelig utsnitt og fin komposisjon. Flott sjøfarge, men jeg kan være enig i at blåstikket(?) på kroppen kan være litt mye på en fugl som er helt hvit. Ut over dette likte jeg bildet meget godt, og skullel svært gjerne eid det selv. Har aldri kommet så nært på havsulen, som jeg synes er en vakker fugl.

Mvh Stig
Odd Tore S.
Intenst blikk er det første som fanger oppmerksomheten. Intenst og skarpt.
For meg er hele bildet skarpt nok. Mulig at jeg ikke er kritisk nok, men på bekvem betraktningsavstand funker det helt fint. Litt blafring i avvikende vingefjær må vel være OK, hva er egenfrekvensen for disse, og hvilken lukkertid måtte til for å fryse?
Jeg ser et visst blåskjær, uten at jeg reagerte på det før jeg så at andre hadde kommentert. Kan kanskje dempes. Som når det gjelder skarphet vil jeg ikke ta mer stilling til dette før jeg evt hadde sett det som utskrift i riktig størrelse.
Dataskjermer har også sin personlighet som påvirker kommentator.
Jeg synes egentlig at dette er imponerende og litt av en fulltreffer. Og etter min oppfatning flyr fuglen i riktig retning, men jeg ender som passgjenger når jeg skal fokusere på å marsjere riktig.
Odd Tore
Kjell Sigurd S.
Imponerende tett på havsule i flukt. Det intense blikket er tøft og gir inntrykk av full konsentrasjon. Blåfargen i det hvite kan gjerne dempes men er det virkelig noe der ute i naturen som er 100% hvitt? Synes ofte lyse farger, som her, opptar farger fra omgivelsene og jeg ser derfor ikke noe stort problem i at det er en tuch av blått her. Utsnittet er på grensen til for tett og hvis et litt større utsnitt hadde gitt et bedre detajeringsinntrykk så tror jeg jeg ville valgt det. Uansett et av de bedre av havsule i flukt jeg har sett.

Kjell S
Gro K.
Dette er elegant. Flotte kraftige farger (blåfargen generer ikke meg), tett og bra utsnitt, intens blikk. Diagonalen gir fin dynamikk.
Hvor har du vært for å komme opp i høyde med fuglen ?
Hilsen Gro.
Avsluttet .
Imponerende bra......finner ikke ord.....må bare nyte. Bokmerke!

MvhJRH
Arnhild A.
Hei.

Utsøkt fuglebilde. Gratulerer.
Rune H.
Et meget solid arbeid!
Synes bildet er utrolig godt - og intensiteten fenger!!
Støtter opp om alle positive kommentarer!
Rune :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu