Den ligger nok trygt i natt
En litt spesiell himmel som var verd å prøve å få festet til billedbrikken.
Når jeg først kom til stedet, fant jeg ut at jeg hadde tomt batteri på dslr'n og måtte hjem og ta den gamle S45'n fatt og fikk gjenoppfrisket manuelle innstillinger på dette. Er redd resultatet kunne blitt bedre om jeg ikke hadde glemt ladingen ...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-16 20:54:46
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-10-16 20:59:22
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon PowerShot S45
  • -
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger510
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_204152} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Stine J.

Hei!

S45 har jeg også som ekstrakamera. :)

Fargene på himmel og speiling er flotte og plasseringen av båten bra, skulle imidlertid gjerne sett mer konturer på fjellene og kanskje enda mer ''trøkk'' i fargene. Kanskje en liten omgang med shadows/highlight hadde gjort seg?

mvh Stine
Espen B.

Fin høyspentledning :) De har en tendens til å ''ødelegge'' fine bilder har jeg erfart. Pent bilde som kanskje hadde vært bedre om du hadde dempet høylysene.
Øistein W.

Flott stemning.
Her ville jeg gått ombord og tatt noen liljebilder.

Mvh.
Øistein
Hans Henrik F.

Hyggelig å stå opp og finne kommentarer på bildet. Takker !

SJ: Jeg hadde en langt mer fargesprakende versjon på gang hvor også kontrasten var større, men min samboer mente den ble for drøy. Skulle jo aldri latt meg påvirke der, for jeg synes jo det er morsomt noen ganger å dra på litt. Får se om jeg får laget en slik versjon igjen senere. Her har jeg stort sett justert curves og redusert støy en smule. Jeg tar meg stadig i å konkludere med at S45 ikke er så dårlig i forhold til alderen og fungerer utmerket som familiens snapshot-kamera selvom det er i treigeste laget noen ganger.

EB: JA, kunne jeg fjernet de linjene i virkeligheten hadde det vært fint. Å klone dem bort her orket jeg rett og slett ikke begynne på. De er nå engang der og er ikke pene :-)

ØW: Det slo meg også at det var mye liljer som hadde fortjent en seanse. Jeg har jo sett Fred Strømme og andre her inne vise noen fantastiske varianter og det frister. Da må jeg imidlertid ta dem med det ordentlige kameraet og litt annet lys kanskje. Men nå vet jeg om dem og kan returnere når som helst. Ser jo du også behersker den kunsten ...
Sven-Erik N.

Hei

Fint bilde og fine farger. Går jo an å bruke S45 også. Som nevnt er de lyse partiene litt for lyse etter min smak, litt sterk kontrast også, kanskje? Ser at bildet er tatt med 1/30s lukkertid. Brukt stativ?

Sven-Erik :-)
Hans Henrik F.

Takker igjen !

Det er brukt stativ ja. Ser også at de lyse partiene er litt mer fremtredende her på den bærbare skjermen enn de er på den jeg redigerte bildet på - da la jeg ihvertfall ikke merke til noe spesielt der. Får ta en etterkontroll på det i kveld.
Ketil K.

Litt standard, ville nok prøvet å få mer dynamikk ut av dette. Båten og vannliljene, vidvinkelperspektiv og lav, evt. tettere på opptaksvinkel kunne bidratt . Fargepotensialet kunne også utnyttes bedre, nå blir vannliljene mørke og litt borte i bildet.
Hans Henrik F.

Takk for synspunktene, KK! Er jo enig i at det er relativt standard dette her. Jeg hadde bare ikke gjort det før :-)

Vedr opptaksvinkel, kunne nok kanskje en heftigere vidvinkel vært en løsning som hadde gjort seg, men det hadde jeg ikke for hånden. Lavere ned valgte jeg veldig bevisst å ikke gå, da jeg ønsket å få med de blå toftene i båten. Jeg synes de er viktige. Innbiller meg også at jeg ville mistet en del av fargespillet i vannet om jeg måtte langt ned, men det blir jo bare spekulasjoner fra min side. Er ellers også helt enig i at vannliljene er litt tamme. Det var noen liljer lenger til venstre som hadde noe mer farge, men de ble borte i beskjæringen. Tror de var tydeligere pga et tre som kastet skygge inn dit. Vet ikke helt hvordan jeg kan få mer trøkk i dem slik de er på bildet her - tips mottas gjerne.
Andreas S.

Hei!

En magisk stemning du har fanget her. Fin komposisjon med rette linjer og ikke minst speilingen i vannet! Kanskje litt utbrenthet på himmelen i høylysene, men det blir bare pirk. Fargene er uansett flotte!

Mvh. Andreas D.
Ketil K.

Jeg ser nok for meg en helt annen utnyttelse av motivet, der båt og vannliljer blir mer fokuserte elementer i linjer og punkter i bildet. Det ligger mange eksempler på vannliljer og robåter på foto.no. Se Arne Strømmes og Tom Trogstads vannliljebilder for eksempel. Ellers for å få opp trøkk i vannliljefargene (ikke sikkert det passer akkurat slik motivet er utnyttet her) er jo bruk av layermasking, levels og saturation i PS.
Hans Henrik F.

Takker for kommentar, AD.

KK: Setter pris på dine innspill. Både Strømme og Trogstad er jo fremragende fotografer og jeg har sett på bildene deres flere ganger og scannet igjennom litt her igjen. De er jo helt klart til inspirasjon. Jeg skal forsøke meg på en tur tilbake til samme sted om jeg finner en anledning med passende lys. Så kan det være jeg kan få til noe litt mer alternativt ...
Sissel N.

Dette var et utrolig vakkert skue! Jeg har nok ikke kompetanse til å gå i detaljer her, det fungerer for meg! Tusen takk for flott kommentar!
Hans Henrik F.

Hyggelig å høre det funker for deg - ser ellers på bildene dine at du klarer deg veldig godt uten teknisk kompetanse om du ikke har noen (hvilket jeg betviler en smule) :-)
Hege J.

Hei!
Lenge siden jeg har sett på bildene dine nå. Husker jeg ble så fascinert av ''Michelin-mannen'' Emilie for snart 2 år tilbake. ;-)

Her har du tatt et vakkert bilde, Hans Henrik. Det å ta koselige, pene bilder blir ikke alltid sett på som så bra her på dotten, er mitt inntrykk. Selv tiltrekkes jeg av slike flotte naturbilder. Man kan gjerne si at de er tatt før, at det går 13 på dusinet eller at de ikke er spennende nok. Jeg fikk selv en kommentar tidligere i dag på et tilsvarende ''vakkert'' bilde om at det er lov å ta OG like slike bilder også. Synes det var godt å lese fra en erfaren og dyktig fotograf her inne, og jeg synes også det er flott at du la ut dette. Her er det høy kosefaktor med nydelig fargespill og klassisk komposisjon.
Gleder meg til å se flere bilder fra deg!

Mvh Hege
Hans Henrik F.

Takker og bukker bare igjen jeg. Hyggelig å se deg kommentere igjen HJM :-)
Tone A.

Eit vakkert bilde som oser av ro ein stille sommarkveld. Båten, vannliljene og det vakre fargespelet i det stille vatnet i forgrunnen gjer mykje for bildet. Også ei fin spegling av båten. Fin dybde der det meir strukturfylte vatnet dannar ei fin bølga diagonal i kontrast med den mørke speglinga bak og det mørke landkspet bakerst. Høgspentledningane er ein flott kontrast til dei mjuke skyene med lekre rosatonar. ein vakker himmel som gjer speglingane i vatnet svært vakker med sterkare rosaorangetonar der blåtoane også gir ein fin effekt.
Eit litt lågare standpunkt ville fått med meir av det vakre fargespelet, vannliljene og båten. Men her har du bevist at det er motivet som tel sama med kamerainnstillingar og ikkje typen fotoapparat! Vakkert fanga motiv!
:) Tone
Inger-Lise S.

Oj! Jeg har aldri sett vann så rosa over det hele! Et meget vakkert bilde. Fredelig og fint. Vannliljebladene til venstre gjorde seg godt her.
Standard eller ikke: det er et bilde som er godt å se på:-)

Inger-Lise
Hans Henrik F.

Takker og takker igjen!

TAØ: Artig at du faktisk synes ledningene er et positivt element her. Det tror jeg ikke det er så mange som mener, men jeg liker din beskrivelse av dem ;-)

Mone K.

God stemning...Likte egentlig best den fine blåfargen som man ser oppi båten. Den forreste fortøyninga er vel den som forstyrrer mest...Den er heller ikke vanskelig å få vekk...Tror det gir en del mer liv i bildet også. For da ligger båten på en måte ikke stille når denkun har den bakerste å forholde seg til
Åsmund I.

Flotte farger, fin komposisjon. Båten ligger godt plassert som et fint blikkfang, blåfargen oppe i den trekker definitivt opp. Liker at du har fått med liljebladene nede i venstre hjørne. Høyspentledningene trekker ned, som de alltid gjør... Lite som er så plagsomt som dem på slike bilder. Hadde i utgangspunktet ikke noe problem med den forrerste fortøyninga, men Etter å ha lest Mortens kommentar tror jeg ideen hans har noe for seg...
Et fint stemningsbilde dette.

Mvh Åsmund
Hans Henrik F.

Tenkte overhodet ikke på dette med fortøyningen foran som noe forstyrrende element. Har imidlertid sett på dette noen ganger nå etter å ha lest denne kommentaren din MK (som støttes av av ÅI), så jeg må jo se om jeg kan få lagt ut en versjon uten den. Får bli litt senere. Takker for synspunktene!
Hans Henrik F.

Så har jeg justert litt i henhold til kommentarene. Ville vært hyggelig å høre hva dere mener om dette da.
Åsmund I.

v3 er jo fancy, men blir litt i overkant. Blir for tungt og mørkt, fargene liker jeg. V2 er flott. båten føles friere uten fortøyningen foran, og et litt forstyrrende element er borte. godt jobbet.

Mvh Åsmund
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu