Tysland s.2/2
Profilportrettserie av Terje Tysland
Eksamsoppgave v/Norskfotofagskole 2006
Terje Tyslands musikk har rullet på kasettspilleren i
barne & ungdomsårene mine og jeg har lenge hatt lyst til å potrettere han. Sterkt, flott furet ansikt og sterk personlighet. Jeg kontaktet han allerede i vinter og var veldig glad da jeg fikk vite at han skulle innom Oppdal noen dager i eksamesperioden min. Var nedover i to runder og jeg har jobbet bevisst for å ikke lage en ren dokumentar.
Bildet inngår i albumet Profilportrett av Tysland - Et profilportrett av Terje Tysland
Eksamensoppgave v/Norskfotofagskole 2006
Utstyr
  • nikon D70
  • nikon 50mm 1.4 + 18-70mm 3.5
  • Blender-
  • Nei
  • Annetbruntoning gjort i rgb
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger475
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_202922} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Fred S.

Fin montasje av en fargerik musiker. Riktignok har jeg aldri hatt noe særlig hjertelig forhold til musikken hans, personen vet jeg lite om, han framstilles som regel temmelig mutt og fjern. I disse bildene viser du et mye større spekter av fyren; han kler å bli eldre, synes han begynner å utvikle et visst distingvert Sean Connery-look, han har tydeligvis masse humor, og dessuten er det fint å se han i ''hans'' miljø, på Oppdal.
Liker samtlige av bildene: Litt skeptisk til det der han står med ryggen mot, det ubestemmelige hvite foran han forstyrrer meg. Vinduet i trekkspillbildet kunne også ha vært dempet ned en smule, men alt i alt er dette kjempebra.

vh fred
Espen S.

Moro å se bilder fra hjembygda, og jeg kjenner meg umiddelbart igjen der, siden jeg og noen kompiser spilte inn en låt i studioet hans for mange år siden. Artig kar, og portrettene er fine og varierte. Syns du har fått fram mye personlighet her, noe gode portretter gjerne skal gjøre. S/h og sepia passer helt ypperlig. Skal ikke kommentere hvert enkelt bilde, men summa summarum en fin samling.
LINA G.

En kjempe bra serie av Terje Tysland! Virker som du fikk god kontakt med han. Situasjoner som dette er mye bedre enn oppstilte portretter synes jeg... Likte den gammeldagse stemningen også!!! -Lina.
Rune L.

her er det fler gode bilder, men jeg kunne godt sett at montajsen hadde færre bilder så noen få bilder blir så fremtrendende som jeg tror de fortjener å være.
Håvard K.

Nydelig cowboy-estetikk og gode øyeblikk. Dette var bra. Jeg er enig med at du ikke trenger alle bildene. Strengt tatt synes jeg det er nok med bildet til venstre i andre rad og bildet der han ser på hattene sine. Kill your darlings.
Lena Anette P.

Tusen takk for kommentarene! Bildet med ryggen til er jeg enig i kan fjernes. Prøvde å finne en poesi og gi han et litt overnaturlig preg, men jeg lyktes nok ikke der. Føler ikke jeg kan drepe noen av de andre da det forteller noe om han, en enkel historie. For de som ikke har sett det så hører det med et bilde til der dere ser han i profil. Det heter bare ''Tysland''.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu