Sover som en stein
Per Christian på toppen av en stein ved innkjøringen til vindparken på Smøla
Fotograf
Utstyr
  • Canon EOS 10D
  • Canon 75-300 mm
  • Brennvidde130mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger575
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_201577} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Chr. G.
Jeg regner med at Per Christian er et familiemedlem eller en nær bekjent? Og at bildet er fra en familietur? Det er det ikke noe galt med, mange bra fotografier er sikkert blitt til i tilsvarende setting. Men her får jeg en følelse av at du vil formidle for Billedkritikkens brukere en opplevelse fra en tur som du og familien synes var fin, og det billedmessige er underordnet. Sannsynligvis er det en ganske lav andel av brukerne som har noe forhold til personen, og for mitt vedkommende slår alltid slike referanser uheldig ut, ikke bare i dette tilfellet.

Som en formidling av uttrykket ''sover som en stein'' framstår bildet som temmelig planløst; masse uvesentlige elementer, vilkårlig kutting av elementer, skeiv horisont, flatt lys, vilkårlig utsnitt. Jeg får ikke inntrykk av at du har jobbet særlig mye med å formidle uttrykket. Men, sant nok, det ligger en og tilsynelatende sover (om enn ''på''), kanskje som en stein. Nei, her vi jeg definitivt foreslå ompuss.
Per K.
Til: Chr. Glorstad

Tusen takk for flott tilbakemelding. Du har helt rett i at det var en familietur, men jeg syntes formen i steinen sammen med formen på gutten og fargene i jakken hans mot fargene i naturen rundt hadde kvaliteter som jeg prøvde å formidle.

Tror du bildet hadde blitt bedre om jeg hadde forkusert mer på motivet og sett bort fra omgivelsne rund (forstyrrende elementer)?

Videre, tror du bildetittelen også er en medvirkende årsak til noen av dine følelser? Jeg prøvde å lage ordspill ut av 'sover som en stein', kontra 'sover på en stein'. Gutten sover ikke, men ble instruert i å legge seg ned og lukke øynene.

Dette er første gangen jeg prøver meg på bildekritikken her på foto.no og er litt uvant i forhold til hvordan jeg skal ordlegge meg. Burde jeg heller i kommentaren skrevet mer om den tanken jeg hadde med komposisjonen som jeg skrev i første avsnitt kanskje?

Uansett, tusen takk for tilbakemeldingen. Dette kan jeg bare vokse på!

Ha en riktig god sommer!
Chr. G.
Hei igjen. Det er helt greit at det er familietur, men som sagt jeg synes referanser til dette bør utelates for å unngå å så tvil om motivasjonen for å legge ut bildet. Det er fort gjort å tolke det som et ønske om å vise fram situasjoner fra ferien uten tanke på det fotografiske, og i så fall er nok ikke Bildekritikken rette stedet. Beskrivelsen betyr nok en del for hvordan jeg ser bildet, ubevisst eller ei. Tittelen er der, og den er sikkert grei, men klarer du å formidle stemningen uten å legge ved en beskrivende tittel er det et stort pluss i mine øyne. Men, om det hersker det nok delte oppfatninger. Kanskje skulle du forsøke uten neste gang, og se hvor det bærer hen?

Ja, jeg tror du skulle fokusert mer på hovedmotivet, men det kan godt være plassert i et landskap, da bør du også kanskje også tenke landskapsfotografi. Noe jeg ser som et problem her er vindmøllene som virker noe vilkårlig sammensatt og har vel egentlig ikke så mye med budskapet å gjøre. Hadde de vært mindre framtredende eller i en annen komposisjon kunne de nok hatt livets rett.

At vi også ser veikanten tror jeg nok ikke er noe pluss, det blir litt ''biltur'' preg over det og det var vel ikke hensikten. Tror jeg ville plassert han godt innpå landskapet.

Jeg er enig at jakkefargen og himmelen faller bra sammen, og jeg tror du kunne kommet til en ålreit løsning ved å tenke enkelhet og komposisjon.

Ja, jeg tror du med fordel kunne skrevet noe som omhandlet områder du lurer på, hva du spesifikt ønsker å få innspill til osv. Det har jeg også oppfattet som noe av formålet med dette nettstedet.

Og så, forsett å bruke foto.no, dette er en god kilde til kunnskap, og mye kan læres bare ved å betrakte andres bilder og kommentarer som gis. God sommer til deg og!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu