Gul og hvit
''Dobbeltdekker''
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger534
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_201450} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .
Kan ikke huske å ha sett denne varianten før. En litt større dybdeskarphet, evt. en bedre vinkel, kunne gjort seg, slik at hodet til den hvite ble skarpt.

Inge
Dagfinn L. M.
Stilig symmetri. Skulle imidlertif gjerne sett det enda mer symmetrisk, med den hvite mer i fokus, slik IF har foreslått. Men dette er vel en positur som ikke er så lett å gjenskape.
Truls L.
Meget orginalt, men som de to andre her skriver hadde det blitt bedre om begge var i fokus. Ellers et meget godt forsøk!

Hilsen
Truls
Finn M.
Skulle jo gjerne sett begges øyne i fokus, men lett det jo ikke.

Ser forøvrig ut som den venstre aktøren henger i løse lufta.

Ellers en bra diffus bakgrunn uten for mange urolige momenter, men de mørke partiene trakk litt mye oppmerksomhet.

Er dette Rapssommerfugl (Pieris napi) med den mørke hun-varianten som er nevnt her:

http://www.nhm.uio.no/norlep/pieridae/napi.html

mvh Finn
Inger-Lise S.
Jeg liker vanligvis ikke symmetri, men her passet det godt. Behagelige, gode farger,passe diffus bakgrunn.Jeg syns bakgrunnen skaper liv til bildet.
Et bilde jeg liker godt. Hadde selvsagt vært flott med fokus i øynene på begge sommerfuglene, men jeg vil ikke klage på de fokuspunkter som tross alt er der. Fint dette:)

Inger-Lise
Ketil K.
Fin variasjon over tema i farge på den ene side mens form og mønstre på sommerfuglene er det samme. Godt fanget, synd fokusplanet ikke omfatter også øyet på den til høyre.
Magnar B.
Vakkert bilde! Likar den duse bakgrunnen, og at det er så lite forstyrrande element. Artig m to i symmetri ! Vanskeleg å få begge skarpe og samtidig den duse følelsen, syns valget ditt var riktig m å prioritera dushet framfor skarphet.
Carsten A.
OK, men har vel dessverre endel skjemmende feil, hverken eksemplaret til høyre eller vingene er i fokus, og presentasjonen er blitt noe for lys med utbrente partier.

Ser ut som rapssommerfugl for meg. Den er jo egentlig ikke av de vanskeligste artene å gjøre opptak av i parringssituasjonen.

MVH CA
Tom A. T.
Takker for gode tilbakemeldinger. Disse to satte seg slik til at jeg ikke fikk orientert opptaksvinkelen slik at begge havnet i samme planet, noe som førte til at jeg måtte prioritere den ene skarp framfor den andre. Ved å blende ned ble bakgrunnen slettes ikke pen ( jeg har et par av de variantene også ) og jeg valgte som MB påpeker å prioritere dus bakgrunn. Ikke fikk jeg plassert stativet heller så bildet er tatt på frihånd for anledningen med en 150 mm sigma. Ser vel også nå at det burde vært dempet noe i konverteringen.
mvh Tom T
Carsten A.
Ja, det er nok ikke så få som kjenner seg igjen fra den situasjonen du beskriver!

MVH CA
Fred S.
Jeg skjønner at macrofotgraferings normer er strenge; her kreves det max skarphet over det hele. For meg spiller det ikke så stor rolle om ikke deler av sommerfuglene er helt skarpe, selv om jeg skjønner at det er enda mer å hente her. Det interessante her er selve den ''symmetriske'' posituren, som ikke uventet de fleste andre også nevner. Ganske pent !

vh fred
Oda H.
Rett og slett nydelig - sjølv om dybdeskarpheten var i det minste laget..

Oda
Marianne M.
Hei Tom
Vel,for meg trenger ikke alle insektbilder å være superskarpe....det er så mye annet som teller også,positur,farger,lys osv.... Her er det farger,lys og mønster på sommerfuglene som gjør bildet interessant for meg....og positur selvfølgelig. Så.....jeg liker dette ;-}

Mvh Marianne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu