Fra Kistrand. I Fauske Kommune, Nordland
Bildet inngår i albumet Landskap -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-07-21 14:56:14
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger721
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_201244} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Chr. G.
Flotte saker. Malerisk, detaljrikt og samtidig forholdsvis ryddig. Vel utført konvertering til gråskala ser det også ut til. ''Vanndammen'' som ser ut som et hvitt område med snø spiller sammen med den mørke holmen i bakgrunnen. Muligens savner jeg noen tydeligere liner som kan lede blikket, men alternative vinklinger kan du sikkert forsøke ved en senere anledning (det er vel ikke så langt fra heimen :-).
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette syns eg blei veldig bra!

velkomponert med fin dybde og med en dramatisk stemning.
bra formidlet.

Inger Anne
Avsluttet .
Nydelig, får en helt utrolig dybdefølelse. Rolig og vakkert :)
Veronica K.
Et ordentlig trolskt landskap, likte bildet ditt veldig godt.
Synes ikke du behøver å forandre på noe her. God dybdeskarphet og et flott lys, passe ''dystert''...

Veronica
Ina W.
Wow, dette var vakkert! stillhet og dybde.. Flott i svarthvitt og passende kontraster mellom lyst og mørkt.

Ina
Finn M.
Nydelig landskapsbilde med god komposisjon. Du har på en fin måte greidd å unngå gjengroing i de mørke partiene. Stemningsfullt bilde.

mvh Finn
Fred S.
Herlig bilde ! jeg har veldig stor sans for naturbilder der den mørke delen av gråtoneskalaen får dominere. Blir med langt inn i dette landskapet, og har ingen ting i mot å bli litt knuget under en tung himmel som dette.

vh fred
Kurt S.
Sammstemmer med de andre. Et meget fint landskapsbilde.
Kjempefin variasjon mellom mørke og lyse partier og eksponeringen sitter som støpt.
Måten bildet er komponert på gjør at her får man en enorm dybde i bildet.
Supert!!
Dette er det bare å nyte.
Mvh Kurt
Stine J.
Hei Johan,

Virkelig nydelig naturbilde i s/hv. Himmelen har dessverre endel utbrente partier som jeg syns blir litt ødeleggende for et ellers flott bilde. Jeg tror du har mer detaljering å hente i både høylysene og de mørke tonene. Du burde prøvd en liten justering i shadows/highlight i PS. :)

mvh Stine


Odd Tore S.
Fint landskapsbilde med mye dybde. Stilen minner meg om den jeg finner i storformat bøker med norske landskap fra rett før og etter krigen, men disse når ikke opp i detaljeringsgrad.
Av en eller annen grunn får ikke de hvitkledde fjellene den virkning som jeg ville forventet, fikk de faktisk ikke med meg i første betraktning.
De er og skal være små pga dybdeeffekten, men jeg tror at den ganske lyse himmelen kombinert med meget lys vannputt i mørk forgrunn tar oppmerksomheten i for stor grad.
Nå vil jeg også si det at inntrykket av bildet blir bedre og bedre etterhvert som jeg kommenterer det, en slag egenbevisstgjøring. Det er gjerne en god egenskap ved et bilde, at man må ta sats flere ganger for å komme videre.
Likevel er det et eller annet som henger litt, mulig at den lyse putten i forhold til de mørkere i forgrunnen skaper ubalanse for meg. Den lyse er neste for synlig, mens de mørke går nær i ett med steinen på denne skjermen.
Vet ikke om det kommer at skjermen og at det er ganske tidlig på morgenen her fortsatt, men det kan jo være grunn til å tenke gjennom tonebalansen i disse områdene.
Nå virker vel dette som om jeg er negativ til bildet, men du har selv sørget for at lista når det gjelder dine bilder ligger så høyt at du får kommentarer i stil med dette. Bildets kvaliteter som landskapsbilde er utvilsomme.
Odd Tore
Johan K.
Mange takk for fine kommentarer.

OTS: Kan tenke meg bildet varierer litt fra skjerm til skjerm. Spesielt de mørke partiene. På min skjerm går ikke de andre ''pyttene'' i ett med steinen.
Den lyse pytten, synes jeg selv fungerer... men mulig den kan dempes litt ja.

Shadow/highlights-funksjonen har jeg nesten glemt. Brukte den en del før, men for tiden bruker jeg kun levels og curves, og layers.

Legger ut en versjon som Stine Johannessen bearbeidet. En del mørkere skyer, og demping av pytten. Synes selv kanskje skyene ble i det tyngste laget... men hører gjerne hva andre synes.

Johan
Odd Tore S.
v2 ble annerledes, nå forventer jeg meg uvær når jeg ser bildet.
i v2 kom ikke fjellene bedre fram på denne skjermen, og det dukket opp et par mørke diffuse striper i forgrunnen. Men settingen ble mer dramatisk, og pytten trekker til seg mindre oppmerksomhet. Egentlig ikke samme bildet.
For om mulig å få fram det jeg tror ville vært optimalt for meg, måtte jeg ta bildet inn i PS og fikle ivei.
Erfaringer fra egne bilder viser at det er mye lettere å lage en versjon inne i eget hode enn i PS, og her trenger jeg ikke flere utfordinger akkurat nå. Men meningene fortsetter å surre.
Odd Tore
Espen A. I.
Akkurat etter min smak! Virkelig en fryd for øyet. Planlagt og fin form på bildet. Elsker tonene og ikke minst det s/h.

mvh Espen
Magnar B.
Flott bilde! Fine tonar og former som står godt til kvarandre. Mulig eg ville lagt vasslinja litt høgare i bildet, for å få den mørke øya meir i det gyldne snitt, og mindre sentrert vassflate.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu