Gammelt eller nytt?
Vet ikke hva man mener om slikt på dotten. Liker å forsøke å sende bilder bakover i tid. Det kan gi en spennende kontakt med fortiden. (Samme effekt ved motsatt å friske gamle bilder, og få dem til å ligne nye.) Originalen til mitt omarbeidede bilde sees i versjon 2. For inspirasjon anbefales http://www.nb.no/gallerinor/e_sok.php .
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-07-19 00:22:49
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-07-19 22:48:38
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-07-19 22:51:07
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2006-07-19 22:52:20
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon Powershot A 700
  • -
  • Blenderf/4
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • AnnetDry brush -paletten i PS er meget anvendbar når det gjelder å lage bretter og støy på bildet. Og slikt må gjerne overdrives litt for å skjule nytt preg på bildet. Mest fornøyd med sår og brett på høyre side av bildet. Har brukt blur tool for å få streker og rusk til å bli mer en del av bildet. Det var en utfordring å få et så mettet bilde til å få en kontrast som lignet gamle. Tidsmaksinen for å forynge gamle bilder er ofte så enkel som å flytte svartpunktet i levels oppover. Men ikke like enkelt å reversere dette. Her var det ikke nok å arbeide i levels. Brukte dodge tool til å lette opp flekkvis og slik skape skjoldete og slørete inntrykk som særlig sees på gamle bilder tatt i motlys. Selvsagt hjelper skriften alltid på illusjonen... Jeg skriver aldri rett fram en eldre fotograf, men legger på egen bokstav eller lignende. Skriften er også bluret.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger486
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_201088} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Truls L.
Syns du har gjort en meget bra jobb (skulle til å si at du kunne ha fjerna de sorte flekkene øverst til høyre), men synes godt du kunne økt kontrasten litt. Meget bra jobba!
Sverre H. S.
Takk for flott kommentar.
Vil være forsiktig med å øke kontrasten, siden lav kontrast ofte er et varmerke ved disse gamle bildene. Ofte var de rett og slett undereksponert. Likevel var det nok en slags skarpere kontrast som er vanskelig å etterligne, særlig på de eldste bildene. Det skulle vært mulig med klipp og lim i levels, på selve kurven, slik lydfolk driver med. Mulig jeg prøver å strekke og krympe kurven i flere operasjoner, og se om det gir resultater.
kåre l.
Du har fått dette godt til! Ser gammelt ut ja. Ca 100 år... ;-P
Etter å ha kikket frem å tilbake på alle 5 her, er nok v. 1 som jeg liker best.
Men det er noe som slår meg... Hvis dette var for 100 år siden, ville det nok vært mer ryddig rundtomkring, ikke så tilgrodd. Bortsett fra midt på veien, det ville det nok vært mer å lengre gresstuster da. Er det rester av bilspor jeg ser?
Uansett mine 'tanker' er det et flott stykke arbeid.
Sverre H. S.
Takk for artig kommentar, Kåre! Jeg liker selv, den siste versjon også. Kanskje du har rett med innvendingene: http://www.nb.no/cgi-bin/galnor/gn_sok.sh?context=0&o...r_offset=1 . Det kunne vel være ganske rotete i gamle dager også, og ikke alltid helt nedbeitet, men jeg skjønner poenget. Gress midt i veien tror jeg ofte er en myte, men bilsporene, joda... Dessuten er nok denne veien i breieste laget. Poenget er vel å skape en _illusjon_, altså ikke helt likt, men likevel tilstrekkelig til å tro på det. Jeg valgte dette motivet fordi husene så gamle ut på rette måten, og litt tilfeldig, ikke sånn museums-skikkelige. Det var beiting ved denne setra, men kanskje ikke like mye som in old days. Well, eg will be tilbake med mer, kanskje mer gjennomført. Dette er en artig sport.
Nils-Petter W.
Hei !

Takk for tips og kommentar til Byggmakker-bildet mitt.

Dette bildet her viser jo at det er mye en kan gjøre for å gjenskape ''bilder fra gammelt av'' på i dag.
Jeg skal etterhvert prøve på det du nevnte,men ser jo at noe i denne retning
ville ha gjort jobben vesentlig enklere,ved å slippe å fjerne hoteller,reklameplakater etc.

Likte forøvrig v#4 best,da den virkelig ser ut til å være minst 100 år og godt falmet av tidens tann.

Nils-Petter

Sverre H. S.
Takk Nils-Petter. Artig at du likte de mest ''herjede'' versjonen som jeg også selv har mest sans for. Vel, egentlig liker jeg den best med ''håndskrift'', altså siste versjon.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu