Konglebit
Tenkte jeg skulle legge ut noen fuglebilder av arter det ikke er så mange av på dotten. Denne arten: Konglebit er vanlig i skogene i Øst-Finnmark.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger702
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_200961} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Kjell Sigurd S.
Et ganske bra artsportrett dette. Tilstrekkelig skarpt og brukbart med detaljer i fjærdrakt. Jeg sliter imidlertid litt med grenen som stikker opp rett foran nebbet. Den forstyrrer inntrykket en del for min del. Fine naturlige farger og ikke noe å si på bakgrunnen.

Kjell S
Odd E. k.
Hei Jan-Eilert!

Her har du tatt et fantastisk bra bilde av en konglebit. Fargene, skarpheten og utsnittet stemmer utmerket. Fuglen sitter i en fin positur med god øyekontakt til fotografen. Bakgrunnen er flott og inngår fint i fargene til fuglen. Greina fuglen sitter på er veldig pen og mild og passer fint inn. Det som det er vanskelig å gjøre noe med er greina foran fuglen. Det som berger bildet er at greina beveger seg bort fra fuglen ved toppen. Dette fører til en mindre spenning på linjene i bildet. Uansett så er det viktig å ikke fokusere for mye på denne greina. Vil bare si at dette bildet likte jeg veldig godt.

Mvh

Odd E.
Svein B.
Konglebiten er alltid et spennende innslag, spesielt for oss fra de sørlige delene av landet. Når den enkelte år opptrer nærmest invasjonsartet på høsten også her i sør, er det nærmest som noen høytidsdager å regne for oss som er fugleintresserte. Hunnen (eller ung hann) som er avbildet her er også vakker, men den voksne røde hannen er kan hende enda mer iøyenfallende- og jeg skulle gjerne sett et bilde med begge to, det ville være det ultimate konglebitbildet for enhver fuglebok og artsbeskrivelse. Men dette bildet av hunnen er ett av de bedre jeg har sett. Oftest er den avbildet mens den spiser rognebær- her vises det ''riktige'' konglebitmiljøet langt bedre, og på en ryddig og fin måte. Artig å se dette bildet Jan-Eilert.

Mvh
Svein B
Ketil K.
Meget flott av konglebit hunn! Konglebiten finnes faktisk også i Sør-Norge noen få steder (som hekkefugl). Ser den regelmessig på hytta mi, og har fått bilder av den der. Lagt ut på foto.no tidligere.
Espen A. I.
Utrolig lekkert, men den store ramma funker dårlig. Få en tynn svart ramme og noe hvitt bak der igjen.

mvh Espen
Jan-Eilert P.
Setter pris på både bildemessige og motivmessige tilbakemeldinger!

Mange dyktige ornitologer her inne som kan mye mer om fugler enn meg. Jeg er bare nysgjerrig på alt jeg ser i naturen og Konglebiten var et nytt innslag for meg da jeg flyttet til Øst-Finnmark i 2001.

Legger ut et noen uvanlige arts-portretter senere også.

Jan-Eilert
Jonas L.
Flott fugl i varmt og fint (vinter)lys.

Jonas
Aleksander M.
Fint artsportrett av en fugl jeg ikke ser ofte. Har faktisk aldri sett en konglebit.

MVh Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu