Torefjell og Hardangerfjorden
Utstyr
  • Canon 30D
  • Canon 10-22mm
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/4s
  • FilmtypeISO100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger565
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_200794} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Ivar B.
Flott kveldsstemning? dette. Du er flink med komposisjoner synes jeg. Også her viser du en god og gjennomtenkt komposisjon. Diagonalen gjennom hele bildet, samt steinen som går som en V innnover i bildet, skaper god dybdevirkning innover mot fjorden. Et flott og mektig landskap.Bra dette. Mvh Ivar
Inger-Lise S.
Vakkert motiv med god komposisjon. Diagonalen i bildet gjør seg godt her.Jeg liker den store forgrunnen,med både struktur og nyanser.
Nydelige farger og lys. Litt av en himmel! Fint slik snøen tar farge av himmelen. Fin dybde i bildet.

Mvh Inger-Lise
Kjell Sigurd S.
Storslagen natur, herlig stemning og ikke minst dyktig utført. Komposisjonen er gjennomtenkt og god. Som ILS liker jeg også himmelfargen som fanges opp i snøen. Hadde det vært en idé å lysne litt på fjellene der bak? Tja, vet ikke - men det er nå et inspill :-) Meget flott bilde.

Kjell S
Inger Anne Maritsdotter V.
Lyset frå solnedgangen skaper varme fine toner i bildet.
Formidabel natur frå høgfjellet og ned til fjorden.
Fin linjeføring og bra dybde i bildet.
På min skjerm funker farger og lys veldig bra.

Meget bra!

Inger Anne
Cecilie L.
Vakkert var dette :) Synes det hadde tatt seg enda bedre ut med et mer panoramautsnitt ;)
Steinulf L.
Jeg kan formelig fornemme den kjølige kveldsluften! Dette var et vellykket landskapsbilde, fin kombinasjon av det nære og det fjerne. Fin linjeføring.
Kurt S.
Meget vakkert Torbjørn.
Flott komposisjon, storslått natur og et veldig fint og mykt kveldslys.
Da blir det bra -:)
Mvh Kurt
Torbjørn K.
Takker for for kommentarer.

Dette er nok ikke en kveld eller solnedgang, nei. Bildet er tatt mot øst ca klokka fire om morgenen den første uka i juni.

CL: Jeg ser ikke helt hvordan jeg skal kutte for å få dette i panoramaformat. Jeg har lyst å ha med himmelen, og så synes jeg opp-ned-V-en i forgrunnen er det som gjør bildet spennende. Så når jeg ikke har lyst å kutte hverken i topp eller bunn, så blir det vanskelig :-)

Torbjørn
Espen A. I.
Herregud for et bilde. UTROLIG god prestasjon å eksponere dette bildet. Slutt med tøv, dere får ikke komme med forslag til panoramakutt? Hva er det for noe tøv. Alle har lov å ha sine egne meninger, men det ødelegger jo v-formen og den nydelige himmelen som løfter bildet.

mvh Espen
Ann T.
Oh wow! dette er vakkert! Bra komposisjon og bruk av farger og lys.
Mvh. Ann
Tom A. T.
Pen landskapsskildring med god komp. Fint med v-formen i forgrunnen som gjentas i det mørke partiet i skyene. Vanskelig å si hva som kunne gjort bildet bedre rent bildemessig. Kanskje et litt lavere standpunkt kunne fungert, men om det ville vært en forbedring vet jeg sannelig ikke. Å si at det er ''utrolig'' vanskelig å eksponere dette syntes jeg er å ta litt hardt i, men bildet viser at du er bevisst på hva du holder på med, og fullt i stand til å ivareta på det vare fine lyset som opptrer en tidlig morgenstund. Også presentasjonsmessig i ettertid.
mvh Tom T
Ketil K.
Meget velkomponert!
Torbjørn K.
Takk Espen for hyggelige ord! Tom har nok likvel rett i at det ikke er noen manndomsprøve å eksponere riktig her. Her bruker man stativ og digitalkamera med histogram, så da er det bare å prøve seg frem til eksponeringa sitter perfekt. Histogrammet er nok min ''favoritt-lysmåler'' på landskapsbilder.

Lyset er relativt diffust her, så det er heller ikke så store kontraster i bildet. Likevel har jeg konvertert bildet to ganger for å få mest mulig riktig toneforløp i himmel og forgrunn. I etterkant har jeg anskaffet meg gradert gråfilter, og det er rett og slett svært mye bedre enn å lappe sammen ulike eksponeringer i photoshop!

Torbjørn
Rolf J.
Vakkert.
Det meste er allerede sagt, så her det bare å henge seg på, men kutting til panorama format hørtes ikke ut for å være noen god ide.
Synes Inger Lise har kommentert bilde på en bra måte.
Rolf
Johan K.
En flott formidling av storslagen natur.
Flotte farger, og komposisjonen er helt knall.

Veldig bra synes jeg

Johan
Stine J.
Hei Torbjørn,

Et vakkert bilde med vakker stemning. God dybde pga den store forgrunnen. Fargene på himmelen er vakre og gjengis på snøen.

mvh Stine
Fred S.
Har sett på bildet ditt flere ganger; og det har faktisk ''vokst'' . Innledningsvis syntes jeg det var en smule kjedelig, og utstyrt med et rosaskjær som jeg ikke umiddelbart hadde sansen for. Etterhvert ser jeg kvaliteter her; den fine dybdeskarpheten fra nærmeste forgrunn til fjerneste blåner er en ting ; har nemlig stor sans for den lavbevokste steinen i forgrunnen.
Espen nevner V-formen, tror ikke jeg ville ha tenkt over den uten videre, men ser nå at den er et komp.messig pluss. Nå ville du riktognok ikke ha mistet den selv med et kutt nede, men det kuttet er uansett unødvendig. Lappeteppet av vekslende snø og nakent berg er også severdig, og jeg skal ikke nekte for at himmelen er vakker, selv om den blir litt ''søt''. Mer interessant er ''skriften'' på den ( himmelen, altså) Ser dere den ? Jeg tolker den som en beskjed fra sjefsværguden om at nå skal også omsider namdalingene få finvær.

vh fred
Tone A.
Også eg har sett på bildet fleire gonger og her ville ikkje eg kutta ein mm. Nettopp den varme rosatonen gir bildet eit varmt uttrykk trass snøen, både i forgrunn og bakgrunn. Det lavbevokste fjellet i forgrunnen gir ein fin kontrast, den minner om våren med snøen rundt seg. Stor forgrunn med v-forma, der det bølgeforma fjellet til venstre er mykje mer uroleg. Stor dybde der Hardangerfjorden og fjellrekka bak er ein fin kontrast mot fargespelet i skyene. Og nettopp desse skyene skulle eg hatt navnet på, blyanstskyer kallar eg dei.
Eit velkomponert bilde med morgonstemning av dei sjeldne, Torbjørn!
:) Tone
Anne-Lise S.
Rett og slett et bilde å få ro i sjelen av! Nydelig! Ville nesten vært med for å lære noe om landskapsfotografering av deg...!

Anne-Lise
Odd Tore S.
Vakkert, spesielt lyset. Morgenstund er gull for fotografer.
Motivet er dyktig og rutinert tatt vare på.
Steinøya i snøen helt i forgrunnen kan ha noe i seg som gjør et nærmere studie av form og innhold interessant.
Odd Tore
ingeborg w.
Jeg liker godt kompen her, med de forskjellige lagene og linjene bakover. Lyset og fargene er fine. Jeg er generelt lite glad i endel av disse bildene hvor snøen er knallrosa eller knallfiolett. I dette bildet er det litt farge på snøen fra himmelen, men ikke mer enn at jeg kan tenke meg at det er sånn. Da synes jeg det er fint. Hvor høyt er dette når det er så mye snø der på sommeren?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu