Teist i snø
Bør sees i fulllformat med svart ramme/hvit bakgrunn.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger675
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_200292} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Kjell Sigurd S.
Fin montasje, nærmest grafikk. Posituren til venstre er flott, de andre mer ordinære og kanskje dokumentariske, men det er vel ikke poenget her. Jeg synes du har lykkes ganske godt og at dette ble severdig. Uten tittelen ville ikke jeg klart å kjenne igjen teisten, men så er jeg heller ikke ekspert på området :-) Fint at du har klart å få øynene såpass synlige.

Kjell S
Ketil K.
Hehe Kjell. Montasje?? Nope - Mitt siste bilde av polarmåke var det. OK. Og derfor var det lagt inn under kategori diverse. Men, nyansene råder, dette fotoet er lagt på fugler. Dermed stiger dokumentasjonsgehalten gewaltigt... Og vitsen med bildet er nettopp det du er inne på. Dette er dokumentar da. Fire teister i snøen. Godt du var inne på det, og verbalt avviste at det var noen poeng. Så sånn sett tapte vi begge... Antagelig med rette -- hehe.
Ivar B.
Dette er stilig! Som Kjell Sigurd sier, så ligner det grafikk. Bildet kler ''panoramaformatet'' og du får vist teisten i fra flere vinkler. Bildet gir meg en slags filmfølelse, der starter jeg å se fugl en åfor så å la blikket gli videre bortover de andre. Dette er estetik. Mvh Ivar
Ketil K.
Takker Ivar. Der er du jo inne på absolutt det jeg ønsket skulle bli det som står seg personlig for meg, deilig at andre tar det! No chopping her da! Og jeg er jo alltid kjempehipp på det geometriske, dvs, den fallende linjen mot høyre - om du ser etter da?
Kjell Sigurd S.
Jeg antok at fuglene var klippet og limt sammen i en montasje, men det kunne vel egentlig like gjerne vært tatt slik ja - og når det er sannheten så får jeg vel trekke tilbake den - he he. Men montasje var ikke ment negativt :-)

Kjell S
Ketil K.
Jeg tar blaimen. mente ikke å lure deg Kjell - eller noen andre, prøvde bare å lage noe annerledes - uten at det skal bli for trivielt.
Kjell Sigurd S.
Og etter mitt syn så har du altså lykkes.

Kjell S
John S.
Veldig stilig. Jeg har noen få bilder som jeg bruker som inspirasjon og jeg tror nesten dette kommer inn i rekken.

Nå er det faktisk verre å få et ''korrekt'' bilde av en Teist enn av en skjære. Akkurat nå er jeg på Helgelandkysten (Træna) og et av målene er å fotografere Teist(e). Skjærer driver jeg jo med resten av året.

John
Rune Edvin H.
Pip...
Søt dings. Skulle gjerne hatt et par prikker i snøen for å ballansere.
Kjartan T.
Fin liten tegneserie du har tatt her. For det minner meg faktisk om en liten stripe, og jeg synes det fungerer utmerket. Reagerte da jeg fikk se teiste i sommerdrakt i sne, men regner med at du har tatt bildet langt nord.
Torbjørn K.
Spesielt fuglebilde dette her. Jeg er tilhenger av at man av og til bør prøve å gjøre noe mer enn de teknisk perfekte arts-portrettene, og synes du lykkes bra med nettop dette. Det som først trigger meg er panoramaformatet her, så liker jeg også veldig godt vingene til fuglen til venstre. Så avtar bildet rolig mot en hals til høyre, altså logisk oppbygd slik at man slipper å flakke med blikket. Jeg liker også bruken av s/h med kraftige kontraster.

Torbjørn
Tom A. T.
Bildet er som tatt ut av (eller for) ei barnebok, var det første jeg tenkte da bildet kom på skjermen. Skikkelig dekorativt å betrakte, spesielt i fullskjermvisning.
mvh Tom T
ingebjørg fyrileiv g.
Dette var utrolig flott. Er enig med Kjartan om at det minner om en stripe.
Men absolutt ikke noe negativt i det. Tvert imot! :) Meget flott.

~ ingebjørg
Øyvind A.
Greit forsøk, jeg har sansen for at du prøver ut litt utradisjonelle løsninger. Men jeg er likevel ikke så begeistret for resultatet, først og fremst fordi jeg savner en klarere sammenheng mellom fuglene. Slik jeg leser bildet, blir det nærmest 4 bilder i same ramme, snarere enn et bilde med velfungerende komposisjon.

Jeg kunne tenkt meg å se en versjon der ikke hele snøflaten er brent helt ut.

Ø.
Johan K.
Bra dette. Kreativt og utradisjonellt fuglebilde. Har sansen for den grafiske effekten du har fått frem.

Blir litt som en stripe, som nevnt. Og jeg får da følelsen av at det er 4 bilder. Så, det kunne vært spennende å sett litt tegning i snøen i bunn, for å få en klarere sammenheng mellom fuglene, som ØA er inne på.

Men, det fungerer godt slik det presentert nå og.

Johan
Terje V.
Tøft og annerledes fugle-bilde, selv om jeg ikke vil kalle dette et arts-bilde. Liker stripeformatet og ''historien'' i bildet. Men siden det ikke er noe tegning i snøen, blir fuglen helt til høyre litt for mye ''beskjært''. Kan du ikke legge ut orginal-versjonen?

Mvh Terje
Ketil K.
Takker for kommentarene. Enig i at noen linjer kunne gitt bedre sammenheng mellom fuglene.
Ann F.
Lekker presentasjon, er likevel enig i at litt forbindelse mellom dem hadde hevet bildet ytterligere.

Nå står de såpass hver for seg at de nesten kunne vært presentert i hvert sitt hull i samme passepartout og ramme, ikke som deler av ett og samme bilde.

Mvh Ann
Odd Tore S.
Ikke ''Drei Männer im Schnee'', men fire ganger teist i det helt hvite.
Gir en sterk grafisk virkning, og i tillegg kimen til en liten historie:
Lander med vingestrekk; samler seg og tar et overblikk; går sin vei med en ryggs verdighet; et siste tilbakeblikk.
Og så ble denne tolkningen skivebom, fordi det ikke er én aktør, men fire, og da blir det ikke lagspill ut av dette, men ego-typer som gjør akkurat det som passer den enkelte uten tanke for sammenhengen.
Vel, bildet gjør seg bra med tynn sort ramme rundt. Om de fortjener fullstendig white-out er jeg ikke helt sikker på, kanskje forventningen om en grense mellom snø og himmel eller mer snø bare er bygget på tradisjon uten at jeg har reflektert mer på dette? De stadig mer benløse og tildels kroppsløse fugle gir jo egentlig nok info om at her er det en kant, og vekk fra denne heller det nedover.
Odd Tore
Stine J.
Hei Ketil,

Jeg liker den nærmest grafiske framstillingen og savner ikke linjer mellom fuglene. Den helt til høyre ser litt bortkommen ut og kunne kanskje sluppet å være med i bildet. :)

Bildet har absolutt kvaliteter og hadde gjort seg i ramme med svart kant og hvit passepartour.

mvh Stine
Gro K.
Denne er jo flott ,Ketil.
Grafisk så det holder. Har noe av det samme selv( uten muligheter til å gjøre snøen utbrent m. m. i ettertid).
Siden du sikkert tok mange bilder, der teistene framtrer i forskjellige positurer, kunne du kanskje klone inn en litt mere interessant utgave enn den tredje fra venstre ? En som gaper for eksempel.
Den ytterst til venstre er vel heller ikke så veldig interessant ? Siden du har valgt den grafiske effekten, der ALT er hvitt utenom det sorte på fuglenes vinger, er det litt pussig med bare hodet på den fuglen. Man skjønner selvfølgelig at tre av fuglene sitter på en snøkant og at det derfor er sannsynlig at den fjerde sitter på vannet, men allikevel --------.
Jeg liker også å se på bildet som en '' tegneserie''.
Hadde ikke gjort noe med en og annen strek i snøen, for å markere at de siytter på ''noe'', særlig fordi fuglene sitter der uten ben.
Hilsen Gro.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu