• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-07-12 12:58:32
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 60mm F/2.8
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeISO 100, RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger543
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_200057} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Ivar B.
Bildet ditt har en flott komposisjon og en flott rolig men spennede bakgrunn, noe som gir et bilde som gir meg en god opplevelse. På min skjerm, framstår kronbladene på blomsten som noe for lyst, men dette er absolutt et fint bilde. Mvh Ivar
Truls L.
Deilig grønnfarge, vakkert med den duse og utydlige bakgrunnen, men kanskje du kunne blendet ned et hakk eller to for å få litt tydligere tegning på innsektet og blomsten.
Johan K.
Takker til dere.
Er enig i begge bemerkningene. Skal se om jeg kan få gjort noe med de kronbladene.
Men nedblendingen er det lite å gjøre med i ettertid :) Mulig det hadde gått utover bakgrunnen.. måske

Takker for kommentarer i alle fall :)

Johan
Odd Tore S.
Også blomster kan bli en enkel og ganske geometrisk opplevelse, selv om geometrien er litt mer diffus i kantene enn vanlig fra din side.
Jeg synes at høyre side av blomsten er mest vellykket, eller kanskje det er riktigere å si at det er ubalanse mellom høyre og venstre side når det gjelder skarphet som er litt forvirrende for øyet for en blomst som er tatt såpass rett på.
Det speidende innsektet er artig, men vingene blir vel diffuse og ikke klart definerte. Heller ikke her synes jeg at skarpheten balanserer bra.
Om du hadde blendet ned og beholdt lukkertiden hadde vel bildet fått bedre tegning i blomst og innsekt, mulig at bakgrunnen hadde fått forstyrrende detaljer, men ikke sikkert. Samtidig hadde bildet gått mer i retning av ren avbildning, og det var gjerne ikke meningen din?
Odd Tore
Kurt S.
Tror ikke du hadde ment dette som dokumentasjons/artsbilde av verken flua eller blomsten.
Tar utgangspunkt i det når jeg skriver kommentaren min.
Synes dette ble fint. Det eneste jeg kunne tenkt meg litt anderledes var at du kunne hatt enda litt bedre fokus på flua, og da spesielt på vingene.
En flott bakgrunn. Lysende på en måte. Det er som om man fornemmer sommer og varme i omgivelsene rundt denne lille blomsten med flua.
Mvh Kurt
Øyvind A.
Kronbladene er kanskje vel dominerende, men det burde være en grei sak å dempe dem litt. Ellers synes jeg det er et behagelig, pent og velgjort bilde.
Ø.
Johan K.
Takker for nye kommentarer.

Har lagt ut en versjon hvor jeg har prøvd å dempe kronbladene litt.

OTS og KS: Var ikke tenkt som et dokumentasjons/artsbilde nei :) Likte selv de røde øyene, og de røde støvbærerne. Er enig i at fokus kanskje ikke er 100% perfekt plassert.

Johan
Kjartan T.
Flotte ''Velvia''-farger i bildet ditt. Det er først og fremst disse fargene som gjør dette bildet til en opplevlse for øyet. Har ikke lyst til å skrive mye mer enn at dette var bra!
Arne S.
Grei komposisjon, men motivet holder ikke lenge. Insekter er enten et hovedmotiv eller en irritasjon. Jeg sier ikke at denne er en irritasjon, men blomsten og insektet framstår likeverdig og konkurrerer derved om oppmerksomheten.
Torbjørn K.
V2 ble bra. Fokus sitter bra og lys og farger er pent å se på. Jeg må nok dog si meg enig i at dette er noe midt mellom et blomsterbilde og et insektbilde. Et tettere utsnitt ville nok gjort seg.

Torbjørn
Johan K.
Takker til dere og.

Fint å høre andre sine synspunkter rundt det at fluen og blomsten blir viet like mye oppmerksomhet. Regnet litt med at det ville være variert syn på akkurat det. Selv synes jeg det er helt greit, og fungerer bra i dette tilfellet. :)

Johan
Inger Anne Maritsdotter V.
Lekkert! best i #2.
Espen A. I.
Wow, både mykt og sterkt presentert fra din side denne gangen. Tonene, farvene og ikke minst kompen forsterker uttrykket fra et ordinært makro til et mer interessant et.

mvh Espen
Thorfinn B.
Enkelt med få elementer og virkemidler. v2 klart best. Meget bra!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu