Storfint besøk på setra
Der er ikke hver dag at byfolk med bil kommer til seters, så her må finstasen på og det må høkteres.
Et raskt blikk på bilen må man likevel unne seg i all travelheten.
Bildet inngår i albumet VW og annet på fire (gummi)hjul - Skjenelause kjøyregreier - gammelt og litt nyere, helst med spor av personlighet.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger418
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_199786} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Avsluttet .
Utvilsomt en lekker og staselig doning. Litt moro å se disse bildene dine fra det glade 50- og 60-tall. Artig greie at du har fått med budeia der bak!
ingebjørg fyrileiv g.
Den var virkelig tøff! Budeia gjør mye for bildet, det samme gjelder melkespann. Litt dumt med kapping av tretopp, men det er vel litt sent å gjøre noe med nå. Men det trekker ikke ned mye, for dette var flott!

vh ingebjørg
Steinulf L.
Litt av en idyll. På neste bilde har kanskje budeia en mer fremtredende rolle i bildet?
Koselig stemningsrapport dette her.
Torbjørn K.
Nostalgisk situasjonsbeskrivels hvor budeia er svært viktig for bildet. Toneforløp, lys og skarphet er meget bra her. Behagelig rolig komposisjon, men likevel er det mange spennende detaljer å se på uten at det blir rotete. Pent dette.

Torbjørn
Kjell Sigurd S.
He he, denne er vel spiker nå? Fint situasjonsbilde fra sæterlivet. Melkespannene er viktige, det samme med budeia. De jeg husker fra barndommen var av den litt mer ferme typen. Fint å få se på noen av dine tidligere eskapader :-)

Kjell S
Odd Tore S.
Her må jeg ha truffet ganske bra med miljø og teknikk, for bildet er to år gammelt fra ei seter under Skogshorn.
En horde av Ford V8ere hadde inntatt denne, og jeg tenkte at denne bilen sto fint til, med passe mye søle på hjulene til å virke autentisk. Så var det bare å finne en passe vinkel, og håpe at en av budeiene, eller heller tjenestejentene, skulle komme ut og kaste et blikk på bilen. Og det skjedde etterhvert.
Hun kunne nok vært mer fremtredende, men jeg arrangerer aldri folk på bilder, det får bli som de oppfører seg naturlig.
Odd Tore
Kurt S.
Du traff godt med miljø og teknikk ja -:)
Hadde du ikke sagt noe annet kunne jeg godt forestilt meg dette var fra 50-tallet.
Flott nostalgi/idyll og et trivelig bilde.
Etter mitt syn - teknisk upåklagelig.
Likte dette!
Mvh Kurt
Ivar B.
Flott historie av en fin situasjon dette. Budeia betyr mye for bildet, som også tidligere talere har nevnt, og jeg synes ikke det gjør noe at hun ikke er mer framtredende, hun skaper en slags følelse av at livet på setra går i sin vante gang. Bra dette! Mvh Ivar
Avsluttet .
Hei
Vanligvis er jeg ikke særlig glad i s/hv bilder, og hadde nok ønsket meg farver her og.
Men når det er sagt har du fått til et klart og fint bilde med gode kontraster og synes det er et blinkskudd fra en svunnen tid. Antar at bilen er sortlakkert men endog her kan en se antydninger til speiling i lakken på den sorte store sideflaten.
Eneste som skjemmet bildet litt er den store skorsteinen.

mvh arild
Lars-Anders M.
Herlig bild Odd Tore. Rart men jeg kommer fra Jønkøpings læn i Sverige. Vi hadde og F som forbokstav.

Dette er bra.
Inger Anne Maritsdotter V.
En stilig bil, heldig den som eier denne:-)

Ville kutta i venstre del av bildet, ok med budeia, men hun virker litt unnseelig, og skal hun være med burde hun kanskje stått ved sida av bilen med et melkespann i henda..........trur eg:-)

Inger Anne
Inger-Lise S.
Hei! Selve seterbygningen ser ny ut, men jeg husker melkespannene godt. Og bilen er ikke så ulik den min far kjørte på 50-60 tallet. Da ankom vi min tante og onkels seter i bil. På den tiden ble det melket for hånd,-før strømagregatenes tid. Blir rent nostalgisk her, men det er vel meningen :-)Budeia kom litt i bakgrunnen her...Er det slipestein vi ser foran budeia?
Et trivelig bilde!

Mvh Inger-Lise
Anne-Lise S.
Flott stemning i bildet. Bilen, melkespanna, saga og budeia skaper stemningen. Hytta er for ny. Bilen for skinnende... Kanskje litt søle på bilen ville gjort underverker, og kanskje burde setra vært i tømmer. Men alt i alt, stemningen har du fanget!

Anne-Lise
Odd Tore S.
Takker for flere kommentarer!
Som nevnt tidligere, tenkte jeg ikke på jenta som budeie, men mer som datter/tjenestejente. De budeiene jeg har kjent var av et noe annet kaliber og med en ganske annen klesdrakt. Budeier med litt av den gamle stilen i behold kunne studeres langs Rv 7 over Hardangervidda i fjor, Haugastøl og Krossdalen, det siste geiteseter med deilig stølsost!
Bildet er opprinnelig i farger. Da vises det enda tydeligere at hyttene er nyoppusset. Pipa skulle vært murt i stein, og taket skulle i verste fall hatt takpapp i rull lagt på langs, ikke shingel. Jeg foretrekker s/h versjonen som mest tidsriktig.
Jeg tror nok at føreren av denne bilen ville kjørt forsiktig på seterveien, det var det eneste stedet med spor av søledammer på vei hit, og blank bil var noe som telte i tiden rundt krigen.
Bilen er en 1937 Ford V8 De Luxe Convertible Coupe, mørk mellomblå av farge. F-760 er et gammelt Drammensnummer, F betyr Buskerud, F-1 til F-5000 var Drammen.
Og fargeversjonen var omslagsbilde på V8 Times, det nokså forseggjorte medlemsbladet til The Early Ford V8 Club of America, som har en medlemsfortegnelse med volum som lokaltelefonkatalogen hjemme.
Inger-Lise:
Etter det du sa for en stund siden, hadde dere Hudson Terraplane. Jeg husker ikke dingsen som en slipestein, men heller en roterende tønne med sveiv.
Odd Tore
Janne L.
Hei.
Jeg har kikket og studert, men jeg kan ikke finne noe som kan avsløre at bildet bare et to år gammet, annet enn teknikken. Bildet burde vert mer uklart og hatt noen skrammer.

Jeg synest jenta med forkle i bakgrunnen forsterker bildet, selv om bilden er hovedmotivet.Motivet kledde sort hvitt. Bra bilde dette.
Janne
Avsluttet .
En reise i tid....Et gammelt gårdstun, en gammel bil, et bilde tatt i ny tid...

Dette hadde jeg sans for

Jon M
Andreas S.
Hei

Et fint bilde av en reise i tid ja, oser nostalgi av dette. Flott bil og en fin tekst som passer bildet utmerket. Kunne gjerne tenkt meg å se en versjon med et lite preg av sepia også.

Mvh. Andreas D.
Ketil K.
Så rent og pent at det avslører at bildet er nytatt - men nostalgien er jo topp!
Odd Tore S.
Når det gjelder detaljering synes jeg at moderne digitalopptak er på høyden med og oftest bedre enn gamle s/h bilder, også når disse er i samme format som skjermen her.
Jeg har noen bøker med storformat s/h bilder fra Norge rett før og etter krigen, skikkelig kunsttrykkpapir og ganske forseggjorte, men de er generelt både mer ulne og har mindre klart definert toneforløp. Jeg tror at det skyldes trykkeriteknikken, og at skikkelige papirkopier ville vært vesentlig bedre. Kanskje er dette en av grunnene til at vi opplever rene og pene bilder som nytatte, siden i alle fall jeg ikke har tilgang til direkte papirkopier i superklasse fra den tiden.
Papirkopier i heimen fra samme periode er stort sett fra Kodak boks eller 6x9 folding. Men fotografering var høytid, og man stilte gjerne velkledd og nyvasket. Det gjaldt også bilen. Og vi har ingen bilder med toning fra den tiden, bortsett fra noen som ble tatt i studio hos fotograf.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu