Havørnunger
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-06-29 21:12:22
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon 70-200 f2,8L USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger963
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_198525} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Tine H.

Du verden for noen typer! Herlig bilde som fikk meg til å trekke på smilebåndet. Uryddige omgivelser forstyrrer litt men hvem har vel sett et ryddig fuglerede. Kanskje et tettere snitt på fuglene kunne vært noe..
Mvh Tine
Jack L.

Har etterkommet ønsket til Tine Holm
Jóhann Á.

Hei Jack!
Lurer på hvordan du kom så nært innpå? Var du der i forbindelse med merking eller noe slikt?
Ellers er bildet tett på og viser to nok så ''stressede'' ørnunger. Klart og greit, men litt skarp grønnfarge i bakgrunnen.

MvH, Johann
Tommy S.

Flott bilde. Liker fuglebilder.
Synes det ble litt mye lyse farger på noen av kvistene og spesielt den grønne bakgrunnen, men et dritkult bilde likevel.
Jeg la spesielt merke til de kraftige føttene. de kommer nok til nytte!

Mvh
Tommy Sørensen
Svein B.
+1
Det er godt mulig at min innsats med å kommentere disse ''havørnunger på reir''- bildene virker mot sin hensikt- i såfall må jeg revurdere akkurat den innsatsen. Jeg har revet meg i håret i lett frustrasjon over disse bildene litt for mange ganger nå- det er mulig håret er sårere enn det bør....;)

Uansett, jeg viser til tidligere kommentarer til liknende bilder- der kan du lese hva jeg mener, om du ikke allerede har gjort det.
bilde nr. 244534
bilde nr. 239521
bilde nr. 183924

Mvh
Svein B
Børge J.

Hei, Vil bare henge meg på Svein sin kommentar her.
Etter mitt syn og skjønn i saken burde slikt raporteres inn.det nærmer seg grensa for overtramp på hva som er lovlig etter mitt syn...
Jeg skjønner at det er en viss iver etter og få bilder andre ikke har vist før, det er jo det mange streber etter, men rovfugler på reir er totalt tabu spør du meg.
Jeg lurer litt på om du er klar over konsekvensene av slik framferd i et ørnereir?? eller uansett reir, i allefall rovfuglene våre...
Et hjertesukk fra meg blir å holde seg på trygg avstand fra slike steder å ta hellet gode fluktbilder når de er blitt flyvedyktige.

BJ

Morten W.

For et overtramp mot naturen. Latterlig at man i våre dager tar sånne bilder.
Aase Marit W.

Hei Jack,

Jeg har ikke sett dette bildet før nå, men våger meg likevel på en kommentar for å dele følelsene bildet vekket i meg. Jeg har ærlig talt lite kunnskap om fugl ut over å ha drevet litt med oppdrett av en type ''kjæledyrfugl'' for mange år siden...

Men når jeg ser dette bildet, blir jeg rett og slett *opprørt*! Hvorfor? Jo, fordi disse to stakkars små så åpenbart viser tydelige tegn på at de føler seg truet og stresset, og det kan vel være lite tvil om at det er din inntreden i deres domene, bare for å få tatt et bilde, som er årsaken til stresset... De to ungene ser jo praktisk talt rett inn i objektivet...

Jeg håper virkelig at årsaken til at du tok dette bildet, var at du ganske enkelt ikke visste bedre (egentlig ingen unnskyldning, men en forklaring). Håper at du etter å ha fått kommentar bl.a. fra S.B., har lært og forstått at å forstyrre fuglereir er totalt uakseptabelt. At du forstår at det å forstyrre et reir kan få alvorlige konsekvenser.

Det er egentlig også betenkelig å la et bilde som dette ligge her på foto.no, av den enkle grunn at det kan medføre en viss fare for at noen vil la seg ''inspirere'' til å gjøre det samme. Håper derfor at du vil vurdere å slette bildet for å være helt sikker på at noe slikt ikke kan skje.

Lykke til med trygg fuglefotografering fremover! :)


Mvh,
AaseM. :)
Terje S.
+1
Norge er ett vidstrak land med ett rikt fugle og dyreliv . Vi har tusenvis av muligheter til foto på alt fra den minste fugle konge til den store havørn. Støtter meg til Svein Bekkum m.fl som mener at reirfoto av fugler ikke hører hjemme hverken her på foto.no eller tidskrifter. La fuglene få ro i hekketida slik at vi har fotoobjekt uten om hekketida til våre kommende generasjoner også. Harde ord fra flere -men faktisk en realitet og sannhet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu